Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zbiornik paliwa SC nowy czy używany?

Featured Replies

Napisano

Planuję wymianę zbiornika w swoim SC, bo przecieka. Wchodzę na allegro, wpisuję co trzeba i wyskakują mi zbiorniki.

Problem jest następujący: Używane kosztują prawie tyle samo co nowe. Najtańszy nowy kosztuje 105 zł, a używany 99 zł....

Teraz moje pytanie: wiecie może skąd taka mała różnica w cenie? Czy te zbiorniki polskiej produkcji są gorsza lub jest problem z montażem?

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

Powiem Ci tak,

ja kupiłem zamiennik i już ruda zaczyna wyłazić, albo mi sie zdaje :/

Napisano

> Planuję wymianę zbiornika w swoim SC, bo przecieka. Wchodzę na allegro, wpisuję co trzeba i

> wyskakują mi zbiorniki.

a czemu chcesz zmienic ?

cieknie na zgrzewie ?

jesli tak to polecam sciagnac, i w zgrzew wpuscic zywicy

ja tak zrobilem 5 lat temu i do tej pory 0 problemow

Napisano

Miałem podobny problem. Zdecydowałem się na kupno zamiennika. Oczywiście trzeba było się trochę pomęczyć z montażem bo był ciut niewymiarowy. Zabezpieczyłem go konserwacją ze wszystkich stron przed założeniem i drugi rok już na nim jeżdżę. Ruda jeszcze się nie pojawiła. Więc myślę, że dobrze zrobiłem wymieniając na zamiennik. Tobie radzę podobnie.

Napisano

> Planuję wymianę zbiornika w swoim SC, bo przecieka. Wchodzę na allegro, wpisuję co trzeba i

> wyskakują mi zbiorniki.

> Problem jest następujący: Używane kosztują prawie tyle samo co nowe. Najtańszy nowy kosztuje 105

> zł, a używany 99 zł....

> Teraz moje pytanie: wiecie może skąd taka mała różnica w cenie? Czy te zbiorniki polskiej produkcji

> są gorsza lub jest problem z montażem?

> Z góry dzięki za pomoc!

używany czyli zakładam że oryginalny... musisz pamiętać, że nowy oryginał oscyluje w granicach 360 zł... stąd taka wysoka cena za używany oryginał...

ja do brązowego kupowałem rzemiosło... dlatego, że zawaliłem go barankiem, silikonem na zgrzewie, barankiem, barankiem i barankiem... no i znów barankiem.... po dwóch latach jeszcze się trzyma... choć gdzieniegdzie ślady korozji widać...

bez obrazy, ale Ty jakoś naiwnie i śmiesznie podajesz ceny bez wysyłki.... pamiętaj, że doliczyć musisz koszty wysyłki czyli 99+pewno 30 zł = 129 zł.... za tą kwotę, a nawet taniej wyrywam rzemiosło w normalnym sklepie z częściami do naszych fiacików.... i w razie "W" mam paragon i wiem gdzie reklamować...

natomiast do żółtego kupiłem używany oryginał... za 170 zł z wysyłką, bo po prostu chcę sprawdzić na przyszłość co warto bardziej.... dostałem ładnie zapakowany oryginalny bak, bez zadrapań, igiełka - zgodnie z oświadczeniem sprzedającego.... do tego była uszczelka na wlew i uszczelka górna wraz z pierścieniem zabezpieczającym.... oba te elementy lubią bądź sparcieć bądź zardzewieć.... oprócz tego od dołu bak był zabezpieczony gumą fabryczną... mimo tego objechałem go jednokrotnie barankiem, ale nie było trzeba ....

wybór należy do Ciebie.... pozdrawiam

PAMIĘTAJ O ZASADACH BHP przy tej robocie!!!

tu masz fotę jak wygląda dwuletnie rzemiosło pomimo wywalenia na niego 2 puszek baranka smile.gif

285812396-DSC_5868.jpg

post-25211-14352515758564_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Miałem podobny problem. Zdecydowałem się na kupno zamiennika. Oczywiście trzeba było się trochę

> pomęczyć z montażem bo był ciut niewymiarowy. Zabezpieczyłem go konserwacją ze wszystkich

> stron przed założeniem i drugi rok już na nim jeżdżę. Ruda jeszcze się nie pojawiła. Więc

> myślę, że dobrze zrobiłem wymieniając na zamiennik. Tobie radzę podobnie.

W takim razie kupię nowy i przygotuje się na problemy przy montażu.

Dzięki za pomoc!

Napisano

> W takim razie kupię nowy i przygotuje się na problemy przy montażu.

> Dzięki za pomoc!

Jak nowy to tylko siwy czarny to tandeta farba odłazi płatami a po 2,5 roku przerdzewiał mimo ze corina malowałem z zewnatrz

Kupiłem siwy i mam juz 3 lata i jest OK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.