Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki jest sposób na rozklejenie tarcz sprzęgłowych

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy technicznie dobrze napisałem .Problem jest taki ,że dziś przepaliłem mojego Fazerka.Zauważyłem ,że po wbiciu biegu motur clown.gif odrazu zaczyna jechać.Sprzęglo jest tak jakby "sklejone".Zagrzałem go do temp właściwej ,ale ni hu hu-dalej dziadyga trzymie

Napisano

Linke podciagał ?

Napisano
  • Autor

> Linke podciagał ?

raczej to nie linka-jak go przed pierwszym śniegiem wstawiałem do garażu to bylo dobrze .Jakiś miesiąc temu go na rundke wyprowadziłem to też było dobrze.Linka bez luzów

Napisano

> Nie wiem czy technicznie dobrze napisałem .Problem jest taki ,że dziś przepaliłem mojego

> Fazerka.Zauważyłem ,że po wbiciu biegu motur odrazu zaczyna jechać.Sprzęglo jest tak jakby

> "sklejone".Zagrzałem go do temp właściwej ,ale ni hu hu-dalej dziadyga trzymie

Na zatrzymanym silniku wrzuc jedynke i przy wcisnietej klamce,przepychaj naprzemiennie do przodu i do tylu.

Napisano
  • Autor

> Na zatrzymanym silniku wrzuc jedynke i przy wcisnietej klamce,przepychaj naprzemiennie do przodu i

> do tylu.

ok jutro spróbuje .thx

Napisano

Wyłączony silnik.

WYŁĄCZONY ZAPŁON!

Zapinamy 1 bieg.

Wciskamy sprzęgło.

Przetaczamy motocykl o ok 1 obrót koła do tyłu (do przodu może nie zatrzymać się na kompresji i g... to da).

Napisano

> Nie wiem czy technicznie dobrze napisałem .Problem jest taki ,że dziś przepaliłem mojego

> Fazerka.Zauważyłem ,że po wbiciu biegu motur odrazu zaczyna jechać.Sprzęglo jest tak jakby

> "sklejone".Zagrzałem go do temp właściwej ,ale ni hu hu-dalej dziadyga trzymie

Jeśli koło się delikatnie kręci i możesz je ręką przykładowo zatrzymać to nie ma problemu, po prostu przez gęstość oleju troszkę "ciągnie". Jeżeli po prostu startuje jak po puszczeniu sprzęgła na 1-ce to spróbuj jak koledzy powiedzieli. A najlepiej zostaw do wiosny i nie kombinuj, teraz jest zimno to różne "cuda" się dzieją i szkoda sobie tym zawracać głowę

Napisano

Kiedys mialem podobne objawy, gdy do oleju dostała sie wilgoć (po myciu i odstawieniu) - okładziny sprzęgła "puchną", olej wtedy ma lekko kawowy kolor (odrazu do wymiany)

Moje sprzeglo jest zawsze sklejone po postoju, ale nie przejmuje sie tym i odpalam na wrzuconym biegu i sprzegle - rozklejam sprzeglo rozrusznikiem. Domyslam sie, ze niezbyt to zdrowe, ale wole to niz to głośne stukniecie jedynki...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.