Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra 1.4 1992r. problem z zapłonem.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z moim autkiem byłem u mechanika ustawić zapłon i po jego ustawieniu auto dusiło na drugim biegu kiedy wciskałem pedał gazu gwałtownie na biegu jałowym tego nie było silnik normalnie wkręcał się na obroty, dałem trochę ciała ponieważ nie wiedziałem że ustawienie zapłonu w astrze jest troche skąplkowane, i sam ustawiłem go na słuch nic nie robiąc oprócz tego że autko było nagrzane i pokreciłem kopułką delikatnie go przyspieszając, od razu zapaliła mi sie żółta kontrolka. Po zgaszeniu auta i zapaleniu kontrolka się nie zapala tylko w momencie jak auto stoi na biegu jałowym wyłanczam światła mijanie i po chwili zapal sie kontrolka, zczytałem kod błędu to 35. I po moim ustawieniu zapłonu auto bardzo ładnie wchodzi na obroty, uważam że tak jak powinno.

Napisano

Ustawialiście zapłon po odłączeniu regulacji podciśnieniowej (diagnoskopem, albo zworką w gnieździe)?

Napisano
  • Autor

> Ustawialiście zapłon po odłączeniu regulacji podciśnieniowej (diagnoskopem, albo zworką w

> gnieździe)?

Właśnie nie przynajmniej ja tak nie zrobiłem, bo mechanik może tak ale po jego ustawieniu nie dało się jeździć. A na słuch ta zworka coś da czy poprostu to samo bedzie?

Napisano

Na słuch zworka nic nie da.

Błąd wynika z wyjścia poza normę obrotów biegu jałowego. Jeśli mechanik ustawił zapłon dobrze, to należałoby się zastanowić dlaczego są takie efekty. Tak czy inaczej przydałaby się lampa do kontroli.

Napisano
  • Autor

Najwyżej podjadę do mechanika niech jeszcze raz ustawi ten zapłon, ale ta kontrolka zapala się w momencie zgaszenia świateł mijania jak silnik jeszcze pracuje i po dłuższej chwili nie tak od razu, w trakcie jazdy wszystko jest ok. praktycznie jak sie jeździ i normalnie gasi sie świtła i silnik to nawet bym nie wiedział ze sie zapala ale po dłuższym postoju bez świateł ona się zapala.

Napisano
  • Autor

Witam, przepraszam że piszę temat pod tematem, zapłon ustawiony kontrolka już się nie pali ale nie ma takiego przyspieszenia na dwójce po wciśneciu pedału gazu do konca najpierw zamula a później wchodzi na obroty, dzisiaj rano po odapaleniu samochód sam wszedł na 3500 obr. i tak trzymał aż go musiałem zgasić później już bylo normalnie, czy krokowy jakby był uszkodzony to auto na obroty też ciezko by sie wkręcało?

Napisano

Poczekaj na cieplejsze dni i wtedy kombinuj, bo przy tych temperaturach mogą dziać się cuda. Z obrotami porannymi też.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

ok. to poczekamy zobaczymy co będzie sie działo, u nas dzisiaj -25 masakra.

Napisano

> ok. to poczekamy zobaczymy co będzie sie działo, u nas dzisiaj -25 masakra.

Idzie ku dobremu. U mnie dziś pojawiła się pierzynka w postaci chmur i od razu zrobiło się -13 zamiast -20. Oczywiście pewnie za to jutro dopakuje śniegiem, cóż... życie smile.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.