Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozpoczęcie sezonu - light offroad - śląskie

Featured Replies

Napisano

Tak sobie wyskoczyłem w zeszły weekend, teraz mi sie przypomniało że tu kącik 4x4 jest, 270751858-jezyk.gif

chwile później, kilkanaście kilometrów dalej utopiłem moja Ele, 2h pracy saperką nie przyniosły rezultatu, kilka godzin później zostałem uratowany przez znajomego znajomego z wyciągarką

niestety to najfajniejsze się nie nagrało bo się karta skończyła pad.giffacepalm%5B1%5D.gifhahaha.gif

Może ktoś kursuje gdzieś na lajcie w terenie w okolicach Katowic, może jakiś lokalny turystyczny wypadzik

Napisano

Panie - a sezon na 4x4 to się kończy? zlosnik.gif

W ten weekend m.in. z Tomirkiem byliśmy na topieniu Marzanny. Poniżej krótka relacja z mojego obiektywu:

Topienie Marzanny by Jeepowanie.pl

Napisano

> Panie - a sezon na 4x4 to się kończy?

> W ten weekend m.in. z Tomirkiem byliśmy na topieniu Marzanny. Poniżej krótka relacja z mojego

> obiektywu:

> Topienie Marzanny by Jeepowanie.pl

ano byliśmy smile.gif Było tak fajnie, że aż zderzaki latały yikes.gif

Reszta filmików i zdjęć:

Zdjęcia

Napisano

> chwile później, kilkanaście kilometrów dalej utopiłem moja Ele, 2h pracy saperką nie przyniosły

> rezultatu, kilka godzin później zostałem uratowany przez znajomego znajomego z wyciągarką

Samemu w teren? Odważny jesteś zlosnik.gif

Napisano

oj tam - w taki teren to można samemu. na filmach jakiejś masakry nie widać.

Napisano
  • Autor

> oj tam - w taki teren to można samemu. na filmach jakiejś masakry nie widać.

zgadza się, ale wracając zachciało mi sie przejechać przejechać przez podmoknięte pola no i zonk 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Samemu w teren? Odważny jesteś

tam gdzie kręciłem filmiki są niektóre podjazdy ostrzejsze, ale generalnie jest sucho,

utopiłem się na podmokniętym polu w drodze powrotnej, byłem już blisko domu to mnie poniosła fantazja yikes.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nie, ale rok kalendarzowy tak 270751858-jezyk.gif, zimą w górach, ale na desce pomykam. Ja jeżdżę turystycznie, mam seryjny samochód bo osłon czy ATków nie zaliczam do przeróbek, wiec dla mnie, a bardziej auta to rozpoczęcie sezonu ikonka_photo2.gif

A I FAJNA RELACJA 11 cool.gifpalacz.gif

Napisano
  • Autor

klimatyczna imprezka,

a moja młoda tak marudziła mi żeby z nia iść topić marzanne i nie wpadłem na taki pomysł zlosnik2.gif

Napisano

> W ten weekend m.in. z Tomirkiem byliśmy na topieniu Marzanny. Poniżej krótka relacja z mojego

> obiektywu:

> Topienie Marzanny by Jeepowanie.pl

A to Ty łake ryłeś... chamstwo w dżipach rotfl.gif

Napisano

> A to Ty łake ryłeś... chamstwo w dżipach

no tak - teraz wszystko na mnie zlosnik.gif

chętni jadą jutro naprawiać łączkę - 10.00 pod kościołem

potem heja w teren

ja jadę

Napisano

> no tak - teraz wszystko na mnie

> chętni jadą jutro naprawiać łączkę - 10.00 pod kościołem

> potem heja w teren

> ja jadę

A cos ram mi się obiło o uszy zlosnik.gif

Bawcie sie dobrzei uwazajcie na Lepperów smirk.gif

Napisano

> Bawcie sie dobrzei uwazajcie na Lepperów

Dno. Jak jakieś bezmózgi niszczą czyjeś uprawy, to właściciel ma prawo ich przegonić a później dochodzić swoich racji. skromny.gif

Napisano

cóż - nie znasz całej sytuacji która miała tutaj miejsce więc twoje zdanie jest hmmmm.... niepotrzebne?

Coś zrobiliśmy i nie unikamy konsekwencji. Załatwimy sprawę tak że żaden "smród" po nas nie zostanie - a cała sprawa wyszła zupełnie niechcący. Kontakt z właścicielem terenu mamy i wiemy co zrobić żeby było dobrze.

