Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

układ hamulcowy??

Featured Replies

Napisano

co moze byc przyczyna tego ze klocki hamulcowe zaciskaja si ena tarczy nie ma zadengo odbicia i zapieka sie w ten sposob "tlok , cylinderk nie wiem jak sie to nazywa" czy przyczna moze byc niedoprowadzanie plynu hamulcowego ? rzecz sie dzieje w przednim lewym kole pozdrawiam

Napisano

moze byc skorodowany tloczek w zacisku i staje deba ale obstawiam slizgi zacisku ze stawiaja opor. trzeba rozebrac poczyscic i nasmarowac. Wymiane tloczka jak cos polecam zrobic w warsztacie samoch. Pozdrawiam.

Ps. Mozga byc takze za ciasno spasowane klocki lub korozja pod blaszkami w wieszaku zacisku.

Napisano
  • Autor

nie beda to slizgi zacisku bo wczoraj rozbieralem juz i przesmarowalem i jest dalej to samo;/ tlok zapieeczony pzresmarowalem i jak chodzil w miare luzno zalozylem , ale to nic nie pomoglo dlaego przyszedl mi go glowy pomysl ze plyn moze nie dochodzic np. poprzez niedroznosc przewodu;/ i dlatego pytam o rade , dziekuje za odpowiedz;)

Napisano

Miałem nie dawno to samo blokowało mi prawe koło...robienie czego kolwiek przy klockach czy zacisku i cylinderku nic nie dało.

problem był w przewodzie hamulcowym, po wymianie jak reką odjął brawo.gif

ale nie zaszkodziło wyczyszczenie mechanizmu, wymiana uszczelek w cylinderku i wymiana przewodów hamulcowych.

Pozdrawiam

Napisano

> a ile moze kosztowac taki pojedynczy przewod ?

wiesz co, nie mogę znaleźć paragonu ale chyba od 8-18 zł są chyba przeowdy, byle nie kupować w ASO screwy.gif

Napisano

Potwierdzam, ze to przewody. Ja sobie jeszcze przy okazji zepsulem przez to tarcze.

Napisano

onni napisali juz wszystko.

koszt przewodow to max jakies 25 zeta od sztuki (nie spotkalem drozej), tyle, ze ja kupuje w normalnych sklepikach z czesciami gdzie po 3 zakupach jest sie ze sprzedawca "na ty" hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.