Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio Ford CD6006E i słuchanie mp3 - AUX lub wejście USB

Featured Replies

Napisano

Witam, mam takie widziało misie ideia.gif co by móc słuchać mp3 w foczce. Chodzi mi po głowie podłączenie czegoś do radyjka co pozwoli odtwarzać utwory w tym formacie yay.gif

W necie znalazłem jakieś tam adaptery do AUX, nic o złączach USB hmm.gif

Pytanie do was co muszę zrobić (po za wymianą radia/samochodu oczywiście horse.gif ) aby tego cuda techniki słuchać - może ktoś ma jakieś ciekawe rozwiązanie z którego korzysta a jest gotów się nim podzielić blagam.gif

A foczka z 2001 roku przed liftem, radyjko zanabyłem pub2.gifod kumpla który w mondziaku wepchnął sobie pioneera i CB w to miejsce.

Napisano

Jeżeli ma gniazdo AUX, to pod nie wpinasz np. mp3. U mnie AUX to minijack 3,5mm. Czasem podpinam tam ipoda.

Jedyny problem to to, że muszę wyłączać ipoda za każdym razem, jak wychodzę z auta zlosnik.gif

Napisano

możesz sobie kupić emulator zmieniarki - to takie coś do którego sobie wsadzasz pendrive, a on jest wpięty w miejsce na zmieniarkę w radiu i jako taka jest wykrywane zlosnik.gif

Napisano

> możesz sobie kupić emulator zmieniarki - to takie coś do którego sobie wsadzasz pendrive, a on jest

> wpięty w miejsce na zmieniarkę w radiu i jako taka jest wykrywane

Oooo, brzmi ciekawie cfaniaczek.gif

A da się coś takiego zaadoptować do 6000CD?

Napisano

> Witam, mam takie widziało misie co by móc słuchać mp3 w foczce. Chodzi mi po głowie podłączenie

> czegoś do radyjka co pozwoli odtwarzać utwory w tym formacie

> W necie znalazłem jakieś tam adaptery do AUX, nic o złączach USB

> Pytanie do was co muszę zrobić (po za wymianą radia/samochodu oczywiście ) aby tego cuda techniki

> słuchać - może ktoś ma jakieś ciekawe rozwiązanie z którego korzysta a jest gotów się nim

> podzielić

> A foczka z 2001 roku przed liftem, radyjko zanabyłem od kumpla który w mondziaku wepchnął sobie

> pioneera i CB w to miejsce.

To jest radio ze zmieniarką na 6 płyt i nie ma z tyłu wejścia na oddzielną zmieniarkę. Niestety, poza transmiterem fm, który jest shitem, nic nie da się z tym radiem zrobić (znaczy nic co jest opłacalne), żeby słuchać mp3.

Napisano

> Oooo, brzmi ciekawie

> A da się coś takiego zaadoptować do 6000CD?

no właśnie do 6000CD się da, ale do 6006 niestety nie

Napisano

na mondeoklubpolska ktoś przerabiał CD 6000, dorobił sobie gniazdo mini-jack i przełącznik i zmontował to jako wejście AUX. Jest cały manual - jak znajdę i z głowy nie wyleci to wstawię, pono przeciętny elektronik z warsztatu za rogiem jest w stanie takie coś wykonać za 30 zł.

Nie wiem jak teraz, ale szukałem emulatora zmieniarki do mojego radia - cena zabiajał - 80 ojro...

Napisano

> no właśnie do 6000CD się da, ale do 6006 niestety nie

A gdzie się wpina taki emulator? Gdzie jest to gniazdo zmieniarki? Gdzieś z tyłu? Trzeba wyciągać radyjko?

Napisano

> A gdzie się wpina taki emulator? Gdzie jest to gniazdo zmieniarki? Gdzieś z tyłu? Trzeba wyciągać

> radyjko?

Tak, z tyłu - trzeba wyciągnąć radio

Musi być z przodu napis - CD Changer Compatible

A jeszcze powiedz, czy masz radio zaokrąglone czy prostokątne, bo zdaje sie, że 6000CD są bez wejścia na zmieniarkę, a CD6000 mają to wejście.

Napisano

6000cd ma na pewno gniazdo zmieniarki przy czym to gniazdo nie jest okrągłe jak w większości standardowych tylko prostokątne.

Napisano

> 6000cd ma na pewno gniazdo zmieniarki przy czym to gniazdo nie jest okrągłe jak w większości

> standardowych tylko prostokątne.

ogólnie polecam tę stronkę:

KLIKU

można sobie podejrzeć, bez wyjmowania radia, czy ma wejście na zmieniarkę cool.gif

Napisano

> ogólnie polecam tę stronkę:

> KLIKU

> można sobie podejrzeć, bez wyjmowania radia, czy ma wejście na zmieniarkę

o widzish ok.gif

Napisano

> ogólnie polecam tę stronkę:

> KLIKU

> można sobie podejrzeć, bez wyjmowania radia, czy ma wejście na zmieniarkę

Mojego tam nie ma.

Gdzies wyczytałem że mój 6000CD nie bedzie współpracował z emulatorem frown.gif

Napisano

> Mojego tam nie ma.

> Gdzies wyczytałem że mój 6000CD nie bedzie współpracował z emulatorem

to może zapodaj zdjęcie, jakie radio masz

Napisano

> to może zapodaj zdjęcie, jakie radio masz

Dokładnie takie samo :

zdjecie

Napisano

> zdjecie

wymien to radio na sony mp3 i będziesz miał duzo lepszą jakosć dźwięków oraz odtwarzanie mp3

Napisano

> wymien to radio na sony mp3 i będziesz miał duzo lepszą jakosć dźwięków oraz odtwarzanie mp3

Dzwiek mi tam pasuje , ale bardzo bym chcial ten emulator zmieniarki zapodać

Napisano

> Dzwiek mi tam pasuje , ale bardzo bym chcial ten emulator zmieniarki zapodać

za 300zł masz kompletne radio. nie wiem czy sie opłaca...

poza tym to radio 6000CD nie ma pewnie wyjscia na zmieniarkę, bo jak chciałeś miec zmieniarkę to zamawiales własnie radio sony 6CD smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.