Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szablon ramki głośnika tył 3D

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy ma ktoś może szablon (wymiary) ramki głośnika tylnego do stilo 3D?

Na allegro widzę że są dostępne plastikowe ale ja bym wolał jednak mieć je z MDFu.

Ewentualnie jak ktoś wie gdzie takie z MFDu kupię to proszę o namiary bądź może ktoś ma do sprzedania takowe grinser006.gif......

285885648-ramkig%B3o%B6nikow.jpg

Napisano

> Witam

> Czy ma ktoś może szablon (wymiary) ramki głośnika tylnego do stilo 3D?

> Na allegro widzę że są dostępne plastikowe ale ja bym wolał jednak mieć je z MDFu.

> Ewentualnie jak ktoś wie gdzie takie z MFDu kupię to proszę o namiary bądź może ktoś ma do

> sprzedania takowe ......

w castoramie , Leroy Merlin, praktikerze, obi

potem demontujesz stare głośniki odrysowujesz wycinasz i masz

Napisano
  • Autor

> w castoramie , Leroy Merlin, praktikerze, obi

> potem demontujesz stare głośniki odrysowujesz wycinasz i masz

to gdzie się kupuje MDF to doskonale wiem wink.gif - pytanie było czy gdzieś się da kupić gotowe takie ramki z MDFu

bądź czy ktoś już ma zwymiarowaną taka ramkę

Napisano

> to gdzie się kupuje MDF to doskonale wiem - pytanie było czy gdzieś się da kupić gotowe takie

> ramki z MDFu

do tyłu ciężko

nikt raczej tam nie inwestuje

do przodu na ale masz od groma

> bądź czy ktoś już ma zwymiarowaną taka ramkę

a co za problem wyciągnąć głośnik odrysować na kupionym mdf`ie i wyciąć

Napisano
  • Autor

> do tyłu ciężko

> nikt raczej tam nie inwestuje

> do przodu na ale masz od groma

wiem widziałem właśnie mnóstwo ale tylko do przodu :/

u mnie właśnie lewy tył zaczyna charczeć a że w domu leżą po poprzednim aucie 2 głośniki 165 to pomyślałem że je sobie zapodam na tył do stilo

> a co za problem wyciągnąć głośnik odrysować na kupionym mdf`ie i wyciąć

żaden problem ale myślałem że pójdę trochę na łatwiznę grinser006.gif

edit: a tak w ogóle to ja muszę odkręcić kanapę żeby się dostać do głośnika.... oslabiony.gif

Napisano

> Witam

> Czy ma ktoś może szablon (wymiary) ramki głośnika tylnego do stilo 3D?

> Na allegro widzę że są dostępne plastikowe ale ja bym wolał jednak mieć je z MDFu.

> Ewentualnie jak ktoś wie gdzie takie z MFDu kupię to proszę o namiary bądź może ktoś ma do

> sprzedania takowe ......

zupełnie przez przypadek tu trafiłem ale jak jestem to podpowiem....

na stoalrni ci wytna toto jezlei bedziesz miał zwymiarowane....

chyba nawet na Rybnickiej w gliwicach, vis a vis bp

Napisano

> edit: a tak w ogóle to ja muszę odkręcić kanapę żeby się dostać do głośnika....

Jak najbardziej.

Napisano

> edit: a tak w ogóle to ja muszę odkręcić kanapę żeby się dostać do głośnika....

no niestety.

Jak już będziesz zmieniał to wywal całą kanapę łącznie w wygłuszeniami, boczkami itp. Przejedz się to zobaczysz ile lepiej się badziew będzie zbierał :D

Napisano
  • Autor

> zupełnie przez przypadek tu trafiłem ale jak jestem to podpowiem....

> na stoalrni ci wytna toto jezlei bedziesz miał zwymiarowane....

> chyba nawet na Rybnickiej w gliwicach, vis a vis bp

wyciąć sobie sam potrafie to nie problem - narzędzia zdolności i chęci są - nic się nie zmieniło od napisania 1 postu - brak mi szablonu wg którego mógłbym to wyciąć

w każdym bądź razie dzięki za chęć pomocy

Napisano
  • Autor

> no niestety.

