Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak odpalić skuter 4T

Featured Replies

Napisano

Cześć

Jak pewnie większość z Was wykopałem moje maszyny z garażu żeby przepalić i o ile moja 200 zagadała od pierwszego (tak jak to zwykle robi smile.gif ) to piździk mojej serce.gif odmówił współpracy...

Jest to SYM Fiddle II 50ccm 4-sów, jest iskra, jest paliwo (bo jak odkręciłem świecę to jest mokra, akumulator kręci jak głupi (całą zimę był wyjęty i podpięty do ładowarki z Lidla).

Nie daje żadnych oznak że chce mu się palić, kręci głucho i nic...

Wymieniłem świecę na nową, nie pomogło, jako że był pewnie zalany to zostawiłem go bez świecy na 20 minut i też nic...

Co to może być? Sprzęt nowy, przejechane 350km, w zeszłym roku były problemy z paleniem, ale po wymianie oryginalnej badziewnej świecy na odpowiednio dobraną NGK palił już bez problemów.

P.S. Nie paliłem jeszcze motorynki, ale ona z zasady odmawia palenia (ma kaprysy jak każda kobieta grinser006.gif i koniec), muszę jeszcze popracować nad nią, może zdążę w tym roku.

P.S.2. Wtrysk niech się święci, pali od kopa po zimie przynajmniej smile.gif

Napisano

> Cześć

> Jak pewnie większość z Was wykopałem moje maszyny z garażu żeby przepalić i o ile moja 200 zagadała

> od pierwszego (tak jak to zwykle robi ) to piździk mojej odmówił współpracy...

> Jest to SYM Fiddle II 50ccm 4-sów, jest iskra, jest paliwo (bo jak odkręciłem świecę to jest mokra,

> akumulator kręci jak głupi (całą zimę był wyjęty i podpięty do ładowarki z Lidla).

> Nie daje żadnych oznak że chce mu się palić, kręci głucho i nic...

> Wymieniłem świecę na nową, nie pomogło, jako że był pewnie zalany to zostawiłem go bez świecy na 20

> minut i też nic...

> Co to może być? Sprzęt nowy, przejechane 350km, w zeszłym roku były problemy z paleniem, ale po

> wymianie oryginalnej badziewnej świecy na odpowiednio dobraną NGK palił już bez problemów.

> P.S. Nie paliłem jeszcze motorynki, ale ona z zasady odmawia palenia (ma kaprysy jak każda kobieta

> i koniec), muszę jeszcze popracować nad nią, może zdążę w tym roku.

> P.S.2. Wtrysk niech się święci, pali od kopa po zimie przynajmniej

imo przypchał sie gaźniczek :0 daj jej kopcia z plaka smile.gif

albo spróbuj zatkać dolot powietrza i krec starterem podciśnienie powinno przedmuchać dysze

chyba ze zawalona jest na maxa

pierwszy sposób stosuje czasami w quadzie syna gdy po 10 miesiacach postoju ma fochy

Napisano

> Cześć

> Jak pewnie większość z Was wykopałem moje maszyny z garażu żeby przepalić i o ile moja 200 zagadała

> od pierwszego (tak jak to zwykle robi ) to piździk mojej odmówił współpracy...

> Jest to SYM Fiddle II 50ccm 4-sów, jest iskra, jest paliwo (bo jak odkręciłem świecę to jest mokra,

> akumulator kręci jak głupi (całą zimę był wyjęty i podpięty do ładowarki z Lidla).

> Nie daje żadnych oznak że chce mu się palić, kręci głucho i nic...

> Wymieniłem świecę na nową, nie pomogło, jako że był pewnie zalany to zostawiłem go bez świecy na 20

> minut i też nic...

> Co to może być? Sprzęt nowy, przejechane 350km, w zeszłym roku były problemy z paleniem, ale po

> wymianie oryginalnej badziewnej świecy na odpowiednio dobraną NGK palił już bez problemów.

Mój piździk na elektrycznym też nie chciał odpalić. Za to tradycyjne dwa kopniaki ożywiły go.

Pacjent to Romet Router XL-50, 4T z 2006r i nalotem 12kkm. Stał całą zimę pod blokiem opatulony plandeką.

Napisano

> Pacjent to Romet Router XL-50, 4T z 2006r i nalotem 12kkm. Stał całą zimę pod blokiem opatulony

> plandeką.

O, a powiedz mi proszę czy Romet to taka straszna tandeta, jak o nim mówią czy jest w tym przesada?

