Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automat rozrusznika "cyka".

Featured Replies

Napisano

Witam rozrusznik odmowił m i posłuszeństwa.Przy probie zapalania wydaje dzwiek cykania i nie chce krecic.Sprawdzane napiecie na grubym plusie i cienkim kabelku plusie na wsuwke do automatu,dorobiłem tez dodatkowa mase od akumulatora do rozrusznika.Na wyjetym rozruszniku automat sie załacza bo sprawdzałem.Zmostkowałem plus ze sruby rozrusznika z ta wsuwka i automat wysuwa bendiks.Zrobiłem to samo z kanału na zamontowanym rozruszniku i nie działa.Dlaczego automat nie działa? Ma tam jakis opór?

Napisano

> Witam rozrusznik odmowił m i posłuszeństwa.Przy probie zapalania wydaje dzwiek cykania i nie chce

> krecic.Sprawdzane napiecie na grubym plusie i cienkim kabelku plusie na wsuwke do

> automatu,dorobiłem tez dodatkowa mase od akumulatora do rozrusznika.Na wyjetym rozruszniku

> automat sie załacza bo sprawdzałem.Zmostkowałem plus ze sruby rozrusznika z ta wsuwka i

> automat wysuwa bendiks.Zrobiłem to samo z kanału na zamontowanym rozruszniku i nie

> działa.Dlaczego automat nie działa? Ma tam jakis opór?

zwykle cykanie automatu spowodowane jest zawieszaniem się szczotek.

pozdr

Napisano
  • Autor

> zwykle cykanie automatu spowodowane jest zawieszaniem się szczotek.

> pozdr

no tak tylko ze jak podłączam bezposrednio pod akumulator to kreci raz za razem.A juz na zamontowanym z krokodylkow podłaczonych z akumulatora odmawia posłuszeństwa pozdr.

Napisano

Masa ci gdzieś nie ginie?

Napisano
  • Autor

> Masa ci gdzieś nie ginie?

własnie nie wiem.Obczysciłem miejsce mocowania rozrusznika z oleju i brudu.Dodatkowo nawet podłaczyłem dodatkowa mase grubszym kablem>dziwne to jest.Poza tym na normalnie podłaczonej instalacji i zamontowanym rozruszniku auto kreci tzn.wchodze do kanału i zwieram dwie sruby omijajac elektromagnes.Tak jakby to on szwankowal.Ale w takim razie wogóle nie powinien dzialac.Ten przewod cienki co cdochodzi do złaczki elektromagnesu daje napiecie ponad 12 V gdy przekreca sie kluczykiem czyli niby powinno dzialac:(

Napisano

> Ten przewod cienki co cdochodzi do złaczki elektromagnesu daje napiecie ponad 12 V gdy

> przekreca sie kluczykiem czyli niby powinno dzialac:(

Zobacz w jakim stanie jest jego końcówka. Jeżeli się rozgięła lub podkorodowała to może płynąć nią zbyt mały prąd, by elektromagnes w pełni zadziałał i zwarł styki prądowe uruchamiające rozrusznik. Tak miałem i pomogło obcięcie starej i założenie nowej końcówki.

Napisano

> własnie nie wiem.Obczysciłem miejsce mocowania rozrusznika z oleju i brudu.Dodatkowo nawet

> podłaczyłem dodatkowa mase grubszym kablem>dziwne to jest.Poza tym na normalnie podłaczonej

> instalacji i zamontowanym rozruszniku auto kreci tzn.wchodze do kanału i zwieram dwie sruby

> omijajac elektromagnes.Tak jakby to on szwankowal.Ale w takim razie wogóle nie powinien

> dzialac.Ten przewod cienki co cdochodzi do złaczki elektromagnesu daje napiecie ponad 12 V gdy

> przekreca sie kluczykiem czyli niby powinno dzialac:(

jak zwierasz dwie śruby M8 i wtedy kręci , a przy podaniu plusa na styk idący do stacyjki nie kręci a tylko cyka to wymień włącznik elektromagnetyczny.

pozdr

Napisano

> Zobacz w jakim stanie jest jego końcówka. Jeżeli się rozgięła lub podkorodowała to może płynąć nią

> zbyt mały prąd, by elektromagnes w pełni zadziałał i zwarł styki prądowe uruchamiające

> rozrusznik. Tak miałem i pomogło obcięcie starej i założenie nowej końcówki.

ew na drugim końcu czyli kostka w stacyjce grinser006.gif

Napisano

> ew na drugim końcu czyli kostka w stacyjce

No ale tam woda nie leci, więc powinna być trwalsza. Moja działa od 1994 roku.

Napisano

> No ale tam woda nie leci, więc powinna być trwalsza.

ale jest tam styk ruchomy który się wypala grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.