Ale zapomniałem że na AK są sami jeżdżący zgodnie z przepisami itd... zlosnik.gif

Napisano

> cóż - nie znasz całej sytuacji która miała tutaj miejsce więc twoje zdanie jest hmmmm....

> niepotrzebne?

> Coś zrobiliśmy i nie unikamy konsekwencji. Załatwimy sprawę tak że żaden "smród" po nas nie

> zostanie - a cała sprawa wyszła zupełnie niechcący. Kontakt z właścicielem terenu mamy i wiemy

> co zrobić żeby było dobrze.

> Ale zapomniałem że na AK są sami jeżdżący zgodnie z przepisami itd...

Mi się wydaje, że potrzebne, ofrołderuf w terenufkach przybywa też i na forum, więc niech czytają, a nie zrobią kibel, spierdzielą i opinia idzie na wszystkich, też zrzeszonych, których najłatwiej znaleźć.

Napisano

> Mi się wydaje, że potrzebne, ofrołderuf w terenufkach przybywa też i na forum, więc niech czytają,

> a nie zrobią kibel, spierdzielą i opinia idzie na wszystkich, też zrzeszonych, których

> najłatwiej znaleźć.

W sytuacji o której piszemy doszło do nieporozumienia, które organizator wyjaśnia z właścicielem gruntu a uczestnicy zobowiązali się do zadośćuczynienia.

Sprawa nie jest do końca jasna a chłopaki stanęli na wysokości zadania skrzykując się na jutro na akcje "naprawczą".

Niefart i wypadek przy pracy a nie celowe działanie.

Nie było tam upraw a zwykłe nieużytki, tereny zalewowe, będące jednak czyjąś własnością.

Napisano

> W sytuacji o której piszemy doszło do nieporozumienia, które organizator wyjaśnia z właścicielem

> gruntu a uczestnicy zobowiązali się do zadośćuczynienia.

> Sprawa nie jest do końca jasna a chłopaki stanęli na wysokości zadania skrzykując się na jutro na

> akcje "naprawczą".

> Niefart i wypadek przy pracy a nie celowe działanie.

> Nie było tam upraw a zwykłe nieużytki, tereny zalewowe, będące jednak czyjąś własnością.

Dokładnie tak jak piszesz - nikt od niczego nie ucieka bo tamta gmina dość przychylnie na nas patrzy i nie chcemy "siary".

Będzie naprawione, zasiana trawa i "przelew" dla właściciela - tak jest z nim dogadane.

Napisano

> Dokładnie tak jak piszesz - nikt od niczego nie ucieka bo tamta gmina dość przychylnie na nas

> patrzy i nie chcemy "siary".

> Będzie naprawione, zasiana trawa i "przelew" dla właściciela - tak jest z nim dogadane.

20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> tam gdzie kręciłem filmiki są niektóre podjazdy ostrzejsze, ale generalnie jest sucho,

> utopiłem się na podmokniętym polu w drodze powrotnej, byłem już blisko domu to mnie poniosła

> fantazja

co masz na mysli pisząc utopiłem ? woda pod dach czy jak ?

z opisu wynika ze się wkleiłeś smile.gif

Napisano
  • Autor

no dobra bardziej to była wklejka, a utopiłem bo pewnie słowo ciapleta rotfl.gif coś ci mówi , generalnie z jednej strony grunt, był na wysokości okien spineyes.gif

Napisano

> no dobra bardziej to była wklejka, a utopiłem bo pewnie słowo ciapleta coś ci mówi , generalnie

> z jednej strony grunt, był na wysokości okien

w moim off road'zie utopiłem znaczy woda w silniku!

reszta jest do przyjęcia i jest akceptowalna smile.gif) a wręcz pożądana smile.gif

Napisano

> no dobra bardziej to była wklejka, a utopiłem bo pewnie słowo ciapleta coś ci mówi , generalnie

> z jednej strony grunt, był na wysokości okien

pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. zlosnik.gif Straty są nieuniknione

Mój Sylwuś po weekendowych zabawach jest już w warsztacie. Będzie miał naprawianą kierownicę (poluzowała się i zaczęła latać przód-tył), dodatkowo chcę go troszkę podnieść, hamulce też już zaczynają szwankować, przy okazji rudą z okolic przedniej i tylnej szyby chcę pogonić...

