Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

potrzebny schemat wyprowadzeń licznika Punto I

Featured Replies

Napisano

szukam, szukam i nie mogę znaleźć

jeśli ktoś posiada to bardzo proszę o udostępnienie schematu wyprowadzeń licznika Punto I - wersja z obrotomierzem

chodzi mi o kolejność przewodów w kostkach - do jakich kontrolek są, gdzie podłączyć kabel do obrotka itd

Napisano

jakiś tekst

Co do zegarów uprzedzam, że różne wiązki były na różne rynki docelowe, tzn. sprowadzane auto może mieć inny układ przewodów w kostkach, a w drugą str inne ścieżki na złączkach.

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

> Co do zegarów uprzedzam, że różne wiązki były na różne rynki docelowe, tzn. sprowadzane auto może

> mieć inny układ przewodów w kostkach, a w drugą str inne ścieżki na złączkach.

dzięki za info, chociaż rożne wiązki ok, ale robili by kilka wersji licznika z różnym układem (kolejnością) kabli w kostkach?

powiem szczerze, że chce przeszczepić licznik z punto do uno, wiem, że będzie trochę rzeźby ale jest to wykonalne, tylko myślałem nad gotowym schematem licznika, a tak to będę musiał sam się z tym bawić

Napisano

> dzięki za info, chociaż rożne wiązki ok, ale robili by kilka wersji licznika z różnym układem

> (kolejnością) kabli w kostkach?

> powiem szczerze, że chce przeszczepić licznik z punto do uno, wiem, że będzie trochę rzeźby ale

> jest to wykonalne, tylko myślałem nad gotowym schematem licznika, a tak to będę musiał sam się

> z tym bawić

lat temu kilka był to dość częsty mod w S'kach i podczas jednej z prac na spocie podpinaliśmy licznik w punto mk1 z DE i PL i odwrotnie

kontrolki się nie zgadzały, obrotomierz owszem działał, jak reszta już niestety nie pamiętam

Napisano

> lat temu kilka był to dość częsty mod w S'kach i podczas jednej z prac na spocie podpinaliśmy

> licznik w punto mk1 z DE i PL i odwrotnie

> kontrolki się nie zgadzały, obrotomierz owszem działał, jak reszta już niestety nie pamiętam

Oj nie wiem czy kolega tutaj ma rację. W mojej fabrycznie S był licznik z zegarkiem i los tak chciał, że dzisiaj wsadziłem 4 z kolei licznik.

U mnie było tak:

zegarek -> obrotomierz z 1.1 -> obrotomierz z 1.2 -> Zegary GT

I w każdym kontrolki działają bez problemu, nic nie musiałem zmieniać w wiązce

EDIT:

Do autora, skoro masz licznik od Punto na stole to jaki problem prześledzić drogę każdej ścieżki do poszczególnego pinu?

Napisano

> Oj nie wiem czy kolega tutaj ma rację. W mojej fabrycznie S był licznik z zegarkiem i los tak

> chciał, że dzisiaj wsadziłem 4 z kolei licznik.

> U mnie było tak:

> zegarek -

> I w każdym kontrolki działają bez problemu, nic nie musiałem zmieniać w wiązce

> EDIT:

> Do autora, skoro masz licznik od Punto na stole to jaki problem prześledzić drogę każdej ścieżki do

> poszczególnego pinu?

miałeś farta, osobiście wsadzałem licznik PL <> DE i nie działały poprawnie

mało tego w DE ostatecznie wylądował licznik wyskalowany w milach, który w PL także nie działał poprawnie, a w DE owszem.

Napisano

> Oj nie wiem czy kolega tutaj ma rację.

Ma racje bo to była moja S wink.gif

Metodą prób i błędów udało się zrobić przeszczep ale jaka kolejność kabelków była to już nie pamiętam.

Napisano

> lat temu kilka był to dość częsty mod w S'kach i podczas jednej z prac na spocie podpinaliśmy

> licznik w punto mk1 z DE i PL i odwrotnie

> kontrolki się nie zgadzały, obrotomierz owszem działał, jak reszta już niestety nie pamiętam

Yaboll jako wykonawca tych przeróbek na pewno pamięta do dzisiaj większość tego typu myków. Jest tylko jeden problem, On nie odwiedza już tego kącika.

Napisano
  • Autor

> EDIT:

> Do autora, skoro masz licznik od Punto na stole to jaki problem prześledzić drogę każdej ścieżki do

> poszczególnego pinu?

problem zaden, ale z gotowcem byłoby łatwiej i szybciej ok.gif

Napisano

> Yaboll jako wykonawca tych przeróbek na pewno pamięta do dzisiaj większość tego typu myków. Jest

> tylko jeden problem, On nie odwiedza już tego kącika.

był i wtedy jak bawiliśmy się zegarami na parkingu podziemnym smile.gif

ale zdziwienie było ogólne, nikt z nas nie spodziewał się takiej akcji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.