Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kopie i gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam

od jakiegoś czasu mam problemik ze swoim bravolotem, gdy rano próbuję go odpalić auto zakręci, zapali i natychmiast gaśnie. Dzieję się tak niezależnie od temperatury. Przy kilku a nawet kilkunastu próbach zaczyna działać normalnie. Słychać dźwięk jakiegoś przełącznika przy bezpiecznikach. Auto kopie niesamowicie. Ostatnio zauważyłem też dziwne zachowanie podczas gdy wyłączam ogrzewanie tylnej szyby, jak wyłącze podczas jazdy od czasu do czasu silnik gaśnie. Jakieś porady ?

Napisano

> Auto kopie niesamowicie.

Ja miałem tak przy słabym połączeniu minusowej klemy aku-->nadwozie,skrzynia. przy okazji zrobiłem też porządek z przewodami plusowymi. po tym zabiegu jak ręką odjął wink.gif Pozdrawiam.

Napisano

> Ja miałem tak przy słabym połączeniu minusowej klemy aku-->nadwozie,skrzynia. przy okazji zrobiłem

> też porządek z przewodami plusowymi. po tym zabiegu jak ręką odjął Pozdrawiam.

W uno to częsty problem - złączki na przewodach plusowych od akumulatora... może tutaj tez.

Napisano
  • Autor

Myślicie, że problem z gaśnięciem również może być tym spowodowany ?

Napisano

> Myślicie, że problem z gaśnięciem również może być tym spowodowany ?

No jak mu prądu brakuje to może ale na zegarach nie masz jakichś braków kontrolek?

Napisano

> Witam

> od jakiegoś czasu mam problemik ze swoim bravolotem, gdy rano próbuję go odpalić auto zakręci,

> zapali i natychmiast gaśnie. Dzieję się tak niezależnie od temperatury. Przy kilku a nawet

> kilkunastu próbach zaczyna działać normalnie. Słychać dźwięk jakiegoś przełącznika przy

> bezpiecznikach. Auto kopie niesamowicie. Ostatnio zauważyłem też dziwne zachowanie podczas gdy

> wyłączam ogrzewanie tylnej szyby, jak wyłącze podczas jazdy od czasu do czasu silnik gaśnie.

> Jakieś porady ?

A co pokazuje FES??

Napisano
  • Autor

> A co pokazuje FES??

Nie mam dostępu do przewodu by sobie to sprawdzić, jakiś czas temu byłem z tym w ASO, testy nic nie wykazały - testowali egzaminerem i czymś jeszcze

Kontrolki są sprawne - nic nie wskazują. Jakieś 3 miesiące temu miałem problem, że świeciła się marchewa i nie chciał zapalić - egzaminer wykazał czujnik obrotów - po wymianie wszystko śmigało

Napisano

> A co pokazuje FES??

Zbyt dużo oczekujesz od tego programu.

Napisano

> Kolego lepiej sprawdzić niż błądzić

To jest monopunkt klepany praktycznie bez zmian od początku lat 90. Większość jeżeli nie wszystko można sprawdzić zwykłym miernikiem za 10 złotych. Do czego Ci tutaj komputer? Wszystkie czujniki masz jak wół wyłożone w angielskich manualach wraz z metodami ich pomiaru. FES przy diagnostyce tego silnika jest tak potrzebny jak ajfon do robienia zdjęć.

Napisano
  • Autor

Rozkręciłem przewód od masy, styki przeczyszczone, skręcony - niestety bez zmian.

Dzisiaj zauważyłem, że gaśnie nawet podczas gdy używam el szyb, o dziwo dopiero jak puszcze przycisk i tylko jak je zamykam, więc jeżeli jest większy pobór prądu

Napisano

> Rozkręciłem przewód od masy, styki przeczyszczone, skręcony - niestety bez zmian.

> Dzisiaj zauważyłem, że gaśnie nawet podczas gdy używam el szyb, o dziwo dopiero jak puszcze

> przycisk i tylko jak je zamykam, więc jeżeli jest większy pobór prądu

No to tym bardziej maż dowód, że jakieś kable nie stykają, brak prądu.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany, po przekopaniu instalacji przepięcia powodowały światła dziennie (nieszczelne, woda się dostała i robiło się zwarcie) - teraz bravcia śmiga aż miło smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.