Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

megane 1.8 niskie obroty

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem w megamce silnik nie równo pracuje i sa niskie obroty na luzie około 500. Na trasie wydaje sie ze silnik pracuje ok normalnie przyspiesza

Napisano

> Witam mam problem w megamce silnik nie równo pracuje i sa niskie obroty na luzie około 500. Na

> trasie wydaje sie ze silnik pracuje ok normalnie przyspiesza

co to za auto megamka?

wolne to między 500 a 800

Napisano

> Witam mam problem w megamce silnik nie równo pracuje i sa niskie obroty na luzie około 500. Na

Może czyszczenie przepustnicy da jakis pozytywny efekt...

Napisano

A od kiedy to w "megam 2" był silnik 1.8?

Napisano

> A od kiedy to w "megam 2" był silnik 1.8?

Zauważyłem,że wiele osób mówi "megam". zlosnik.gifSąsiad mieszkający obok mnie również.Mówi też "sedam" zamiast sedan. zlosnik.gif

Napisano

> Zauważyłem,że wiele osób mówi "megam". Sąsiad mieszkający obok mnie również.Mówi też "sedam"

> zamiast sedan.

Potrafią to jakoś wytłumaczyć?

Napisano
  • Autor

megane fidji 16v 5 drzwi czerwony 1.8 175 g/km 2002.r. mam nadzieje ze osoba ktora czepia sie szczegolow teraz mi pomoze . obroty wolne nie przekraczaja 500

Napisano

> megane fidji 16v 5 drzwi czerwony 1.8 175 g/km 2002.r. mam nadzieje ze osoba ktora czepia sie

> szczegolow teraz mi pomoze . obroty wolne nie przekraczaja 500

Oj nie obrażaj się. przytul.gifzlosnik.gifNie istniejesz na kąciku od wczoraj i wiesz,że tutaj każdy z nas jaja sobie robi. zlosnik.gifZapewne przyczyn może być wiele.Na początek czyszczenie przepustnicy? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Oj nie obrażaj się. Nie istniejesz na kąciku od wczoraj i wiesz,że tutaj każdy z nas jaja sobie

> robi. Zapewne przyczyn może być wiele.Na początek czyszczenie przepustnicy?

spoko nic się nie dzieje smile.gif sam dam rade z czyszczeniem czy skorzystać z mechanika ? jak się do tego dobrać ? mam ja od niedawna nawet nie mam książki naprawczej

Napisano

Wykręć silnik krokowy u siebie w 1.4 16V miałem podobnie do tego wyczyściłem wszystkie wtyczki czujników przy silniku. U mnie dodatkowo silnik sam sobie gazu dodawał na wolnych obrotach, po czyszczeniu i zalaniu silnika krokowego wd40 jest spokój od 4 lat.

Napisano
  • Autor

> Wykręć silnik krokowy u siebie w 1.4 16V miałem podobnie do tego wyczyściłem wszystkie wtyczki

> czujników przy silniku. U mnie dodatkowo silnik sam sobie gazu dodawał na wolnych obrotach, po

> czyszczeniu i zalaniu silnika krokowego wd40 jest spokój od 4 lat.

dzięki postaram się zrobić z tym porządek jak najszybciej będę mógł

Napisano
  • Autor

> Wykręć silnik krokowy u siebie w 1.4 16V miałem podobnie do tego wyczyściłem wszystkie wtyczki

> czujników przy silniku. U mnie dodatkowo silnik sam sobie gazu dodawał na wolnych obrotach, po

silnik krokowy zlokalizowałem ale zabrałem swoje łapki . ktoś doradził żeby odłączyć akumulator . zastanawiałem się czy czegoś dodatkowo nie rozłączę i czy po ponownym po odłączeniu będzie wszystko działać jak dawniej na przykład radio fabryczne poduszki inne kontrolki . jeszcze jedno wd40 zalać do środka ?

Napisano

> czy po ponownym po odłączeniu będzie

> wszystko działać jak dawniej na przykład radio fabryczne poduszki inne kontrolki

Będzie.Radio fabryczne zawoła kodu.Szyby elektryczne może trzeba będzie "przyuczyć"

> jeszcze

> jedno wd40 zalać do środka ?

Raczej nic nie powinno się stać.

Napisano
  • Autor

> Będzie.Radio fabryczne zawoła kodu.Szyby elektryczne może trzeba będzie "przyuczyć"

> Raczej nic nie powinno się stać

Gdzie znajdę ten kod ?Jak go wprowadzić ?

