Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdejmowanie miski olejowej

Featured Replies

Napisano

no i kaput...dziura jak pudełko zapałek , wszystko przez wystający kamień na polnej drodze.... czy macie jakieś udogodnienia przy odkręcaniu miski w silniku 1.9 jtd (105km) , jutro muszę ją ściągnąć do spawania bo znalazłem korek i odłupany element irked.gif

Napisano

> no i kaput...dziura jak pudełko zapałek , wszystko przez wystający kamień na polnej drodze.... czy

> macie jakieś udogodnienia przy odkręcaniu miski w silniku 1.9 jtd (105km) , jutro muszę ją

> ściągnąć do spawania bo znalazłem korek i odłupany element

Łoo panie, w maju brat zrobił to samo ale w bravo ( chyba ma mocniejszy silnik /pomijam chipa/ 115 KM?, ale też JTD) oslabiony.gif

Musisz odkręcić: Osłonę pod silnikiem, tłumik (zardzewiałe śruby), i coś jeszcze ...

Dostęp fatalny, ZTCP to miska jest przykręcona do skrzyni crazy.gif

Śruby (dużo) to chyba Torx'y, ale nie jestem pewien.

Montaż i demontaż miski u mechanika ZTCP - 80zł

Roboty dużo, no.gif

Napisano
  • Autor

> Łoo panie, w maju brat zrobił to samo ale w bravo ( chyba ma mocniejszy silnik /pomijam chipa/ 115

> KM?, ale też JTD)

> Musisz odkręcić: Osłonę pod silnikiem, tłumik (zardzewiałe śruby), i coś jeszcze ...

> Dostęp fatalny, ZTCP to miska jest przykręcona do skrzyni

> Śruby (dużo) to chyba Torx'y, ale nie jestem pewien.

> Montaż i demontaż miski u mechanika ZTCP - 80zł

> Roboty dużo,

torxy mam...śruby już 2 urwałem od wydechu , trudno, przewierce urwane szpilki i przykręcę przelotowymi...tylko ta przestrzeń między skrzynią a miską mnie przeraża , tam są 2 śruby schowane i tylko 1 cm szpary

Napisano

> przelotowymi...tylko ta przestrzeń między skrzynią a miską mnie przeraża , tam są 2 śruby

> schowane i tylko 1 cm szpary

Tam jest Ci potrzebny długi torx trzpieniowy. Tak na oko z 15-20 cm długi.

Napisano

> torxy mam...śruby już 2 urwałem od wydechu , trudno, przewierce urwane szpilki i przykręcę

> przelotowymi...tylko ta przestrzeń między skrzynią a miską mnie przeraża , tam są 2 śruby

> schowane i tylko 1 cm szpary

Dasz radę przerabiałem to w Bravie 1.8 (podobne miski) tylko dobrze wymyj miskę benzyną ekstrakcyjną i kup dobry uszczelniacz do przyklejenia miski nie silikon. Mogą kolidować sanki przy wyciąganiu miski bo smoczek w misce blokuje. Ja odkręciłem poduszkę środkową i jakoś wyciągnąłem. Tak jak pisał kolega potrzebny długi torx np taki.. torxy Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.