Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swiszczy spod maski...Raczej nie pasek

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od ostatnich mrozów "dosłyszałem" sie dziwnych dżwieków z okolic alternatora. To taki świst, narastający ze wzrostem obrotów. Myslałem ze to moze pasek, ale "zwilżenie" go nic nie zmienia. Moje podejrzenie pada zatem na łozyska altka.. Zatem mam pytanie:-

1. Czy naprawa drogo moze kosztować , przyjmując samą wymianę łożysk, chyba, że powinno się również inne elementy wymieniac przy okazji..?

2. Czy do demontażu altka w mojej astrze potrzebny jest kanał, czy sie obejdzie..?

3. Czy jest jakis opis kolejnych czynnosci demontażu altka ? Poniewaz wymieniałem w zyciu kilka razy łozyska w silnikach elektrycznych, zatem mógłbym sie podjąć samemu wymiany...Czy raczej oddać do serwisu... oslabiony.gif

Napisano

1-zależy co dla kogo znaczy drogo zlosnik.gif

2-nie trzeba kanału ok.gif

3-jeśli wymieniałeś już łożyska w podobnych urządzeniach to nie powinieneś mieć i z tym problemu ok.gif

Napisano
  • Autor

> 3-jeśli wymieniałeś już łożyska w podobnych urządzeniach to nie powinieneś mieć i z tym problemu <

OK. Ale jak się do niego dobrać, zeby go stamtąd "wydrzeć"..? Jak patrze z góry, to jakoś wiele rzeczy mi "przeszkadza".. yikes.gif Co by po kolei trzeba odkręcać, zeby postawic na stole... hmm.gif Oczywiście na początek "ODPIĄĆ AK." To wiem.. tongue.gif

Napisano

> Jak patrze z góry, to jakoś wiele

> rzeczy mi "przeszkadza"..

eee tam, standardowo, jak w każdej innej eFce... zlosnik.gif

> Co by po kolei trzeba odkręcać, zeby postawic na stole...

na pewno puszkę filtra powietrza z rurą do przepustnicy... wink.gif

Napisano
  • Autor

> na pewno puszkę filtra powietrza z rurą do przepustnicy... <

Hehe... ok.gif A potem z pewnością napinacz, pasek, kable, no i "sru" do góry..? zlosnik.gif

Napisano

> A potem ... napinacz, pasek, kable, no i "sru" do góry..?

nie inaczej zlosnik.gif

Napisano

> Od ostatnich mrozów "dosłyszałem" sie dziwnych dżwieków z okolic alternatora. To taki świst,

> narastający ze wzrostem obrotów. Myslałem ze to moze pasek, ale "zwilżenie" go nic nie

> zmienia.

Witam

W mojej efce też słychać dokładnie takie same świsty. Zaczęło się tak dziać po wymianie paska. Czyżby źle był założony ??

O co chodzi z tym zwilżeniem paska ??

Napisano
  • Autor

> O co chodzi z tym zwilżeniem paska ?? <

Bywa, ze pasek jest zuzyty, zle naciągnięty, "wyślizgany" i wydaje podobne dżwięki.. W celu sprawdzenia czy to własnie wina paska mozna "popsikać" lekko pasek od wewnątrz i sprawdzić czy dzwięki ustały..Jesli tak, to być może wina samego paska... To taki sposób "szwagra Frania" z garażu...Ale tu na Forum tez się pojawia... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.