Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

który lepszy: Clio 1,2 16V benz.,P206 1,4 HDI, a może C4 1,6

Featured Replies

Napisano

witam,

jak w temacie: szukam auta dla córki, w grę wchodzą m.in.

ww francuzy...

który będzie sprawiał mniejsze kłopoty, będzie ekonomiczny etc.?

Mam też na oku 1,5 Dci z 2002 r (82KM), ale strasznie dużo niepochlebnych opinii o nim znalazłem (padające wtryski, kiepski pompy...)

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Jeśli chodzi o Clio to szukałbym z silnikiem 1.4 8V, taki montowali w Thali od 2002 roku, jeden z mniej awaryjnych silników, spalanie w oklolicy 6,5-7l / 100km. A... w Clio jak i w Thali pęka buda... ale to normalne w każdym modelu, i nie groźne wink.gif (na łączeni dachu przy klapie)

Napisano

> Mam też na oku 1,5 Dci z 2002 r (82KM), ale strasznie dużo niepochlebnych opinii o nim znalazłem

> (padające wtryski, kiepski pompy...)

Też tak słyszałem crazy.gif

Znaczy głównie słyszałem... grinser006.gif

Bo 4 lata śmigam na takim dci i nic nie chce paść... ba nawet na ostatnich mrozach max -25'C zawsze odpalał.

Napisano

> Też tak słyszałem

> Znaczy głównie słyszałem...

> Bo 4 lata śmigam na takim dci i nic nie chce paść... ba nawet na ostatnich mrozach max -25'C zawsze

> odpalał.

hehe.gifhehe.gif

Napisano

> witam,

> jak w temacie: szukam auta dla córki, w grę wchodzą m.in.

> ww francuzy...

> który będzie sprawiał mniejsze kłopoty, będzie ekonomiczny etc.?

> Mam też na oku 1,5 Dci z 2002 r (82KM), ale strasznie dużo niepochlebnych opinii o nim znalazłem

> Pozdrawiam

Jeśli rozpatrujesz diesla i jednocześnie C4, to poszukaj takiej cytryny z silnikiem 1.6HDi w wersji 90KM. Ta wersja nie ma dwumasy w kole zamachowym, nie ma też filtra FAP (uważać na sprowadzane - na niektórych rynkach FAP bywał przy tym silniku).

Jeśli Peugeot, to 307 z tym samym silnikiem, albo przedliftowy 2.0HDi również 90KM (ten już na 100% nie ma FAP i dwumasy). Od 206 odróżnia go na plus tylne zawieszenie - belka zawieszona na tanich tulejach metalowo-gumowych, a nie na czopach z łożyskami igiełkowymi.

Napisano

> Witam. Jeśli chodzi o Clio to szukałbym z silnikiem 1.4 8V, taki montowali w Thali od 2002 roku,

> jeden z mniej awaryjnych silników, spalanie w oklolicy 6,5-7l / 100km. A... w Clio jak i w

> Thali pęka buda... ale to normalne w każdym modelu, i nie groźne (na łączeni dachu przy

> klapie)

mam to w meganie z prawej strony ,chyba trzeba bedzie do lakiernika podjechac bo jeszcze tam popekał mi lakier w narozniku crazy.gif

Napisano

> mam to w meganie z prawej strony ,chyba trzeba bedzie do lakiernika podjechac bo jeszcze tam

> popekał mi lakier w narozniku

u ojca w Thali takie krechy są, fakt że to lakier, ale nic się tam takiego nie dzieje ok.gif

Napisano

> u ojca w Thali takie krechy są, fakt że to lakier, ale nic się tam takiego nie dzieje

Jutro zrobie fotke 893goodvibes.gif

Napisano

> witam,

> jak w temacie: szukam auta dla córki, w grę wchodzą m.in.

> ww francuzy...

> który będzie sprawiał mniejsze kłopoty, będzie ekonomiczny etc.?

> Pozdrawiam

a moze 1.4 8v montowany w 206 i chyba clio? Z czystym sumieniem moge polecic ten silnik ok.gif

edit: daje rade z klima ok.gif

Napisano

> u ojca w Thali takie krechy są, fakt że to lakier, ale nic się tam takiego nie dzieje

Napisano

> > u ojca w Thali takie krechy są, fakt że to lakier, ale nic się tam takiego nie dzieje

yikes.gif nie to on ma ryski a nie "wyrwy"

• 2 tygodnie później...
Napisano

206 1.4 hdi , oczywiście jeśli jest w dobrym stanie, to rzeczywiście genialny wybór.

Silniki mają prostą konstrukcję, sprawdzoną, są niezawodne. Samo auto bardzo przyjemnie się prowadzi. Mam bardzo wielu znajomych posiadających takie egzemplarze i sobie chwalą.

Możesz spróbować poszukać na forum 206 czy nie ma nikt żadnej ładnej sztuki do sprzedaży!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.