Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dezynfekcja klimi takim czyms

Featured Replies

Napisano

Czy ktos z Was dezynfekowal klime takim czyms w sprayu co stawia sie na 15 minut na podlodze i sie wentyluje???

Jesli tak, to czy to w ogole warte zachodu,cze sciema na miesiac?

Poczuwac ciut takie wanianie po wylaczeniu klimki przez chwile,

Napisano

> Czy ktos z Was dezynfekowal klime takim czyms w sprayu co stawia sie na 15 minut na podlodze i sie

> wentyluje???

> Jesli tak, to czy to w ogole warte zachodu,cze sciema na miesiac?

> Poczuwac ciut takie wanianie po wylaczeniu klimki przez chwile,

Ja po zakupie Cromy w sierpniu 2011 robiłem właśnie takim szprajem LIQUI MOLY KLIMA FRESH. Nie mam zastrzeżeń. W stilo robiłem piankami wpyszczanymi w kratki i na parownik i przy tym sposobie jest to bardziej skomplikowane i trzeba uważać żeby np. nie zalać radia, czy innej elektroniki.

Napisano
  • Autor

I zniknal do dzis ten zapach "mulu" po wylaczeniu klimy, ktory trwa tyle ile osuszenie parownika?

U mnie taki smrodek troche czuc wiec zastanawiam sie nad takim sposobem za 30zl;) straty wielkiej nie bedzie ale wole dopytac zamiast wywalic kesz w bloto

Dzieki.

Napisano

> Czy ktos z Was dezynfekowal klime takim czyms w sprayu co stawia sie na 15 minut na podlodze i sie

> wentyluje???

Tak w zeszłym roku .... ok.gif

Przedtem wpryskałem do parownika piankę z dwa lata temu... ale w Cromie jest to strasznie trudne i bez kanału nie ma możliwości dostać się do wypływu wody ale jest to dość skuteczne.... ok.gifok.gifok.gif

W tym roku Ozonowałem .... Ozon jest najlepszy Zabija wszystko i to kilkadziesiąt razy mocniej niż chlor i kilka tysięcy razy szybciej.... wyjaławia z wszelkich smrodów ok.gifok.gifok.gifok.gif

Napisano
  • Autor

A ile takie ozonowanie kosztuje i kto to robi?

Dzieki.

P.S.Kanal akurat mam

Napisano

> A ile takie ozonowanie kosztuje i kto to robi?

> Dzieki.

> P.S.Kanal akurat mam

Nie wiem ile kosztuje zlosnik.gif

Ja mam ozonator - wkładam do auta, włączam ustawiam nawiew na wszystkie tunele, nastawiam wentylator na 2/3 i obieg zamknięty ... po 30-40 minutach pracy włączam zapłon i czekam z 5 minut aż się przewietrzy... Uwaga -nie przebywam wewnątrz !!!!

Ja mam takie maleństwo ale stosuje w domu jak i w aucie

Napisano

Daje rade ten jonizator?

Zawsze mialem w plynie, pianki itp..ale troche klopotliwe aplikowanie..

Warto zakupic?

Napisano
  • Autor

> Daje rade ten jonizator?

> Zawsze mialem w plynie, pianki itp..ale troche klopotliwe aplikowanie..

> Warto zakupic?

A moze wiecie co oznacza A na wyswietlaczu?

Jest obieg zew, wew i male A

Napisano

> Daje rade ten jonizator?

> Zawsze mialem w plynie, pianki itp..ale troche klopotliwe aplikowanie..

> Warto zakupic?

Spokojnie daje rade w mieszkaniu... W aucie już po 15 minutach jest bardzo gęsto tego ozonu hehe.gif Czuć go niesamowicie.... Ozon ma czas połowicznego rozpadu 40 minut.... to znaczy, ze po 40 minutach już niema 50% ozonu a po 80 minutach 75 % nie istnieje....

Uwaga jest niebezpieczny dla zdrowia w dużym stężeniu ....

Napisano

> A moze wiecie co oznacza A na wyswietlaczu?

> Jest obieg zew, wew i male A

A- Automatyka. Climatronic sam decyduje na podstawie różnicy temperatur, nasłonecznienia, jakości powietrza czy obieg ma być zamknięty czy otwarty (powietrze zewnętrzne).

Mimo zamkniętego obiegu okresowo dodawane jest świeże powietrze.

W warsztacie ozonowanie, z tego co pamiętam, to koszt ok. 30-40 zł. Przy pracującej klimatyzacji i otwartych obiegach, wentylator prawie na max, ozonator pracował w środku za przednimi fotelami ok 15 min.

Trochę większy od tego na allegro. Ale pewnie da radę - trzeba tylko na trochę dłużej załączyć.

A kto wie gdzie jest powrót powietrza z kabiny - wlot?

Napisano
  • Autor

> A- Automatyka. Climatronic sam decyduje na podstawie różnicy temperatur, nasłonecznienia, jakości

> powietrza czy obieg ma być zamknięty czy otwarty (powietrze zewnętrzne).

A czy jak nie mam klimy wlaczonej to tez toto dziala automatycznie

Napisano

> A czy jak nie mam klimy wlaczonej to tez toto dziala automatycznie

Absolutnie niezłośliwie, ale najlepiej Kolega dowie się co uruchamiają poszczególne wichajstry i przełączniki z instrukcji. Fiat, tak swoją droga, ma wcale nie najgorsze instrukcje. Można się z nich dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy. Wiem, że nie wszyscy producenci potrafią opracować w miarę przyswajalne instrukcje dla zwykłego użytkownika. Miałem w ręku instrukcję do Matiza… katastrofa żadnych ostrzeżeń wskazówek dot. prawidłowej eksploatacji itd.

Napisano

> A kto wie gdzie jest powrót powietrza z kabiny - wlot?

Jeśli kolega pyta o recyrkulacje to obok wentylatora za schowkiem - czyli po stronie pasażera pod deską

Napisano

>... zastanawiam sie nad takim sposobem za 30zl;) straty wielkiej

> nie bedzie ale wole dopytac zamiast wywalic kesz w bloto

poczytaj czym może skutkować nadmierne wlewanie płynów/pianek w kratki wentylacyjne TU

Napisano

> poczytaj czym może skutkować nadmierne wlewanie płynów/pianek w kratki wentylacyjne TU

Niestety..niedorobka Fiata..

Braklo kilku zlotych (lub Euro) na zalakierowanie elektroniki tak jak trzeba:)

Napisano

> Niestety..niedorobka Fiata..

> Braklo kilku zlotych (lub Euro) na zalakierowanie elektroniki tak jak trzeba:)

W Cromie po takiej operacji ( zalania wszystkiego piana ) może ucierpieć dolne łożysko wentylatora - zbiera się tam woda, płyny itp... i rdzewieje. Nawet zalecają niektórzy wywiercić mały otworek od dołu wentylatora w środku obudowy plastykowej łożyska aby mogło się to co tam dostanie spłynąć....

Ja piankę jeśli już to tylko w sam parownik bym dał i to przez otwór w którym uciekają skropliny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.