Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest z OC w przypadku zmiany rejestracji

Featured Replies

Napisano

bo zapomniałem , jest sobie auto które zostało kupione np teraz a OC ma do września. W przypadku zmiany rejestracji OC się anuluje czy nadal jest ważne do września ?

Napisano

> bo zapomniałem , jest sobie auto które zostało kupione np teraz a OC ma do września. W przypadku

> zmiany rejestracji OC się anuluje czy nadal jest ważne do września ?

Trzeba podpisać aneks z firmą ubezpieczeniową.

Miałem pakiet OC+AC wystawiony przy kupnie samochodu (zarejestrowanego), potem przerejestrowałem samochód i aneksowałem umowę ubezpieczeniową.

Napisano

do Marcin79;

W przypadku sprzedaży lub darowizny ubezpieczonego pojazdu mechanicznego, na nabywcę w dniu podpisania umowy sprzedaży/darowizny, automatycznie przechodzą prawa i obowiązki wynikające z aktualnej umowy OC. Nabywca może natomiast wypowiedzieć taką umowę OC w dowolnym momencie.

Ubezpieczyciel może na nowo skalkulować składkę ubezpieczenia OC, uwzględniając zniżki lub zwyżki nowego właściciela pojazdu.

W przypadku nabycia pojazdu i nie otrzymania ważnego OC od poprzedniego właściciela, nabywca ma obowiązek zawarcia nowego ubezpieczenia OC w dniu przeniesienia prawa własności do pojazdu, a najpóźniej w dniu wprowadzenia go do ruchu.

Tak jak pisze 'mananu' dobrze jest skontaktować się z TU celem rekalkulacji składki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.