Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia 6speed - problemy montażu

Featured Replies

Napisano

Hej,

mam problem z wybieraniem biegów w skrzyni 6 biegowej z punto I. Skrzynie już udało mi się włożyć do mojego SC Van ale okazało się, że jedna z linek (ta krótsza, poruszająca się przy ruchu drążkiem w lewo i prawo) jest za krótka.

Czy ktoś już miał kiedyś taki problem?

Czy linki w SC Van są krótsze niż w SC?

Może ktoś ma linkę taką to by mi zmierzył długość.

Napisano

> Hej,

> mam problem z wybieraniem biegów w skrzyni 6 biegowej z punto I. Skrzynie już udało mi się włożyć

> do mojego SC Van ale okazało się, że jedna z linek (ta krótsza, poruszająca się przy ruchu

> drążkiem w lewo i prawo) jest za krótka.

> Czy ktoś już miał kiedyś taki problem?

> Czy linki w SC Van są krótsze niż w SC?

> Może ktoś ma linkę taką to by mi zmierzył długość.

wydaje mi się, ze musisz mocna zmodyfikować iryginalny wybierak z punto lub założyć inny z SC (na dwie linki) Wybierak z punto działa w "drugą stronę"

Napisano

> Czy linki w SC Van są krótsze niż w SC?

> Może ktoś ma linkę taką to by mi zmierzył długość.

wszystko pasuje ale jak masz skrzynię z podciąganym wstęcznym, w przeciwnym razie musisz to dokupić lewarek z linkami

Napisano
  • Autor

> wszystko pasuje ale jak masz skrzynię z podciąganym wstęcznym, w przeciwnym razie musisz to dokupić

> lewarek z linkami

No właśnie mam skrzynie z podciągiem wstecznego i nie pasuje. Może to też wynikać z tego, że mam wyciągnięty koszyk (czy jak to się tam nazywa) z lewarkiem do środka i podniesiony do góry.

To, że biegi w skrzyni od punto są wybierane na odwrót wiem. To jest właśnie główny powód mojego problemu.

To znaczy: żeby odwrócić działanie seryjnego wybieraka skrzyni od punto musiałem obrócić o 180 stopni obie dźwignie. Po odwróceniu jednej z nich okazało się że linka nie sięga.

No trudno. Muszę pokombinować trochę jeszcze.

Napisano

to założ wybierak ze skrzyni sc i masz po problemie

Napisano

Wybierak z sc-100 zł i masz p%p

Dorobienie dłuższej linki- 100zł (?) ale masz nietypową rzeźbę.

Warto się nad tym zastanowić.

Napisano

> No właśnie mam skrzynie z podciągiem wstecznego i nie pasuje. Może to też wynikać z tego, że mam

> wyciągnięty koszyk (czy jak to się tam nazywa) z lewarkiem do środka i podniesiony do góry.

> To, że biegi w skrzyni od punto są wybierane na odwrót wiem. To jest właśnie główny powód mojego

> problemu.

> To znaczy: żeby odwrócić działanie seryjnego wybieraka skrzyni od punto musiałem obrócić o 180

> stopni obie dźwignie. Po odwróceniu jednej z nich okazało się że linka nie sięga.

> No trudno. Muszę pokombinować trochę jeszcze.

A dlaczego obróciłeś obie dźwignie? Wystarczy tę od wkładania biegów, a od wybierania zostaje w "starej" pozycji (obraca się tylko blachę). Tylko jeśli dobrze pamiętam to trzeba tę blachę na dźwigni wybierania wymienić na tę od skrzyni 1.1 Ona jest przykręcona nakrętką 8 czyli klucz 13. Tylko nie odkręcaj bez przytrzymania od góry, bo dźwignia wpadnie do środka smile.gif Wybierak da się rozebrać i obrócić o 180 st główny wałek. Wyciągnięty kosz nie ma znaczenia, tylko dziurę w grodzi przedniej trzeba zrobić na linki.

Jeśli masz inne mocowanie linek do skrzyni (i chyba tu leży twój problem) to nawet wymiana linek od SC nic nie da, bo one mają tę samą długość jak w CCS-ie. różnią się tylko sposobem mocowania do tzw wajchy w koszu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.