Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż termostatu-problem.Pilne

Featured Replies

Napisano

Mam problem z zamontowaniem nowego wkładu do termostatu do uno 1.4 i.e.S.wyciagnałem stary wklad i włozyłem nowy ze sprezyna i ta blaszka co blokuje.Sprawdzałem sam ten wkład w gotujacej wodzie i wysuwa sie.Ale jak zamontuje do obudowy i zablokuje sprezyna i wtedy sprawdzam to termostat nie otwiera sie.Co moze byc nie tak ze nie dziala?I jak to ma sie otworzyc jak sprezyna jest dosyc mozno napieta i mocno dociska ten wkład.Szpilka we wkładzie wysuwa sie pod wplywem temp. ale nie ma az tyle sily by odgiac sprezyne.Szpilke mozna bez problemu wsunac z powrotem jednym palcem.

Napisano

termostat do 1.4 i.e. jest w całości z obudową, nie sam wkład

nie wiem jak to zrobiłeś, że go wymieniłeś

odkręcasz węże, odkręcasz dwie śruby mocujące termostat do głowicy i w to miejsce po oczyszczeniu zakładasz nową uszczelkę i termostat

oczyścić jest trochę dupiato, bo pod aparatem nic nie widać wink.gif

2161311.jpg

2945-3834-thickbox.jpg

Napisano
  • Autor

Sprzedawca w sklepie sprzedał mi niemal identyczny wkład tyle ze rozni sie minimalnie i to moze tego wina byc.Nic pozostaje mi kupic kompletny termostat.Dzięki skromny.gif

Napisano

przecież na Twojej fotce zajebiście widać że wkład jest wymienny

Napisano

tak, ale jakoś nigdzie nie znalazłem wkładu, tylko z obudową, a jak mamy przykład powyżej, coś nie pasuje kiedy sam wkład wymienimy, albo został źle zamontowany przez kolegę hmm.gif

Napisano

> tak, ale jakoś nigdzie nie znalazłem wkładu, tylko z obudową, a jak mamy przykład powyżej, coś nie

> pasuje kiedy sam wkład wymienimy, albo został źle zamontowany przez kolegę

może. wiesz że w takich przypadkach to tylko forumowe teoretyzowanie

Napisano

> kit Ci wcisnął, gdziekolwiek zapytasz, dadzą Ci kompletny z obudową

Mnie też zawsze sprzedawano kompletny z obudową, potwierdzam. Nawet nie było opcji bez.

Napisano

> kit Ci wcisnął, gdziekolwiek zapytasz, dadzą Ci kompletny z obudową

Nie jest tak, kilka lat temu kupiłem wkład do 1.0,nie jestem pewny czy taki sam jak do 1.4 i działa do dziś.

Napisano

> Nie jest tak, kilka lat temu kupiłem wkład do 1.0,nie jestem pewny czy taki sam jak do 1.4 i działa

> do dziś.

do 1.0 można wkład kupić i on nie jest taki sam jak do 1.4 grinser006.gif

Napisano

jak bedziesz kupowal caly termostat to zwroc uwage na niego bo byly dwie wersje - z otworem na czujnik temp. i bez - musisz miec wersje bez otworu. Tak uprzedzam bo jak ja kupowalem to jeden ze sprzedawcow probowal mi taki wcisnac z otworem... Generalnie to ten z otworem jest do tipo/tempra

Napisano

> do 1.0 można wkład kupić i on nie jest taki sam jak do 1.4

Jest bardzo podobny do tego na zdjęciu.

Napisano

> jak bedziesz kupowal caly termostat to zwroc uwage na niego bo byly dwie wersje - z otworem na

> czujnik temp. i bez - musisz miec wersje bez otworu.

z czujnikiem tez były w 1.5, ale chyba inne niż w Tipo

> Jest bardzo podobny do tego na zdjęciu.

i na tym się kończy wink.gif

Napisano

> z czujnikiem tez były w 1.5, ale chyba inne niż w Tipo

> i na tym się kończy

w 1.5 byl taki sam termostat jak w 1.3 turbo czyt. calkiem inny

lezy gdzies w kartonie oink.gif

Napisano

tak jak Maro pisze, w 1.5 był taki jak w 1.3T tylko w Burbo był z czujnikiem. ja przy zmianie musiałem wiercić i gwintować dziurę

Napisano

> tak jak Maro pisze, w 1.5 był taki jak w 1.3T tylko w Burbo był z czujnikiem. ja przy zmianie

> musiałem wiercić i gwintować dziurę

o patrz to zas kolejna wersja - w moim 1.5 co mialem byl z czujnikiem w termostacie yikes.gif

Napisano

> o patrz to zas kolejna wersja - w moim 1.5 co mialem byl z czujnikiem w termostacie

W moim też jest i śmiem podejrzewać, że we wszystkich 1.5 są z czujnikiem. hmm.gif

Napisano

> o patrz to zas kolejna wersja - w moim 1.5 co mialem byl z czujnikiem w termostacie

to chyba ja jestem jełop i się nie znam grinser006.gifsciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.