Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z TID i licznikiem

Featured Replies

Napisano

Przestał działać licznik kilometrów (brak podświetlenia oraz wskazań), nie zapala się lampka sygnalizacji swiateł mijania (działa jednak podswietlenie ogólne), nie działa dolna linijka TIDa po właczeniu radia(czasem się obudzi, ale sporadycznie), a teraz jeszcze musiałem odłączyć akumulator i w związku z powyższym nie mogę odblokować radia. Chwilę z tym jakoś żyłem, ale jak życ bez radia? Jak sięgnę pamięcią licznik mógł przestać działać po doładowywaniu akumulatora. Ale czy to była przyczyna? Wątpie.

Wspomóżcie dobra radą. frown.gif

Napisano

Uściślimy:

> Przestał działać licznik kilometrów

Jeśli spojrzysz nań pod kątem, nie widać (jak to na lcd), że matryca pracuje (ledwo widoczne wskazania)?

> nie zapala się lampka sygnalizacji swiateł mijania

A bo jest taka? Chodzi o podświetlenie włącznika, czy jednak światła drogowe? Same światła jak rozumiem działają.

>nie działa dolna linijka TIDa

A jeśli już zadziała to co pokazuje? Datę, czy RDS?

Napisano
  • Autor

> Uściślimy:

> Jeśli spojrzysz nań pod kątem, nie widać (jak to na lcd), że matryca pracuje (ledwo widoczne

> wskazania)?

> A bo jest taka? Chodzi o podświetlenie włącznika, czy jednak światła drogowe? Same światła jak

> rozumiem działają.

> A jeśli już zadziała to co pokazuje? Datę, czy RDS?

Podświetliłem wyświetlacz pod kątem latarką i faktycznie widać stan licznika, a więc licznik działa lecz nie swieci.

Światła drogowe działają, a z tą kontrolką to się zagalopowałem oczywiście (upss!) blush.gif.

Po właczeniu radia, TID pokazuje tylko godzinę i temperaturę natomiast w dolnym wierszu nie pokazuje nic, dopiero po dłuższej jeździe budzi sie i wtedy w dolnym wierszu pokazuje sie RDS. Po postoju znowu nie chce działać.

Napisano

> licznik działa lecz nie swieci.

Do wymiany żarówka pod tym wyświetlaczem - trzeba wyjąć zegary, dostęp do żarówki od tyłu.

> budzi sie i wtedy w dolnym wierszu pokazuje sie RDS

Mozna wyświetlić błędy komunikacji TID-a z radiem, jeśli są, instrukcję znajdziesz na forum astra.auto.pl

Jeśli błędów nie będzie, to pewnie wina samego wyświetlacza w TID, może poprawa styków pomoże...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Dzięki za dobrą radę. Zatem przedemną wymiana żarówki w liczniku i powalczę z TIDem. Udało mi się odblokować radio, ale RDS w TIDzie, znów raz działa raz, nie działa. Być może coś nie styka, sprawdzę. THX.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.