Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dystanse

Featured Replies

Napisano

Pany biją mi koła przod podejrzewam dystanse jak najlepiej zrobić by było git wyważyć same dystanse czy np dystans razem z felgą u wulkanizatora ?

Napisano

> Pany biją mi koła przod podejrzewam dystanse jak najlepiej zrobić by było git wyważyć same dystanse

> czy np dystans razem z felgą u wulkanizatora ?

Dystanse masz z centrowaniem?

Napisano

> tak tak no bez tego by sie nie dało wyważyć z felgą chyba

Dokladnie. Szczerze mowiac nie slyszalem nigdy o wywazaniu

dystansow razem z kolem... Ale czesto jest tak, ze wywazenie samego kola pomaga. Sprawdz jeszcze czy na pewno dystans dobrze przylega do piasty i czy wszystko jest ze soba spasowane.

Napisano
  • Autor

no własnie ja tez nie ale wczoraj polatałem po jakiś starych tematach na forach opla i jeepa i tam wlasnie wyważali razem z kołem i to niby normalne ze tak sie robi, a tak to wszystko jest git bo sprawdzałem juz dwa razy tylko przed załozeniem planowałem je u tokarza z 15mm na 12mm i moze po tym trzeba było by je wyważyć, jeśli tak to prosze podajcie gdzie na śląsku by to zrobili profi ?

Napisano

idąc dale tym tokiem rozumowania, to powinno się jeszcze koło razem z śrubami wyważać, a nawet i piastami

Napisano

> felgi są proste

a spróbuj zakręcić bez dystansów i sprawdź czy jest dobrze

Napisano

> felgi są proste

moje też biją nie wiedzieć czemu, żadnych dystansów nie mam sprawdzane ponownie u wulkanizatora wyważone odpowiednio sick.gif

Może trzepać przez otwór centrujący? Stalówkę musiałem z piasty ściągnąć po odkręceniu śrub, alu trzymają się już tylko na śrubach.

Napisano

> musisz mieć pierscienie centrujące to przestanie

Na samych śrubach nie wycentrujesz idealnie felgi na piaście . Dystans z kołnierzem centrującym załatwiłby sprawę .

Napisano

> powinno być okej ... ja bez dystansu miałam takie coś w feldze i było oki

bez dystansu jak najbardziej, bo pierscien na felge i calosc na piaste, gorzej jak ktos ma wlasnie dystans 10mm np bez kolnierza, wtedy brakuje piasty i faktycznie kolo sie centruje tylko na srubach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.