Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doprężanie silnika

Featured Replies

Napisano

Jakie jest ryzyko bum? Bo mocowo wyjdzie lepiej, a sytuacja jest taka że pakuje tłoki od S kute ale nie mają wgłębienia na górze tylko płaską powierzchnię więc delikatnie odprężę silnik zwiększając kompresje.

Silnik jest ogólnie nowy tak że korby i panewki nie powinny się poddać.

Spalanie stukowe raczej odpada bo leję tylko verwę.

Zdjęcie poglądowe po prawo z takim wgłębieniem miałem a po lewo takie chce wpoakować.

Sprawa jest taka że nie mam innych i nie widzę opcji znaleśc dobrych nie wytartych używek a nowych nie mam opcji zamówienia poniżej 900zł szt..

807c1e501905c3bamed.jpg

Napisano

te silniki są bardzo mocno kolizyjne tzn że wystarczy niewielka pomyłka w ustawieniu rozrządu , poluzowanie łańcuszka i tłoki walą w zawory , więc nie wiem czy takie tłoki to dobry pomysł smile.gif

Napisano
  • Autor

ujmę to tak: muszę.

Dałem do wymiany uszczelniacze na zaworach bez ściągania głowicy bo kopcił na postoju i po powrocie do domu czyli ok 20 nie odpalił na drugi dzień. Po paru kręceniach zablokował się silnik.

Po odholowaniu okazało się że urwał się zawór wpadł do tłoka i blokując silnik ubił tłoka i cylinder.

Więc chcąc nie chcąc zdejmowałem głowice i okazało się że moje tłoki mają po 12 setek luzu wiec nadawały się do wymiany.

Kupić używane tłoki do 1.8t mniej dojechane niż moje jest nie realne bo miałem 7 kpl. Udało mi się dopaść prawie idealne od eski ale jak pisałem są pełne na górze wiec na moją logikę do doprężą trochę. Nowe tłoki są tak samo nie realne tzn są po 900zł szt co mija się z celem biorąc pod uwagę że wymieniłem już wszystkie uszczelniacze, zawory, głowice wraz z robota prowadnic, nowe turbo, wszystkie uszczelki, rozrząd rolki, napinacze itp.

Wsadziłem w silnik już ok 5k i jedyne ryzyko to tłoki jakie udało mi się kupić mad.gif

Napisano

aaa juz myślałem że od czegoś innego zapodajesz smile.gif powinny pasować

ale jak to wpłynie na prace silnika trudno powiedzieć możesz jeszcze sie dowiedzieć czy do tej S -ki nie było grubszej uszczelki pod głowicę

Napisano

a przypadkiem w S'ce nie było grubszej uszczelki lub jakiejś przekładki? hmm.gif

Napisano

> tego nie wiem. Wiem że 1.8t bez odprężania wytrzymuje do 350ps

Uszczelka pod głowicę jest taka sama w AGU i w S3.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.