Napisano
  • Autor

;> Będzie.Radio fabryczne zawoła kodu.Szyby elektryczne może trzeba będzie "przyuczyć"

> Raczej nic nie powinno się stać.

Hej . Znalazłem te kody wiec mogę się bez obaw zabrać za rozłączanie aku . Dzięki za podpowiedz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ;

> Hej . Znalazłem te kody wiec mogę się bez obaw zabrać za rozłączanie aku . Dzięki za podpowiedz

Czy to możliwe żeby dostać niezłego kopa od megane otóż tak . Można sobie wyobrazić wszystko ale to to już strzał w kolano . Przeglad przeszła śpiewająco dosłownie 200 metrów za warsztatem słyszę jakieś dziwne klikanie pod maska wiruje na bok macha w górę coś pocieło pasek ale nie cały tylko jeden szlaczek wiec wyciełem to co odstawało i wołam mechanika żeby się upewnić czy mogę kontynłować moją krótką podróż owszem potwierdził ale ktoś założył inne koło pasowe na wał o jeden ząbek mniej więc mu zaufałem i po 10 kl to samo no to wiruje na pobocze gaszę niunie macha w górę pasek pocięty no to usuwam precyzyjnie to co pocieło próbuje odpalić a tu lipa. No to za komóre po pomoc holowanie do warsztatu i pierwsza diagnoza pewnie rozrząd przeskoczył .FAJNIE MIEĆ RENO MEGANE

Napisano

Musiałeś wymieniać pasek u jakiś partaczy co się nie znają na silnikach renault, trzeba było poszukać serwisu wyspecjalizowanego w renault , w Katowicach jest na wczasowej taki serwis na ligocie.

Ja silnika i osprzętu nie daję dotykać byle zenkowi z garażu.

Napisano

> Czy to możliwe żeby dostać niezłego kopa od megane otóż tak . Można sobie wyobrazić wszystko ale to

> to już strzał w kolano . Przeglad przeszła śpiewająco dosłownie 200 metrów za warsztatem

> słyszę jakieś dziwne klikanie pod maska wiruje na bok macha w górę coś pocieło pasek ale nie

> cały tylko jeden szlaczek wiec wyciełem to co odstawało i wołam mechanika żeby się upewnić czy

> mogę kontynłować moją krótką podróż owszem potwierdził ale ktoś założył inne koło pasowe na

> wał o jeden ząbek mniej więc mu zaufałem i po 10 kl to samo no to wiruje na pobocze gaszę

> niunie macha w górę pasek pocięty no to usuwam precyzyjnie to co pocieło próbuje odpalić a tu

> lipa. No to za komóre po pomoc holowanie do warsztatu i pierwsza diagnoza pewnie rozrząd

> przeskoczył .FAJNIE MIEĆ RENO MEGANE

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a ja bym przekręcił i powiedział wszystko dobrego czego nie mamy. nono.gif

z tego co wyczytałem to chyba to nie wina samochodu tejże marki tylko nieszczęście jakie cię spotkało w postaci lipnego mechanika

no chyba że źle ten tekst zrozumiałem

Napisano
  • Autor

muszę jakoś przełknąć tą porazke sciana.gif

Napisano
  • Autor

> muszę jakoś przełknąć tą porazke

megam wróciła do żywych ale radio nie działa wpisałem kilka razy błędnie cody i nie chce się wyzerować.Wcześniej po kilku minutach wskoczyły zera a teraz nie chcą pisze tylko code i nijak się nie da przełączyć . Czyż bym przez swoją niewiedze zablokował na amen? Znalazłem poprawny cod ale jak wyzerować go?Proszę o POMOC

Napisano

Jaki wyskoczył Ci napis w "megam" zlosnik.gif- code czy error?Jeśli to drugie, musisz cierpliwie czekać(nawet kilka dni) zlosnik.gif.Jeśli code,to znaczy że cały czas woła kodu.

Napisano
  • Autor

> Jaki wyskoczył Ci napis w "megam" - code czy error?Jeśli to drugie, musisz cierpliwie czekać(nawet

> kilka dni) .Jeśli code,to znaczy że cały czas woła kodu.

wyskoczyło code ale wczesniej się zmieniało na 0000 a teraz tylko code i nic

Napisano
  • Autor

> wyskoczyło code ale wczesniej się zmieniało na 0000 a teraz tylko code i nic

Więc jeśli code to co przełączyć żeby się zmieniło na 0000 próbowałem

wszystkie guziki na radiu ale tylko sygnał jest i nic napis się nie zmienia żeby cod wprowadzić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.