Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompka spryskiwacza reflektorów...

Featured Replies

Napisano

Przypomnijcie - od czego pasuje zamiennie?

Podróbek nie można dostać, używek nie widać, w ASO aż boję się zapytać (ale dzisiaj wieczorem to zrobię)...

W dodatku tam jest jeszcze taki "przerywacz" który wygląda jak przekaźnik, raczej to tez mam spalone bo nie daje "sygnału" na silniczek a sam silniczek ma zwarcie... to też pewnie tylko w ASO?

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Poczytaj o przekaźniku 67711971.On też jest od sprysków świateł i jest nawet na allegro w tym

> momencie za 15 zł.

O widzisz, to może być ciekawa alternatywa, oczywiście jeśli podpasuje hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Poczytaj o przekaźniku 67711971.On też jest od sprysków świateł i jest nawet na allegro w tym

> momencie za 15 zł.

Ok, zamówiłem przekaźnik, zamówiłem nową pompkę (w sumie obie bo do szyb też mi padła).

Do szyb już leży, jutro zmieniam a reflektory po niedzieli.

Ok, gdzie szukać w samochodzie tego przekaźnika? niewiem.gif

Napisano

> Ok, gdzie szukać w samochodzie tego przekaźnika?

Owy przekaźnik znajduje się w skrzynce tuż przed akumulatorem.

Napisano
  • Autor

> Owy przekaźnik znajduje się w skrzynce tuż przed akumulatorem.

A w tej.... tam jeszcze nie grzebałem. Z tego co pamiętam to rura dolotu i powinienem się do niej dostać?

Napisano

Dokładnie.Puszka z przekaźnikiem jest pod wężem łączącym chwytak powietrza (ten nad chłodnicą) z obudową filtra powietrza.Jest przykręcona od czoła do podstawy akumulatora.

Możesz tam zaglądnąć już teraz,bo często w tej skrzynce wszystko jest zaśniedziałe i może wystarczy wyczyścić nóżki przekaźnika.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie.Puszka z przekaźnikiem jest pod wężem łączącym chwytak powietrza (ten nad chłodnicą) z

> obudową filtra powietrza.Jest przykręcona od czoła do podstawy akumulatora.

> Możesz tam zaglądnąć już teraz,bo często w tej skrzynce wszystko jest zaśniedziałe i może wystarczy

> wyczyścić nóżki przekaźnika.

Oj raczej nie wystarczy. Pompka ma zwarcie i to raczej od dawna, więc przekaźnik nie miał prawa przetrwać. Już zamówiłem drugi i pompkę.

Tym czasem dzisiaj zreanimowałem spryski szyb. Pompka nowa, z przodu udrożniłem połowę zatkanych dysz, z tyłu cały wężyk był gdzieś przytkany. Sprężarka i drucik zrobiły robotę, teraz mam pełen wypas cool.gif

Napisano
  • Autor

Mam przekaźnik i pompkę do sprysków, dzisiaj wieczorem będę walczył spineyes.gif

Napisano

Daj cynk co i jak no i jakieś foto też by się dla pokoleń przydały skromny.gif

Napisano
  • Autor

Ok, wróciłem z pracy, zmiana wdzianka i ognia do garażu.

Oto atrybuty szczęścia grinser006.gif

cimg0132p.jpg

Zacząłem od elektryki. Zdjąłem gumowy kawałek dolotu, patrzę a tam yikes.gif

cimg0135m.jpg

Komp od gazu cfaniaczek.gif ok, wyrwałem chwasta bo był lekko przymocowany trytytką...

A pod kompem sodoma i gomora. Osłony brak, wszystko zaśniedziałe.

cimg0136n.jpg

Wyrwałem przekaźnik i wziąłem się za czyszczenie. Bezpiecznik był cały.

cimg0138z.jpg

Poczyściłem, przekaźnik dałem "nowy"

Wpiąłem miernik w miejsce pompki i .... psikam, psikam, nic... nooooo to myślę - "se kupiłem przekaźnika"

Kilka ładnych minut zajęło mi dojście do olśnienia.... spryski lamp działają jeśli... się zaświeci światła hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif - ok i tu już byłem w domu, przynajmniej elektrycznie.

Następnie skierowałem się w okolice drugiej lampy, gdzie to się chowała spalona pompka.

Dostęp cudowny, fart że nie mam łap jak baca to jakoś na obdzieranego ale wcisnąłem dłoń.....

cimg0134v.jpg

Wyrwałem pompkę z uszczelką, oczyściłem i wymieniłem na nową pompkę. Jedyna różnica była w ustawieniu pinów - nowa miała równolegle a stara prostopadle.

Rozciąłem więc kostkę.

cimg0139c.jpg

Ostatni etap - hydraulika stosowana spineyes.gif gdyż ponieważ oczywiście przewody były niedrożne.

Tu z pomocą przyszedł Cilit kamień i rdza oraz sprężarka cfaniaczek.gif

PppppppppppppppppppppppppsIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU! i już miałem cilit na dachu spineyes.gif (zmyłem, bo nie wiem jak na lakier działa).

Pospinałem więc wszystko do kupy i zrobiłem próbę.

Musiałem jeszcze oczyścić drucikiem jedną dyszę bo jakiś czarny syf w niej był i już leje ostro na 4 dziury.

Tak to wygląda (wymaga chyba drobnej regulacji ale do tego już trzeba pomocnika).

Napisano

No i gitara - zrob tylko cos z ta zolta pozycyjna... biglaugh.gif

Napisano

No to wypasik że śmiga claps.gif

A sprawdzałeś może stary przekaźnik,bo syf był spory i mogło po prostu nie łączyć na nóżkach,ale ważne że już jest wszystko GIT ok.gifpalacz.gif

Napisano
  • Autor

> No to wypasik że śmiga

> A sprawdzałeś może stary przekaźnik,bo syf był spory i mogło po prostu nie łączyć na nóżkach,ale

> ważne że już jest wszystko GIT

Na starym nie chciało chodzić.

Napisano
  • Autor

> No i gitara - zrob tylko cos z ta zolta pozycyjna...

Diody wstawić?

Napisano
  • Autor

> Diody na plytce albo takie cos:

> http://allegro.pl/zarowki-postojowki-led-diodowe-w5w-power-1w-mocne-i2190327278.html

> Mialem takowe biale i dawalo rade - rozswietlalo cale wnetrze postojowki. Kolor identyczny z

> chinskimi xenonami 4300K

A tam czasem nie idzie jakaś większa żarówka?

Rozbierałem to niby ostatnio ale jakoś nie zwróciłem uwagi niewiem.gif

Napisano

> A tam czasem nie idzie jakaś większa żarówka?

> Rozbierałem to niby ostatnio ale jakoś nie zwróciłem uwagi

W5W ok.gif

nie kupuj czasem najtańszych ledowych za ok 1zł/szt bo palą się szybko, białego fajnego nie idzie dostać i często mam z nimi problemy - kupiłem na próbę i teraz wiem, że następne kupię takie jak kolega wyżej dał linka :D mam nadzieje, że tym razem bialy będzie biały a nie niebieski :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.