Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L]Maksymalne ET felg w Lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam. Postanowiłem kupić alufelgi do mojego Chevroleta. Znalazłem felgi firmy Enkei, które mają następujące parametry: ET35, szerokość 6", rozstaw śrub wiadomo 4x114.3. Na felgi zostaną naciągnięte opony w zalecanym przez producenta rozmiarze czyli 195/55 r15. Czy ten zestaw zmieści się w nadkolach i czy opona nie będzie cięta przez ranty błotników? I chyba najistotniejsza sprawa.... grinser006.gif Otwór centrujący felg to 64.1 a w Lacetti oryginalne felgi mają otwór 56.5 czy po zainstalowaniu pierścienia centrującego 7.6mm prowadzenie auta nie pogorszy się? Z góry dziękuje za odpowiedz. 20.GIF

Napisano

> Witam. Postanowiłem kupić alufelgi do mojego Chevroleta. Znalazłem felgi firmy Enkei, które mają

> następujące parametry: ET35, szerokość 6", rozstaw śrub wiadomo 4x114.3. Na felgi zostaną

> naciągnięte opony w zalecanym przez producenta rozmiarze czyli 195/55 r15. Czy ten zestaw

> zmieści się w nadkolach i czy opona nie będzie cięta przez ranty błotników? I chyba

> najistotniejsza sprawa.... Otwór centrujący felg to 64.1 a w Lacetti oryginalne felgi mają

> otwór 56.5 czy po zainstalowaniu pierścienia centrującego 7.6mm prowadzenie auta nie pogorszy

> się? Z góry dziękuje za odpowiedz.

Ja mam alusy 15" szerokie 6,5" i ET 40. Aby coś wnioskować o Twoich, trzeba by to przeliczyć na 6" i ET35 ... zlosnik.gif

W sumie, to fabryczne felgi są 6", więc ET daj takie, jak fabryka przewidziała.

Co do otworu - moje alusy miały zestaw dopasowujący w postaci specjalnych pierścieni i nakrętek.

Plastikowe pierścienie wchodzą na zatrzask w otwór alusów i potem ciasno wchodzą na piastę ok.gif

Napisano
  • Autor

> W sumie, to fabryczne felgi są 6", więc ET daj takie, jak fabryka przewidziała.

Ale nic ciekawego nie ma sick.gif

> Co do otworu - moje alusy miały zestaw dopasowujący w postaci specjalnych pierścieni i nakrętek.

> Plastikowe pierścienie wchodzą na zatrzask w otwór alusów i potem ciasno wchodzą na piastę

To wiem. W poprzednim aucie miałem Borbety typ E i pierścienie wytoczone z poliamidu ok.gif

Według tego kalkulatora powinny wejść bez problemu...tylko na ile można temu ufać..... hmm.gifhttp://www.rimsntires.com/specs.jsp

Napisano
  • Autor

> Sprawdź też alu 6,5" - do opon 195 będą w sam raz.

Ok ok.gif Ale jak ta szerokość będzie się miała do ET, które w większości felg, które widziałem wynosi 35. 38, 40. 42?

Napisano

> Witam. Postanowiłem kupić alufelgi do mojego Chevroleta. Znalazłem felgi firmy Enkei, które mają

> następujące parametry: ET35, szerokość 6", rozstaw śrub wiadomo 4x114.3. Na felgi zostaną

> naciągnięte opony w zalecanym przez producenta rozmiarze czyli 195/55 r15. Czy ten zestaw

> zmieści się w nadkolach i czy opona nie będzie cięta przez ranty błotników? I chyba

> najistotniejsza sprawa.... Otwór centrujący felg to 64.1 a w Lacetti oryginalne felgi mają

> otwór 56.5 czy po zainstalowaniu pierścienia centrującego 7.6mm prowadzenie auta nie pogorszy

> się? Z góry dziękuje za odpowiedz.

W tamtym roku kupiłem et35 6,5(+pierścienie centrujące) na opony fabryczne, nie ma żadnych problemów.

Napisano
  • Autor

> W tamtym roku kupiłem et35 6,5(+pierścienie centrujące) na opony fabryczne, nie ma żadnych

> problemów.

ok.gif Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.