Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż zbiorniczka płynu hamulcowego

Featured Replies

Napisano

Hej, idzie zdemontować sam zbiorniczek płynu hamulcowego??? jak??? dużo siły?? bo dziś próbowałem ale jakoś mi nie szło... oslabiony.gif

Idzie dokupić same uszczelki, bo kurde tylna mi się poci??

Napisano

zbiorniczek ma takie zaczepki smile.gif musisz nim na boki poruszać i ciągnąć do góry powinien wyskoczyć (chociaż na mrozie to może sie różnie skończyć)

i same uszczelki można dokupić smile.gif

Napisano

> ja bym wykręcił przewody zlał płyn i zalał wrzątkiem tak dla pewności żeby nie pykło

Nie pęknie, chyba że auto na -20 st. stoi, złapać porządnie i ciągnąc do góry poruszać mocno na boki, samo wyjdzie ok.gif

Napisano

kabel z wtrysku lpg chciałem zdjąć to dotkłem i odleciał zaczep a tam gumki jeszcze zmarznięte na kość

Napisano

jak nie potrafisz z nim sobie poradzić to poczekaj jakieś 30 minut i damy sobie z nim rady

Napisano
  • Autor

Odpowiem sobie sam.... bo nie korzystałem z podpowiedzi, oprócz próby kołysania zbiorniczka na boki....

zbiorniczek zdemontowałem podważając go jakimiś małymi breszkami... za zimno żeby sam wyszedł z tych gumek ok.gif

chciałem wymienić gumki ale... ale gość w sklepie sprzedał mi z Poldka/126p i niestety nie spasowały, gdyż zbiorniczka nie dało się wcisnąć, mają jakiś minimalny inny kształt .... znalazłem jakieś ze starej pompy z SC i trochę je przeczyściłem, natłuściłem i wsadziłem spowrotem - zobaczę jaki będzie efekt i czy dalej się będzie pocić

jak dalej to nie pomoże to po prostu kupię Ori do SC/CC a może komplecik z nowym czystym zbiorniczkiem... czas pokaże...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.