Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Heble - będą pasowały?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, chyba, że polecacie inne niż te w linku. hmm.gif

Tarcze i klocki Siena

Jako, że się nie znam, a wiem, że często wymiary mają duże znaczenie to proszę o pomoc w doborze tego rodzaju części, bo moje dotychczasowe Unolotowe zawodzą mnie zbyt często ostatnio frown.gif

Napisano

patrząc na klocki wydaje mi się, że mam takie w garażu i są one niby na 240 a okazały się na 257 i dlatego leżą nówki nieużywane, a zaciski z Palio, też mierzone tarcze przez sprzedającego, zarzekał się, że mają 240 okazały się idealne do tarczy 257 po zamontowaniu do Uno 270751858-jezyk.gif

na zaciskach z 1.4UT miałem takie klocki bosch 0 986 468 380

K0986468380.jpg

Napisano
  • Autor

> patrząc na klocki wydaje mi się, że mam takie w garażu i są one niby na 240 a okazały się na 257 i

> dlatego leżą nówki nieużywane, a zaciski z Palio, też mierzone tarcze przez sprzedającego,

> zarzekał się, że mają 240 okazały się idealne do tarczy 257 po zamontowaniu do Uno

> na zaciskach z 1.4UT miałem takie klocki bosch 0 986 468 380

To mnie nie pocieszyłeś frown.gif

A co do firmy tego osprzętu to też nie mam pojęcia na którą patrzeć, więc każde propozycje mile widziane spineyes.gif

Wertowałem już wiele wątków na ten czy podobny temat, ale nadal jestem zielony jeśli chodzi o dopasowanie tego wszystkiego do mojego małego 1.0 grinser006.gif

Oczywiście w grę wchodzą tylko tarcze 240, bo mam 2 komplety felg 13'', więc nie zamierzam zmieniać na większe, a i pewnie przy montażu 240-stek będzie mała przeróbka - tak czytałem grinser006.gif

Napisano

napisałem jak było u mnie

mierzona tarcza 240, a po zamontowaniu tarcz 240 i kupionych zacisków okazało się, że weszłyby do nich tarcze 257

na zimę potrzebowałem założyć oryginalne koła 13", więc załatwiłem zaciski UT i wszystko grało

klocki, które Ci teraz podałem miałem cały czas, chyba 3 komplety zjechałem, a tarcze boscha trzymały się nieźle mimo niewielkich rantów i hamowało to przyzwoicie

Napisano

do hebli ze siena/palio na tarczach 240mm

na pewna pasuja klocki TRW GDB 1533(wersja bez czujnika, z czujnikiem masz GDB 1393) bo sam takie zakladalem do moich 240-tek

tarcze masz 240x20mm, taka sama jest w uno turbo

co do klockow to se poszukaj w/w w katalogu i odnajdz wymiary wszystko co bedzie w tym sammym wymiarze bedzie pasowac na 100% pod 240mm zaciski ze siena/palio

P.S.

teraz patrzalem i te co podales maja te same wymiary co podane przezemnie TRW wiec powinny spasowac jak masz zaciski na tloczkach 48mm to mozesz byc na bank pewny ze to odpowiedni zestaw

Napisano
  • Autor

>załatwiłem zaciski UT i wszystko grało

> klocki, które Ci teraz podałem miałem cały czas, chyba 3 komplety zjechałem, a tarcze boscha

> trzymały się nieźle mimo niewielkich rantów i hamowało to przyzwoicie

To do tych 240 palio/siena nie trzeba mieć zacisków palio/siena i od UT wystarczą i będą pasiły?

Ja mam go od nowości i mam obecnie 2 komplet klocków założony licząc z tym fabrycznym, które po zdjęciu były 2 razy grubsze niż nowo zakładane Valeo grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> co do klockow to se poszukaj w/w w katalogu i odnajdz wymiary wszystko co bedzie w tym sammym

> wymiarze bedzie pasowac na 100% pod 240mm zaciski ze siena/palio

> P.S.

> teraz patrzalem i te co podales maja te same wymiary co podane przezemnie TRW wiec powinny spasowac

> jak masz zaciski na tloczkach 48mm to mozesz byc na bank pewny ze to odpowiedni zestaw

Żebym to ja wiedział co tam mam za zaciski i jakieś tłoczki? Wszystko jeszcze oryginalne fabryczne, a co do katalogów to już kilka razy naciąłem się na nich jak okazało się, że sprowadzono mi kilka części wg katalogu do mojego Uno, które jednak nie pasowały, a identyczne były od Seicento (chyba) 900 - w sklepie z częściami do Fiata (nie ASO) też mieli lekkie zdziwko.

Napisano

jemu chodzi o średnicę tłoczka w zacisku z Palio

poszukaj zacisków UT i będziesz miał uniakowe, ale lepsze wink.gif

Napisano
  • Autor

> jemu chodzi o średnicę tłoczka w zacisku z Palio

> poszukaj zacisków UT i będziesz miał uniakowe, ale lepsze

A to dopiero ciekawostka, tarcze palio/siena, zaciski UT czyli każdy element z innej parafii, a razem lepsze od oryginału seryjnego hmm.gif

Napisano

ja miałem zaciski i tarcze UT, w Focie kupiłem tarcze i klocki wg ich katalogu i wszystko grało

fiat jak i inne koncerny bazował na tych samych częściach w wielu modelach, to pozwala ujednolicić i obniżyć koszty produkcji

Napisano

> a co do katalogów to już kilka razy naciąłem się na nich jak okazało się, że sprowadzono mi

> kilka części wg katalogu do mojego Uno, które jednak nie pasowały, a identyczne były od

> Seicento (chyba) 900

Seicento ma inne hamulce niz Uno 45 - konstrukcyjnie sa raczej zblizone do tych w Punto 55.

Napisano
  • Autor

> Seicento ma inne hamulce niz Uno 45 - konstrukcyjnie sa raczej zblizone do tych w Punto 55.

To akurat dotyczyło linki prędkościomierza i kilku innych części, a nie hebli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.