Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie szyby motocyklowej

Featured Replies

Napisano

Witam,

Panowie, Mój nowy nabytek, ma strasznie usyfioną szybę, takie brudne plamy po czymś (jakiejś chemii ? ) co na niego kapało jak stal parę miesięcy nie używany powietrzu. Na mokro niby znika, ale jak wyschnie to pozostają takie "cienie"/"wspomnienia" frown.gif po tych plamach.

Czy jest jakiś sprawdzony sposób na usunięcie takiego szajsu czy muszę się z tym pogodzić/wymienić szybkę

Tutaj widać w na szybce w lewym górnym rogu zdjęcia. (prawy górny róg szybki spineyes.gif)

285751893-2012-02-1314.20.56.jpg

Z góry dziękuję za pomoc,

Napisano

> Witam,

> Panowie, Mój nowy nabytek, ma strasznie usyfioną szybę, takie brudne plamy po czymś (jakiejś chemii

> ? ) co na niego kapało jak stal parę miesięcy nie używany powietrzu. Na mokro niby znika, ale

> jak wyschnie to pozostają takie "cienie"/"wspomnienia" po tych plamach.

> Czy jest jakiś sprawdzony sposób na usunięcie takiego szajsu czy muszę się z tym pogodzić/wymienić

> szybkę

> Tutaj widać w na szybce w lewym górnym rogu zdjęcia. (prawy górny róg szybki )

> Z góry dziękuję za pomoc,

Pasta polerska i jazda:) u mnie podziałało

Napisano
  • Autor

> Pasta polerska i jazda:) u mnie podziałało

Mam jakąś tubkę TEMPO pod ręką. Ale ale, nie zedrę jakiejś tam powłoki (jesli jakakolwiek jest smile.gif ? ) co spowoduje zmatowienie szybki ?

wypróbuje zaraz na kawałeczku wink.gif

Napisano

> Witam,

> Panowie, Mój nowy nabytek, ma strasznie usyfioną szybę, takie brudne plamy po czymś (jakiejś chemii

> ? ) co na niego kapało jak stal parę miesięcy nie używany powietrzu. Na mokro niby znika, ale

> jak wyschnie to pozostają takie "cienie"/"wspomnienia" po tych plamach.

> Czy jest jakiś sprawdzony sposób na usunięcie takiego szajsu czy muszę się z tym pogodzić/wymienić

> szybkę

> Tutaj widać w na szybce w lewym górnym rogu zdjęcia. (prawy górny róg szybki )

> Z góry dziękuję za pomoc,

Witam

Nie wiem czy pomogę ale może zamiast Pasty tempo trochę droższe

Meguiar's Headlight Restoration Kit

wspomagam się wypowiedziami z forum kosmetyka aut wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy pomogę ale może zamiast Pasty tempo trochę droższe

Nadal dużo tańsze od nowej szyby sick.gif

> Meguiar's Headlight Restoration Kit

Wygląda ciekawie...w życiu bym nie pomyślał ze tak można odnowić plastikowy reflektor. Jednak zastosuje to tylko w ostateczności.

Pasta Tempo usuwa te plamy, ale niesamowicie rysuje szybkę buu.gif

Będę wdzięczny za dalsze propozycje.

Napisano

> Nadal dużo tańsze od nowej szyby

> Wygląda ciekawie...w życiu bym nie pomyślał ze tak można odnowić plastikowy reflektor. Jednak

> zastosuje to tylko w ostateczności.

> Pasta Tempo usuwa te plamy, ale niesamowicie rysuje szybkę

> Będę wdzięczny za dalsze propozycje.

To moze z tej samej firmy Plastx hmm.gif trochę delikatniejszy i tańszy

Napisano

> Witam,

> Czy jest jakiś sprawdzony sposób na usunięcie takiego szajsu czy muszę się z tym pogodzić/wymienić szybkę

ja zdemontowałem szybę (to raptem 4 śrubki biglaugh.gif) i oddałem do polerowania w zakładzie, który na co dzień zajmuje się szybami samochodowymi.

takie "mleczne" podbarwienia odeszły w niebyt, ba - nawet usunęli mi "zadrukowany" fragment czarnej farby (taka jakby siateczka znana z reklam na szybach w komunikacji zbiorowej sick.gif). szyba ofkors nie jest jak nowa, powstają na niej refleksy w postaci kolorowych kółek - zwłaszcza w nocy (niestety), ale to efekt uboczny chyba każdego polerowania plastiku...

z drugiej jednak strony ja jestem dość wysoki (a może szyba na tyle niska biglaugh.gif), że przez szybę muszę obserwować drogę jedynie bliżej, niż ~30-40m przed moto. dalej patrzę ponad nią i nie narzekam.

Napisano

Pytanie tylko od czego powstaly te plamy. Z mojego doswiadczenia wiem, ze nie doczyscisz bo albo porysujesz albo nie zejda. Jedyne co by pomoglo to esensja octowa.

Poszperaj po ebay.de, za 1 Euro + wysylka mozna czasami trafic.

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.