Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przydławianie w jtd ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Niedawno pisałem, że stilo wzięło i umarło. Po naprawie czyli wymianie filtra powietrza, czyszczeniu egr'a i wyczyszczeniu dolotu było ok. Niestety drugiego dnia po odpalanieu i przejechani ok 2 km stys. stracił moc i nie chciał wejśc na obroty pow. 2 tys. Po kilkuste metrach przeszło i przejechałem kilkadziesiąt kilometrów. Potem po zgaszeniu i zapalneniu,(silnik ciepły) znowu to samo momentami, brak mocy. Co to może być ? Brak powietrza paliwa ? Może zaślepić egr'a ? Mam przejechane ok 130 kkm.

Napisano

> Witam

> Niedawno pisałem, że stilo wzięło i umarło. Po naprawie czyli wymianie filtra powietrza,

> czyszczeniu egr'a i wyczyszczeniu dolotu było ok. Niestety drugiego dnia po odpalanieu i

> przejechani ok 2 km stys. stracił moc i nie chciał wejśc na obroty pow. 2 tys. Po kilkuste

> metrach przeszło i przejechałem kilkadziesiąt kilometrów. Potem po zgaszeniu i

> zapalneniu,(silnik ciepły) znowu to samo momentami, brak mocy. Co to może być ? Brak powietrza

> paliwa ? Może zaślepić egr'a ? Mam przejechane ok 130 kkm.

Odepnij przepływkę i zobacz co będzie wink.gif

Przepływka to taki dinks gdzieś koło filtra powietrza, otwórz maskę, między aku a silnikiem przy chłodnicy będzie taka podłużna fajka... to wtyczka od przepływki, wypnij ją i pojeździj z wypiętą, zobacz jak będzie się zachowywał wink.gif

Ewentualnie możesz też przeczyścić overboot'a, pewnie nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Odepnij przepływkę i zobacz co będzie

> Przepływka to taki dinks gdzieś koło filtra powietrza, otwórz maskę, między aku a silnikiem przy

> chłodnicy będzie taka podłużna fajka... to wtyczka od przepływki, wypnij ją i pojeździj z

> wypiętą, zobacz jak będzie się zachowywał

> Ewentualnie możesz też przeczyścić overboot'a, pewnie nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi

> Pozdrawiam.

A jak ma się zachowywać ? zlosnik.gif

Napisano

> A jak ma się zachowywać ?

Normalnie, bez dławienia, bez przymulania. Jak znormalnieje po odpięciu to przepływka do wymiany.

Napisano

> A jak ma się zachowywać ?

jak nie trudno się domyślić ( grinser006.gif) jeśli winna jest przepływówka to po jej odpięciu objawy powinny ustąpić ok.gif

Napisano

Byc moze egr nie dal sie juz wyczyscic ... U mnie tak mulil przy 2000obr wlasnie bo sie zblokowal na stale i amen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.