Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co z torem lublin w tym roku ???

Featured Replies

Napisano

Nie siedzę w temacie a wiem że problemy są tam ogromne. Czy w tym roku będzie możliwość zostawić trochę gumy na tym torze ?

Napisano

> Nie siedzę w temacie a wiem że problemy są tam ogromne. Czy w tym roku będzie możliwość zostawić

> trochę gumy na tym torze ?

z tego co wiem to zostal definitywnie zamkniety

Napisano

> ale lipa

> Straszne czasy. Byle dekle mogą tor zamknąć

No lipa straszna. Tor fajny, trampkiem zajebiaszczo się tam jeździło.

Jeśli dobrze pamiętam, to kościół tam obok postawili co się (IMHO pośrednio) przekłada na obecną sytuację frown.gif

Napisano

> z tego co wiem to zostal definitywnie zamkniety

na pewno zamknięty ? został sprzedany, ale w zapisach przetargu był warunek, że ma być wykorzystywany sportowo do końca 2012.

i nie kościół a bloki mieszkalne.

Napisano

> na pewno zamknięty ? został sprzedany, ale w zapisach przetargu był warunek, że ma być

> wykorzystywany sportowo do końca 2012.

> i nie kościół a bloki mieszkalne.

a tego to nie wiem, czeba pogooglac

Napisano

> z tego co wiem to zostal definitywnie zamkniety

a skąd takie info ? yikes.gif

Napisano

> na pewno zamknięty ? został sprzedany, ale w zapisach przetargu był warunek, że ma być

> wykorzystywany sportowo do końca 2012.

> i nie kościół a bloki mieszkalne.

kościół postawili obok , bloki mają być na tym terenie ( deweloper kupił ... )

tor ma działać ten rok jeszcze

Napisano

Dokladnie, do konca 2012 roku tor jest dalej otwarty

Napisano

> kościół postawili obok , bloki mają być na tym terenie ( deweloper kupił ... )

> tor ma działać ten rok jeszcze

kościół stoi faktycznie, ale to mieszkańcy sąsiadującego osiedla , na którym jeszcze trawa nie wyrosła, zaczęli protestować i dopięli swego. UM wywindował w kosmos opłatę za użytkowanie wieczyste a PZM tylko czekał na pretekst aby zgarnąć kasę za tor który dostali od miasta dziesięć lat temu.

Napisano

> kościół stoi faktycznie, ale to mieszkańcy sąsiadującego osiedla , na którym jeszcze trawa nie

> wyrosła, zaczęli protestować i dopięli swego. UM wywindował w kosmos opłatę za użytkowanie

> wieczyste a PZM tylko czekał na pretekst aby zgarnąć kasę za tor który dostali od miasta

> dziesięć lat temu.

generalnie według przeprowadzonych ankiet niewielki odsetek mieszkańców protestował ... generalnie afera nakręcona była przed kilku pieniaczy plus zapewne palce maczał również nabywca ... a to Polska jest tu się...

no właśnie ... i już niedługo nie będzie w tym smutnym jak pi... mieście niczego ...

lidlów biedronek i innych marketów do pełna ... sick.gifsick.gif

Napisano
  • Autor

Ponoć na tym nowym osiedlu co jest obok toru mieszka jakiś jeden zgred co całą akcje nakręcał. Pacan dobrze wiedział gdzie mieszkanie kupuje

Napisano

> generalnie według przeprowadzonych ankiet niewielki odsetek mieszkańców protestował ... generalnie

> afera nakręcona była przed kilku pieniaczy plus zapewne palce maczał również nabywca ... a to

> Polska jest tu się...

> no właśnie ... i już niedługo nie będzie w tym smutnym jak pi... mieście niczego ...

> lidlów biedronek i innych marketów do pełna ...

Mieszkancy sa pewnie przykrywka, chodzi o przehandlowanie terenu po torze.

W tym kraju ludzie powinni wkoncu znalezdz jakis sposob na ukrecenie lba takim sytuacjom.

Tu sensownym byloby zalozenie jakiegos stowarzyszenia wynajecie ze skladek niezawislych prawnikow, i dokladne przebadanie pozwolen na budowe, blokow, i na przeswietlenie sytuacji zbycia tego terenu.

