Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spękane tylne lampy

Featured Replies

Napisano

Muszę się pożalić i zapytać przy okazji czy to normalne czy nie. Ok dwóch dni temu zauważyłem, ze klosze obu tylnych lamp są spękane, widać to wyraźnie w słońcu patrząc na lampy z boku. Wcześniej albo nie zwróciłem na to większej uwagi albo popękały w taki sposób dosłownie w przeciągu jednego dnia.

Spękania nie są wielki, nie widać żeby lampy czymkolwiek oberwały (np. kamieniami). Po prostu widać siatkę spękań.

podejrzenia co do przyczyny mam dwie:

1. wiek plastiku + mroźna zima + "garażowanie" po chmurką = taki właśnie efekt

2. "garażowanie" pod chmurką + jakiś "życzliwy" ze swędzącą pięścią postanowił przywitać się ładnymi, rzucającymi się lampami w Stilo 3D.

Z tym, że w tym drugim wypadku pewnie nie skończyło by się tylko na spękaniach a na całkowicie zniszczonych lampach.

Trochę się boję, że w niedługim czasie rozsypią się całkowicie i wtedy dopiero będę miał problem.

Rozglądałem się już wstępnie za nowymi, ale na funkiel nówki jak na razie są dla mnie za drogie (średnio ok 500-550zł za dwie). Używki znowu boję się kupić, bo jeżeli uszkodzenia spowodowała starość to i te używki może szybko coś podobnego dopaść.

Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Albo chociaż ktoś wie co się mogło stać?

Napisano

tttm, ostatnio zauważyłem początki spękań u siebie. Przed zima na 100% jeszcze ich nie było. Podejrzewam ze winny jest tutaj wiek lamp i oddziaływanie czynników atmosferycznych.

Kiedy szukałem swoje auto widziałem spękane lampy na kilku innych egzemplarzach.

Napisano
  • Autor

> tttm, ostatnio zauważyłem początki spękań u siebie. Przed zima na 100% jeszcze ich nie było.

> Podejrzewam ze winny jest tutaj wiek lamp i oddziaływanie czynników atmosferycznych.

> Kiedy szukałem swoje auto widziałem spękane lampy na kilku innych egzemplarzach.

Czyli jeżeli jest to wina wieku i pogody to jak kupować nowe to tylko i wyłącznie nowe, bo używki pewnie szybko szlag też trafi.

Napisano

> Czyli jeżeli jest to wina wieku i pogody to jak kupować nowe to tylko i wyłącznie nowe, bo używki

> pewnie szybko szlag też trafi.

tak to wygląda

Napisano
  • Autor

> tak to wygląda

No to czas najwyższy zacząć odkładać do skarbonki passed_out.gif

Napisano

W intercarsie masz magneti marelli lampy na tył po 225zł/szt detal wink.gif

Napisano
  • Autor

> W intercarsie masz magneti marelli lampy na tył po 225zł/szt detal

Widziałem je smile.gif Tylko jak by nie patrzeć za dwie to już 450 zł, czyli jak dla mnie chwilowo za wiele wink.gif

Napisano

nie wiem czy wiek ma tu napewno znaczenie, ja miałem wymieniane tylne lampy jeszcze na gwarancji, jakieś 8 lat temu... tyle, że w stilo 5d to samo było siatka mikro pęknięć

Napisano

ale nowy czy stary typ?

mi się przeciwmgielne rozkleiły

pozdrawiam

Napisano

> ale nowy czy stary typ?

> mi się przeciwmgielne rozkleiły

> pozdrawiam

stary typ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.