Jak nic ze dwa tygodnie bez autka będę. crazy.gif

Napisano
  • Autor

U mnie po "imprezie" tylko lekkie stuki na kierownicy się pojawiły i muszę zdjąć felgi i zeskrobać błoto bo tak się kufa przykleiło ze przy 100 kierownice chce wyrwać, a karcher nie daje rady zmyć z zewnątrz.

> pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Straty są nieuniknione

> Mój Sylwuś po weekendowych zabawach jest już w warsztacie. Będzie miał naprawianą kierownicę

> (poluzowała się i zaczęła latać przód-tył), dodatkowo chcę go troszkę podnieść, hamulce też

> już zaczynają szwankować, przy okazji rudą z okolic przedniej i tylnej szyby chcę pogonić...

> Jak nic ze dwa tygodnie bez autka będę.

Napisano
  • Autor

nice nice, waytogo.gif

no ja puki co mojego tak nie przeprawiam, dopiero jak stanie się 2 autem

> w moim off road'zie utopiłem znaczy woda w silniku!

> reszta jest do przyjęcia i jest akceptowalna ) a wręcz pożądana

Napisano

masz w naszych okolicach kilka dobrych miejscówek "hasiok" koło Czeladzi, Hołda w Świętochłowicach, Tereny przy pogori IV to tak z bardziej znanych wink.gif ja w zeszłym roku jeszcze jeździłem ale ze względu na brak $$ musiałem sie na jakiś czas pożegnać z OR frown.gif

Tu masz kilka fotek i filmik z naszych wypadów

228775_182351865149415_100001238090301_503802_3868936_n.jpg

228699_182352228482712_100001238090301_503805_10250_n.jpg

Tu Buków

222635_183308055053796_100001238090301_511207_2639356_n.jpg

226778_183310271720241_100001238090301_511221_724715_n.jpg

i film z Pogorii IV

i wyławianie parcha

http://w81.wrzuta.pl/film/1cC6uQthWRn/kopia_sam_1597

Napisano
  • Autor

No na Świonach ja skręciłem te 2 filmiki, ale reszty lokalizacji nie znam, a te fotki skąd są ?

> masz w naszych okolicach kilka dobrych miejscówek "hasiok" koło Czeladzi, Hołda w Świętochłowicach,

> Tereny przy pogori IV to tak z bardziej znanych ja w zeszłym roku jeszcze jeździłem ale ze

> względu na brak $$ musiałem sie na jakiś czas pożegnać z OR

> Tu masz kilka fotek i filmik z naszych wypadów

> Tu Buków

> i film z Pogorii IV

> i wyławianie parcha

> http://w81.wrzuta.pl/film/1cC6uQthWRn/kopia_sam_1597

Napisano

> masz w naszych okolicach kilka dobrych miejscówek "hasiok" koło Czeladzi, Hołda w Świętochłowicach,

> Tereny przy pogori IV to tak z bardziej znanych ja w zeszłym roku jeszcze jeździłem ale ze

> względu na brak $$ musiałem sie na jakiś czas pożegnać z OR

> Tu masz kilka fotek i filmik z naszych wypadów

> Tu Buków

> i film z Pogorii IV

> i wyławianie parcha

> http://w81.wrzuta.pl/film/1cC6uQthWRn/kopia_sam_1597

możesz na pw podesłać dokładne lokalizacje?

co wakacje jestem z suza na działce pod Żarkami. więc chętnie z synem sie wybioreee

Napisano

> możesz na pw podesłać dokładne lokalizacje?

> co wakacje jestem z suza na działce pod Żarkami. więc chętnie z synem sie wybioreee

Pogoria IV/ Kuźnica Warężyńska Dojazd z trasy E75 bądź Dąbrowy Górniczej od strony osiedla Łęknice/ Piekło (Filmik)

50.37674°N, 19.22576°E

MAPA

To okolica Jedno z lepszych miejsc wink.gif

Dalej ale tez sporo atrakcji nawet w klasie EXTREME

Buków Rogów jak coś mogę dać namiar na kolesia który chętnie oprowadzi wink.gif Dwa dolne zdjęcia

49.98960°N, 18.34964°E

Rogów

Do miejscówki z dwóch górnych zdjęć nie wytłumaczę jak trafić ale jak będziesz w okolicy to się zbierze ekipę i można pojeździć wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.