Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Majonez pod korkiem i nierówna praca silnika- 1.1 mpi 2005r

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Proszę o pomoc w diagnozie awarii silnika 1.1 mpi LPG 2005 nalot wg licznika 150tys a w rzeczywistości stawiam ponad 200tys km.

Gaz od nowości w aucie.

Mam takie objawy: pod korkiem wlewu oleju pojawił się majonez, silnik nierówno pracuje, na 1 cylindrze od rozrządu coś jest nie tak bo jak zdejmę przewód ze świecy to niema różnicy tak samo nierówno pracuje a iskra jest, ponadto przez cały dzień jazdy po mieście dolałem do chłodnicy ok 5 litrów wody. Auto służy mi do rozwożenia pizzy więc ciągle gaz - hamulec itm ok 200 km dziennie.

Przed tym wszystkim przy rannym odpalaniu auta również nierówno chodziło nie na wszystkie gary, trochę kopcił ale przez ok 20-30 sek

Czy dobrze mi się wydaje że głowica / uszczelka do remontu??

Proszę o waszą pomoc.

Napisano
  • Autor

Panowie wiadomo do wymiany uszczelka planowanie glowicy, jak trzeba to gniazda zawory uszczelniacze itp. Co jeszcze przy okazji zrobic? Wymienic pierscienie???

Napisano

Jak taka jest potrzeba to można to zrobić.

Odkręcasz miskę i od dołu dobierasz sie do korbowodów i tłoków.

Napisano

> Jak taka jest potrzeba to można to zrobić.

> Odkręcasz miskę i od dołu dobierasz sie do korbowodów i tłoków.

w silnikach fire, ze wzgledu na to, ze jest 5 panewek nie wyjda tloki dolem... tylko do gory

Napisano

> w silnikach fire, ze wzgledu na to, ze jest 5 panewek nie wyjda tloki dolem... tylko do gory

ale zeby wypchnac to musi sciagnac miske a glowice i tak bedzie mial sciagnieta.

Napisano
  • Autor

Panowie glowice w 1.1 dokrecamy tak: 20nm nastepnie 30nm nastepnie 90 stopni nastepnie 90 stopni oczywiscie w odpowiedniej kolejnosci? jakie przerwy robic miedzy poszczegolnymi dokreceniami?

Napisano

Nigdy nie robie przerw, po prostu sie nie spiesze i na spokojnie ogarniam.

Napisano

> Nigdy nie robie przerw, po prostu sie nie spiesze i na spokojnie ogarniam.

ja tak samo. w 16v tez tak robilem, ze na spokojnie kazda srubke jedna po drugiej. lata bez problemu, mimo ciezkiego zycia :D

Napisano

ogarnąłbym jeszcze termostat czy się otwiera, bo często od niego zaczynają się problemy z przegrzewaniem i w następstwie "wypluciem" uszczelki wink.gif

Napisano
  • Autor

> ogarnąłbym jeszcze termostat czy się otwiera, bo często od niego zaczynają się problemy z

> przegrzewaniem i w następstwie "wypluciem" uszczelki

Temat ogarniety. Na pierwszym cylindrze przedmuchalo uszczelke a na drugim wymieniono mi jeden zawor. Termostat mam nowy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.