Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja dawki gazu

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jak wyregulować gaz ,bo pali mi 12l/100km.Instalacja I generacji BRC (2 pokrętła na reduktorze 1 na wężu)opel astra f 1.6 52kw.

Napisano

> Witam.

> Jak wyregulować gaz ,bo pali mi 12l/100km.Instalacja I generacji BRC (2 pokrętła na reduktorze 1 na

> wężu)opel astra f 1.6 52kw.

odwiedziĆ gazownika i zapłaciĆ 30 zł i zaoszczędziĆ sobie kłopotu z wypalona upg czy podobnymi historiami dzięki takiemu kreceniu śrubkami

Napisano
  • Autor

> odwiedziĆ gazownika i zapłaciĆ 30 zł i zaoszczędziĆ sobie kłopotu z wypalona upg czy podobnymi

> historiami dzięki takiemu kreceniu śrubkami

Byłem u niego i pokręcił trochę śrubkami i stwierdził że membrana do wymiany ,ciekawe po czym tak stwierdził zawsze podpinał się miernikiem pełne obroty i regulacja.

To po co jest ten kącik ,jak ze wszystkim trzeba lecieć do gazownika.

Napisano

> Byłem u niego i pokręcił trochę śrubkami i stwierdził że membrana do wymiany ,ciekawe po czym tak stwierdził zawsze podpinał się miernikiem pełne obroty i regulacja.

Jakbyś kręcił śrubkami przez parę lat to wiedziałbyś. Ja kręciłem tylko przez ok 4-5 lat i tylko w moim autku i po krótkim kręceniu byłem w stanie stwierdzić czy membrany są do wymiany smile.gif

> To po co jest ten kącik ,jak ze wszystkim trzeba lecieć do gazownika.

Jak masz lambdę w autku albo dostęp do analizatora to możesz sam spróbować. Na słuch bym tego nie robił, jak nie masz doświadczenia, bo tak jak kolega napisał poleci upg lub zawory i gniazda ...

Napisano
  • Autor

Regulowałem tą dużą śrubką na reduktorze bo obroty mi szalały ,później gazownik tam regulował ,a teraz ja na wężu przykręciłem o 1/4 obrotu chyba nic się nie stanie od tego?

Napisano

> teraz ja na wężu przykręciłem o 1/4 obrotu chyba nic się nie stanie od tego?

pytanie tylko po jakiego grzyba to przykrecales spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> pytanie tylko po jakiego grzyba to przykrecales

Bo 12l/100km pali ,trochę dużo ,palił 9l.

Napisano

> Bo 12l/100km pali ,trochę dużo ,palił 9l.

Więc dołóż sterownik II generacji, pewnie ci się zwróci po kilkunastu tankowaniach. Silnik z sondą lambda więc aż się prosi, zamiast uprawiać partyzantkę i gonić króliczka.

Napisano

> Byłem u niego i pokręcił trochę śrubkami i stwierdził że membrana do wymiany ,ciekawe po czym tak

> stwierdził zawsze podpinał się miernikiem pełne obroty i regulacja.

> To po co jest ten kącik ,jak ze wszystkim trzeba lecieć do gazownika.

Stwierdził pewnie po tym, że parownik słabo lub wcale odpowiadał na regulację - jeśli nie masz kasy to sobie zregeneruj i wtedy jedź na regulację.

Nie zadałeś sobie trudu pewnie poszukania w necie jak regulować instalkę I gen - poczytaj i dowiesz się co i jak.

W poprzedniej Favoritce sam doprowadziłem gaz do ładu, mimo to pojechałem na regulację na analizator - wymagało tylko drobnej korekty, ale jednak. Auto do końca służyło bezbłędnie.

Napisano

> Bo 12l/100km pali ,trochę dużo ,palił 9l.

Na padniętym reduktorze albo będzie dużo palił albo będzie gasł na wolnych obrotach ...

Napisano

> Więc dołóż sterownik II generacji, pewnie ci się zwróci po kilkunastu tankowaniach. Silnik z sondą

> lambda więc aż się prosi, zamiast uprawiać partyzantkę i gonić króliczka.

co proste to najlepsze czytaj nie awaryjne

Napisano

> co proste to najlepsze czytaj nie awaryjne

W tym konkretnym przypadku to demagogia. Idąc tropem takiego rozumowania to lepiej zdemontować instalację wtedy na pewno nie będzie się psuć.

Napisano

Jakby co to będę miał wkrótce do opchnięcia Brc JUST II gen. Wszystko to co pod maską. Reduktor ma 2,5 roku. Kontakt priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.