Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do tych co sie przesiedli na e46

Featured Replies

Napisano

Jestem na kupnie w sumie czegos z grupy vag ale mam opcje od znajomego znajomego BMW e46 kombi 2.0 d. Pytanie warto sobie tym zawracac glowe? Przebieg ponizej 200 pewny 2002 rocznik po lifcie jak awaryjnosc silnika bo rożnie slyszałem jakies rady.

Napisano

> Jestem na kupnie w sumie czegos z grupy vag ale mam opcje od znajomego znajomego BMW e46 kombi 2.0

> d. Pytanie warto sobie tym zawracac glowe? Przebieg ponizej 200 pewny 2002 rocznik po lifcie

> jak awaryjnosc silnika bo rożnie slyszałem jakies rady.

fajne auto z lipnym silnikiem

Napisano

Miałem Leona 1,9tdi ARL+ 180kM i miałem strasznie problematyczny egzemplarz,na kąciku VW możesz nieco poczytać jakie miałem przeboje z silnikiem.Jakość VAG to tylko legenda. zlosnik.gifTeraz mam E46 2002r 3,0d 184kM i jestem meeegazadowolony choć eksploatacja jest nieco droższa niż typowa tdi-ka z dojczów.Odpuść sobie ten 2,0d 150kM,jest to dość problematyczny silnik,siada turbo,leci układ zasilania.Lepiej dozbierać i kupić 3,0d,taka moja dobra rada. zlosnik.gifNajlepiej to 3,0 benzynkę 230kM,ale wiadomo,że na stacji smutek. zlosnik.gifDla mnie trzylitrowy diesel to kompromis.

P.S Jak zaczniesz szukać to bądź twardy i nie odpuszczaj,ja obejrzałem 8szt. zanim znalazłem uczciwe auto. zlosnik.gif

Napisano

> Jestem na kupnie w sumie czegos z grupy vag ale mam opcje od znajomego znajomego BMW e46 kombi 2.0

> d. Pytanie warto sobie tym zawracac glowe? Przebieg ponizej 200 pewny 2002 rocznik po lifcie

E46 samo w sobie jest ok zawieszenie, blacha ( o ile nie jest po dzwonie) ale silnik 2.0 d to niewypał w tym modelu

Napisano

Wczoraj jechalem i o ile fajnie sie prowadzi jak kazde bmw to silnik wg. mnie jest za slaby. Oprocz tego kilku znajomych ma rowniez 2.0d i raczej maja problemy z ta jednostka.

Napisano
  • Autor

No to odpuszczam chociaz zaswiecila mi sie lampka ze fajna by byla betka to szukam leona ^^ cool.gif

Napisano

> No to odpuszczam chociaz zaswiecila mi sie lampka ze fajna by byla betka to szukam leona ^^

E46 z plecakiem, a Leon to jednak spora różnica w wielkości 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> E46 z plecakiem, a Leon to jednak spora różnica w wielkości

Jak to mowia liczy sie technika nie rozmiar :>

Napisano

> No to odpuszczam chociaz zaswiecila mi sie lampka ze fajna by byla betka to szukam leona ^^

A nie uwazasz ze moze lepiej poszukac jakiejs innej BMW tak jak pisali 3.0d bo leon moze i ladnie wyglada ale wnetrze troche plastikowe. I to co mnie draznilo przejazd po nierownej drodze na 17 kolach zawsze cos sie odezwalo. A ja uwielbiam cisze w aucie.

Napisano
  • Autor

> A nie uwazasz ze moze lepiej poszukac jakiejs innej BMW tak jak pisali 3.0d bo leon moze i ladnie

> wyglada ale wnetrze troche plastikowe. I to co mnie draznilo przejazd po nierownej drodze na

> 17 kolach zawsze cos sie odezwalo. A ja uwielbiam cisze w aucie.

Czuje ze ekonomia 3.0 i ubezpieczenie by mnie wsyslo jeszcze nie czas kiedys biglaugh.gif

Napisano

Znajomy posiadał e36 320 sprzedał je. Kupił e36 328 także sprzedał. Kupił leona po 3 miesiącach sprzedał i szuka BMW.

Napisano

320d nie jest złe pod warunkiem że nie będzie zakatowane czyli z końcówki produkcji i zaczipujesz ją

niewątpliwie 330d będzie potęgą ale znajdź taką a jak już będzie godna uwagi to będzie kosztowała swoje do tego tak jak zauważyłeś opłaty i ewentualne częsci eksploatacyjne robią niemałe pieniądze

podejdź do tego na zimno

Napisano

w tym silniku 150 KM i nastepnym 163 KM z E90 zdarzają się padające turbospreżarki, cholera wie czemu. Kolektor dolotowy oczywiscie tez z gównianymi klapkami, do wywalenia albo kolektor do wymiany

Napisano

> Wczoraj jechalem i o ile fajnie sie prowadzi jak kazde bmw to silnik wg. mnie jest za slaby. Oprocz

> tego kilku znajomych ma rowniez 2.0d i raczej maja problemy z ta jednostka.

a cos konkretnego?

Napisano

> a cos konkretnego?

Nie pytalem o konkrety ale jeden narzeka na awaryjnosc i sprzedaje a z drugim jak gadam to tez w kolko ma auto u mechanika, chociaz on akurat ma juz wysoki przebieg rzedu 300.000km.

Napisano

300.000.... to co ma na liczniku

przebieg obliczysz mnożąc lata przez 50.000km wyjdzie w miarę prawdziwy stan, chyba że odkąd kolega ma to auto robi mniej to wtedy skorygujesz grinser006.gif

wtedy wyjdzie dlaczego to się psuje, chyba że był po dzwonie wtedy nawet niewielkie przebiegi nie pomogą bo co ruszone to ruszone nigdy nie bedzie takie jak fabryka

smutna prawda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.