Pozatym w normalnym panstwie, zrobiono by tak (przy zalozeniu ze obiekt musi byc zlikwidowany):

Dano by zastepczy teren w dogodnej lokalizacji, a developer w ramach umowy musialby pobudowac identyczny obiekt w nowej lokalizacji, dajac gwarancje na wytrzymalosc toru jak tu do pierwszego remontu, czyli zdaje sie 22 lata.

W sumie nie wiedzialem nic wczesniej o tej sytuacji, ale jak poczytalem to mnie niezle zbulwersowala.

Napisano

> Ponoć na tym nowym osiedlu co jest obok toru mieszka jakiś jeden zgred co całą akcje nakręcał.

> Pacan dobrze wiedział gdzie mieszkanie kupuje

Quote:

Rada Dzielnicy Wrotków organizuje dziś nadzwyczajne spotkanie. Tematem obrad będzie tor przy ul. Zemborzyckiej, a dokładnie znieważenie Dariusza Malona, oficjalnego przedstawiciela przeciwników istnienia Toru Lublin. Do incydentu doszło w poniedziałkowy wieczór. - Obudził mnie hałas. Tuż po godz. 23 na tor wjechało kilka samochodów. Ktoś mi ubliżał przez megafon. Było tak głośno, że znajomi z sąsiedniego bloku również się obudzili. Po kilku minutach auta odjechały. Powiadomiłem policję. Jeśli uda się złapać sprawców, wniosę prywatny akt oskarżenia o znieważenie - zapowiada Malon.

- Zawiadomienie otrzymaliśmy w środę, ok. godz. 18.30 - potwierdza Renata Laszcza-Rusek z KWP w Lublinie. - Nieznani sprawcy wykrzykiwali wulgaryzmy z terenu toru kartingowego. Grozi za to kara aresztu bądź ograniczenia wolności.

Waldemar Czerniak, prezes Zarządu PZMot w Lublinie o incydencie na torze dowiedział się od Kuriera. - Samochody pojawiły się tam bez mojej wiedzy. Co kilka miesięcy wymieniamy kłódki, być może ktoś dorobił sobie klucze - zastanawia się.

Napisano
  • Autor

Tak na marginesie ile może kosztować wybudowanie takiego obiektu ?? Przecież to nawet nie jest tor. Grunt rolny + asfalt

Napisano

> Tak na marginesie ile może kosztować wybudowanie takiego obiektu ?? Przecież to nawet nie jest tor.

> Grunt rolny + asfalt

zacznijmy od tego że to jest TOR ... tyle że kartingowy i ma aktualne papiery na to ... ( akurat się kończą ale whatever)

... sama dokumentacja to setki tysięcy złotych kolego frown.gif

a wykonanie .. no cóż policz sobie tylko 100zł za mkw asfaltu ( całkowity koszt będzie wyższy )

pas ma od 8 do 12 metrów szerokości ( w Lublinie )

długość to 1420 metrów ....

uśredniając szerokość do 10 metrów ...

przy założeniu 100 zł za metr asfaltu ... daje to nam 1420000 za nawierzchnię ...

ogrodzenie terenu

drogi dojazdowe

parkingi

itp. itd.

w tej chwili przepisy nie pozwolą na realizację takiej prowizorki jak była na Zemborzyckiej ... ooniee.gifgrinser006.gif

bez kozery powiem że ... biorąc pod uwagę tryb inwestycyjny , prezesów kierowników dyrektorów nadzorców ..

spokojnie można szacować koszt na 5 milionów w górę bez terenu

Napisano

> Ponoć na tym nowym osiedlu co jest obok toru mieszka jakiś jeden zgred co całą akcje nakręcał.

> Pacan dobrze wiedział gdzie mieszkanie kupuje

Pan Malon reprezentujący uciemiężonych mieszkańców z tego co czytałem jest zupełnie przypadkiem właścicielem firmy remontowo budowlanej...

A to, że stał się osobą publiczną i symbolem zła.... no cóż, jak to ostatnio orzekł Sąd, osoby publiczne powinny być mniej delikatne i przyjmować krytykę godnie i nie biegać po sądach z byle powodu zlosnik.gif więc nieprzespane noce, są jego przeznaczeniem... taka karma, co poradzić zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.