Napisano

> O, a powiedz mi proszę czy Romet to taka straszna tandeta, jak o nim mówią czy jest w tym przesada?

Ja odpowiem. Mam CRS 50. Do tandety zaliczyłbym niechlujnie położoną instalację, która latała luźno pod zegarami. Po kupnie musiałem połapać wszystkie te kable i porządnie zamocować. Kolejny minus to łańcuch rozciągający sie w strasznym tempie - to chyba każdy obecny Romet tak ma.

Poza tym jestem zadowolony. Pali bezproblemowo, jeździ tak jak oczekuję wink.gif

Napisano

> Ja odpowiem. Mam CRS 50. Do tandety zaliczyłbym niechlujnie położoną instalację, która latała luźno

> pod zegarami. Po kupnie musiałem połapać wszystkie te kable i porządnie zamocować. Kolejny

> minus to łańcuch rozciągający sie w strasznym tempie - to chyba każdy obecny Romet tak ma.

A ile łańcuch wytrzymał, bo u mnie w Kymco nexxon regulacja się skończyła gdzieś po 5kkm (z tym, że sporo ważę i dużo jeżdżone w terenie). Z drugiej strony tam kładą zwykłe łańcuchy bez uszczelnień, zresztą i tak wytrzymują ze 2-3 razy więcej niż w Rometach z lat 80-tych zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> albo spróbuj zatkać dolot powietrza i krec starterem podciśnienie powinno przedmuchać dysze

Przytkałem szmatą (bo ręki się nie dało włożyć) i odpalił, najpierw gasł bez tej szmaty, ale po chwili już chodził, przykręciłem rurę od filtra i lata smile.gif

Dzięki smile.gif

Napisano

> Przytkałem szmatą (bo ręki się nie dało włożyć) i odpalił, najpierw gasł bez tej szmaty, ale po

> chwili już chodził, przykręciłem rurę od filtra i lata

> Dzięki

no to gites

Napisano

> O, a powiedz mi proszę czy Romet to taka straszna tandeta, jak o nim mówią czy jest w tym przesada?

Romet to już tylko nazwa handlowa. Mój wyprodukowało Benzhou, kolegi zeszłoroczny Romet 727 wyprodukowany przez Jing coś tam, dokładnie nie pamiętam. Na dojazdy do pracy wystarcza.

Mój ma nadal fabryczne blokady i nie mam zamiaru ich zdejmować.

Na motorynce Pony m301 uczyłem się jeździć i bardzo mi pasował ten maluszek. W obecnym piździku denerwuje mnie bezstopniowe, paskowe przeniesienie napędu.

Więcej wad nie widzę. Pali umiarkowanie jak na 100kg wagi.

Jak narazie oprócz spawania wyrwanego mocowania amortyzatora (jest tylko jeden z tyłu) do ramy to tylko wydatki czysto eksploatacyjne.

Jeśli ma to być pojazd do codziennej eksploatacji typu dojazdy do pracy, czy na drobne zakupy, to Romet spisuje się dobrze.

Jeśli ktoś oczekuje czegoś więcej to niech kupi sobie motocykl a nie motorower. zlosnik.gif

Napisano

> Romet to już tylko nazwa handlowa. Mój wyprodukowało Benzhou, kolegi zeszłoroczny Romet 727

> wyprodukowany przez Jing coś tam, dokładnie nie pamiętam. Na dojazdy do pracy wystarcza.

Wiem, że to produkcja chińska, ale nigdzie nie mogłem znaleźć wiarygodnych danych dotyczących jakości.

Zastanawiam się właśnie nad Rometem 727 służącym do dojazdów do pracy. Warto za ok. 2000 zł?

Napisano

> A ile łańcuch wytrzymał,

Co jakieś 200km naciąg grinser006.gif czyli niedługo się pewnie skończy

Napisano

> Wiem, że to produkcja chińska, ale nigdzie nie mogłem znaleźć wiarygodnych danych dotyczących

> jakości.

> Zastanawiam się właśnie nad Rometem 727 służącym do dojazdów do pracy. Warto za ok. 2000 zł?

Myślę, że warto.

Kolega od roku (z przerwą na czas mrozów) codzienne dojeżdża do pracy 10 km w jedną stronę i jest zadowolony.

Swoim przejechałem dopiero 2kkm i nie widzę jakichś specjalnych wad wykonania.

Wadą dla mnie jest sama konstrukcja skutera jako typ nadwozia. Nie pasuje mi pozycja jazdy i brak baku między kolanami, oraz automatyczna przekładnia napędowa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.