Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki do oceny

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się poważnie nad zakupem , byłem na oględzinach .

Sprzet ma pewne mankamenty jednakże chciałbym usłyszeć waszych opinii

http://otomoto.pl/suzuki-vx-800-M3121086.html

Napisano

Pyta kolega o ten model czy konkretnie o tą sztuke ?

Model cięzki w prowadzeniu - silnik ten sam co w marauderze vz 800, motocykl do spokojnej jazdy, technika minionych lat. Mam okazje jezdzic vz wiec o silniku mogę coś wiecej powiedziec jesli kolega ma ochote.

Co do konkretnej sztuki to wyglada na dosc zadbaną jak na ten rocznik - widzialem vx w owiele bardziej oplakanym stanie

Napisano
  • Autor

> Pyta kolega o ten model czy konkretnie o tą sztuke ?

> Model cięzki w prowadzeniu - silnik ten sam co w marauderze vz 800, motocykl do spokojnej jazdy,

> technika minionych lat. Mam okazje jezdzic vz wiec o silniku mogę coś wiecej powiedziec jesli

> kolega ma ochote.

> Co do konkretnej sztuki to wyglada na dosc zadbaną jak na ten rocznik - widzialem vx w owiele

> bardziej oplakanym stanie

Pytam o ten egzemplarz , ale chętnie usłyszę opinii o silniku .

Napisano

> Pytam o ten egzemplarz , ale chętnie usłyszę opinii o silniku .

Silnik wrazliwy na poziom oleju - byly przypadki zatarcia z powodu wciagniecia oleju. Generalnei dobra jednostka, troche mocno wibruje ale to V. Pomimo kilku podejsc nie udalo mi sie dobrze wyregulowac zaworow - zawsze na zimnym cykaly. Mialem wrazenie ze od precyzyjnego ustawienia luzu zaworowego zalezy moc.

Po przebiegu 15 tys km załatwiłem sprzęgło. Nalezy czesto kontrolowac odpowiednie ustawienie linki.

Jest tam automatyczne ssanie, ktore "wylacza" sie samo po jakims czasie. W uzywanych modelach czesto przestaje to działac, mało osob o tym wie.

Ze wzgledu na budowe, lubi zbierac sie woda w gniazdach swiec, co po jakims czasie powoduje wypadanie zaplonow (uwazac z myciem gory silnika)

Jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze.

Napisano

> Silnik wrazliwy na poziom oleju - byly przypadki zatarcia z powodu wciagniecia oleju. Generalnei

> dobra jednostka, troche mocno wibruje ale to V. Pomimo kilku podejsc nie udalo mi sie dobrze

> wyregulowac zaworow - zawsze na zimnym cykaly. Mialem wrazenie ze od precyzyjnego ustawienia

> luzu zaworowego zalezy moc.

> Po przebiegu 15 tys km załatwiłem sprzęgło. Nalezy czesto kontrolowac odpowiednie ustawienie linki.

> Jest tam automatyczne ssanie, ktore "wylacza" sie samo po jakims czasie. W uzywanych modelach

> czesto przestaje to działac, mało osob o tym wie.

> Ze wzgledu na budowe, lubi zbierac sie woda w gniazdach swiec, co po jakims czasie powoduje

> wypadanie zaplonow (uwazac z myciem gory silnika)

> Jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze.

Prawidłowo wyregulowane zawory, zgodnie z fabrycznymi nastawami mają prawo cykać w zimnym silniku, wynika to z jego budowy! Jest to normalne i nie jest to szkodliwe.

Owszem można ustawić mniejsze luzy ale jest to bardzo kłopotliwe w późniejszej eksploatacji gdyż wymaga bardzo częstej kontroli aby nie dopuscić do podparcia.

Nie wiem czy to można nazwać mankamentem ale mechanicy nie mający wczesniejszego doświadczenia z Intruderami mogą mieć problemy z właściwą synchronizacją gaźników.

Napisano

A czemu akurat taki wybór?

Motocykl typu 'babcia' - czyli, żeby go 'mieć' to tak, ale, żeby bezstresowo jeździć to już nie do końca...

Motocykl tani w zakupie, ale dość drogie części oryginalne i wymagająca sprawnego serwisu technika.

I tak jest lepszy od VZ, w którym prawie zawsze pękały ramy...

Aaaa, i proponuję odżałować 200-250 złotych i obejrzeć motocykl w serwisie albo zabrać mechanika...

Napisano
  • Autor

> A czemu akurat taki wybór?

> Motocykl typu 'babcia' - czyli, żeby go 'mieć' to tak, ale, żeby bezstresowo jeździć to już nie do

> końca...

> Motocykl tani w zakupie, ale dość drogie części oryginalne i wymagająca sprawnego serwisu technika.

> I tak jest lepszy od VZ, w którym prawie zawsze pękały ramy...

> Aaaa, i proponuję odżałować 200-250 złotych i obejrzeć motocykl w serwisie albo zabrać mechanika...

Szukam sobie czegoś do spokojnego pojeżdżenia w soboty czy niedziele .

Ten typ akurat mnie się podoba , rozważałem jeszcze Kawasaki Zephyr lub Yamahe XJ .

Omawiany egzemplarz ma mocno sfatygowane cygara / stąd te nakładki / tak jakby przeżył duży szlif i dlatego cały czas się waham .

Napisano

jak sie zastanawiasz to nie kupuj proste , lepiej poszukac czegos co do Ciebie "przemowi" a nie kupowac na sile.

Napisano

> Yamahe XJ .

Fajny sprzęt :-)

Pancerny silnik, bez jakiś szczególnych wad konstrukcyjnych itp. dużo części zamiennych i w przyzwoitych cenach smile.gif

Napisano

> jak sie zastanawiasz to nie kupuj proste , lepiej poszukac czegos co do Ciebie "przemowi" a nie

> kupowac na sile.

ok.gif

Napisano

> jak sie zastanawiasz to nie kupuj proste , lepiej poszukac czegos co do Ciebie "przemowi" a nie

> kupowac na sile.

a jakby kolega napisal post w stylu "ale cudo, jest sliczniusia, napalilem sie na nia"

to by padaly odpowiedzi, lepiej sie zastanow, nie kupuj pod wplywem emocji itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.