> Jak już będziesz zmieniał to wywal całą kanapę łącznie w wygłuszeniami, boczkami itp. Przejedz się

> to zobaczysz ile lepiej się badziew będzie zbierał :D

oooo z ciekawości sprawdzę grinser006.gif

póki co jak nie mam szablonu to temat odkładam na później aż się zrobi trochę cieplej bo inaczej to mogą plastikowe zaczepy popękać przy obecnych temperaturach....... blush.gif

Napisano

> oooo z ciekawości sprawdzę

> póki co jak nie mam szablonu to temat odkładam na później aż się zrobi trochę cieplej bo inaczej to mogą plastikowe zaczepy popękać przy obecnych temperaturach.......

Spinki tapicerki popękają nawet jak będzie ciepło.

Za komplet spinek w ASO zapłaciłem więcej niż za sam głośnik tongue.gif sugeruję weź to pod uwagę.

Napisano

te plastikowe? U mnie w sklepie za parę groszy je idzie wyrwać

Napisano

> te plastikowe? U mnie w sklepie za parę groszy je idzie wyrwać

I o to mi właśnie chodzi. Ja się nie przygotowałem ... sobota, auto rozprute, ergo => byłem skazany na zakupy w ASO no.gif

Napisano

w aso nie które tajle mają ceny z kosmosu no ale wiesz, za takie coś to dużo nie powinni wołać

Napisano

> Spinki tapicerki popękają nawet jak będzie ciepło.

> Za komplet spinek w ASO zapłaciłem więcej niż za sam głośnik sugeruję weź to pod uwagę.

Ciekawe, u mnie zaden kołek nie pękł. Za to pękła tapicerka, lewy boczek jakieś 15-20cm od miejsca łączenia z progiem frown.gif Skleiłem jakimś klejem i trzyma 270751858-jezyk.gif

Napisano

Oczywiście, prędzej się ułamie zaczep boczka jak uszkodzi kołek. Mi już przy zciąganiu wszelkiej tapicerki wyłamało się z 10 zaczepów, a kołek żaden, one są mocne jak ch.....a . Jedynie z listew bocznych się urywają.

Napisano
  • Autor

> Spinki tapicerki popękają nawet jak będzie ciepło.

> Za komplet spinek w ASO zapłaciłem więcej niż za sam głośnik sugeruję weź to pod uwagę.

wiem biorę to pod uwagę że mogą być straty w kołkach i mocowaniach ale niestety charczenie głośnika strasznie mnie irytuje :/

póki co ściągałem tapicerkę z jednych drzwi (1 kołek się połamał mocowania całe) oraz plastik z tylnej klapy (2 kołki złamane brak strat w mocowaniach) takze saszę że jak sie sciąga tapicerke pomalu i rownomiernie na calej "powierzchni" to jest duza szansa ze mocowania beda cale smile.gif

Napisano

> plastik z

> tylnej klapy (2 kołki złamane brak strat w mocowaniach)

Mi tutaj poszły 4 mocowania, a kołki które zostały wyciągałem godzinę używając wszelkich narzędzi po milimetrze, tak mocno siedziały.

Napisano
  • Autor

> Mi tutaj poszły 4 mocowania, a kołki które zostały wyciągałem godzinę używając wszelkich narzędzi

> po milimetrze, tak mocno siedziały.

IMHO najlepsze narzędzie do wyciągania kołków grinser006.gif tylko trzeba cos podlozyć żeby blachy nie poniszczyc i z wyczuciem łapać za kołek zeby go nie uciąć obcegami.......

knipex2.jpg

Napisano

> tylko trzeba cos podlozyć żeby blachy nie poniszczyc

Właśnie dlatego tak się męczyłem, ponieważ inaczej to by było "rach, ciach i po sprawie".

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> u mnie właśnie lewy tył zaczyna charczeć

odgrzebię kotleta - może się komuś w przyszłości przyda

otóż powodem okresowego charczenia głośnika okazał się odklejający się pasek gąbki który był przyklejony dookoła maskownicy głośnika wewnątrz boczku. Pasek ten dyndał sobie i dotykał lekko membrany głośnika.

Po przyklejeniu gąbki klejem na gorąco głośnik przestał wydawać charczenia smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.