Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona pod silnik

Featured Replies

Napisano

Moje stilo nie ma osłony pod silnikiem. Jakoś latem uszkodziła mi sie jena z tych małych rolek (przy wkręcaniu na obroty bardzo było ją słychać) wymieniłem i był spokój. Zimą ponownie pojawiły się jakieś dzwięki. Taka sama historia tylko z drugą rolką, wymieniłem i jest spokój. Wczoraj stilo zaczęło "bzyczeć" przy dodawaniu gazu, przyśpieszaniu na mój słuch znowu to samo.

1.Czy jeśli założę te osłony pod silnik problem zniknie?

2.Czy takie z allegro za 100zł są wystarczające (sprawdzają się)?czy to jakis szajs jest ( generalnie nie oszczędzam jak coś wymieniam ale oryginały są jednak zbyt drogie)?

3. Czy montaż jest łatwy?

4.Przy zakupie osłony wymienię też rolkę albo obie, możecie polecić jakieś konkretne rolki?

5.Czy wogóle taki problem jest znany ze stilo?

Może ktos polecić jakiś sklep internetowy z takimi osłonami, ktoś kupił ma i jeździ?

Napisano

> 2.Czy takie z allegro za 100zł są wystarczające (sprawdzają się)?czy to jakis szajs jest (

> generalnie nie oszczędzam jak coś wymieniam ale oryginały są jednak zbyt drogie)?

Ja kupiłem znajomej osłonę polcaru ok.gif Nie zauważyłem jakiś wad produkcyjnych. IMHO Jakością wcale nie odbiega od oryginału wink.gif

> 3. Czy montaż jest łatwy?

Mi to jakiś wielkich problemów nie sprawiło wink.gif

Napisano

1. Te tanie odbiegają od oryginału ale nieznacznie, więc można śmiało kupować, choć np. są jeszcze mega-tanie, za 80-90zł i tych nie polecam, sam ją mam i jak jest ciepło tak się naciąga że dotyka asfaltu....

2. Montaż jest prosty, dasz radę samemu, w ZTS masz instrukcje jak to zrobić smile.gif

3. Co do rolek, do puki jeździ na oryginalnych jest spoko, jak się wsadzi zamienniki to kwyczy i pstryka, z miesiąc temu wymieniałem napinacz paska klinowego i już zaczyna skwierczeć, masakra :/

Osłona oczywiście pomaga, ogranicza zużycie paska, rolek i alternatora więc warto ją mieć .

Pozdrawiam

Napisano

Ja już z 2-3 lata śmigam na takiej dolnej osłonie z polcar-u , kosztowała poniżej 80zł wink.gif pełno tego w hurtowniach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.