Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik

Featured Replies

Napisano

Witam jestem tu nowy mam pytanie ma Fiata Cinquecento 900 i chciałbym zmienić licznik tzn. dać licznik z sportniga czy dużo jest z tym zabawy za odpowiedź z góry dziękuję

Napisano

> Witam jestem tu nowy mam pytanie ma Fiata Cinquecento 900 i chciałbym zmienić licznik tzn. dać

> licznik z sportniga czy dużo jest z tym zabawy za odpowiedź z góry dziękuję

Podstawa rozkręcić konsolę i wyjąć, to szybka część a teraz

- doprowadzić sygnał do obrotomierza, chociaż nie wiem czy nie było oryginalnie w wiązce... niech się wypowiedzą posiadacze

- doprowadzić sygnał do czujnika temperatury (j.w.)

Nie mogę gwarantować czy są czy ich nie ma, bo np. w seju kostka obrotomierza wraz z instalacją była chyba tylko uwarunkowana w jaki dzień było składane auto i co leżało na magazynie zlosnik.gif

Napisano

Impuls trzeba w kostke wpiąc jest miejsce i scieszka,do obr. mały problem z masą do przelutowania z podswietlenia,temperature powinna chodzic. Ja tak zakładałem zamiast zegarów do 700tki i git.

Napisano

Za jakiś czas sam chce montować licznik z CCS'a do 900.

Impuls z przekaźnika pin 85, oraz podmienić czujnik wskaźnika temperatury na ten z czerwoną kostką.

Właśnie podpowie ktoś gdzie/ jak taki znaleźć w eperze nie mogę go wyszperać :/

Napisano

> Za jakiś czas sam chce montować licznik z CCS'a do 900.

> Impuls z przekaźnika pin 85, oraz podmienić czujnik wskaźnika temperatury na ten z czerwoną kostką.

> Właśnie podpowie ktoś gdzie/ jak taki znaleźć w eperze nie mogę go wyszperać :/

numer niepotrzebny, w sklepie prosić o czujnik do cc 900 ze wskaźnikiem temperatury, dla potomności zwykły zwarciowy/na kontrolkę/ ma czarną obwódkę plastikową, a ten pod wskaźnik /rezystancyjny/ ma czerwoną obwódkę

Napisano

> numer niepotrzebny, w sklepie prosić o czujnik do cc 900 ze wskaźnikiem temperatury, dla potomności

> zwykły zwarciowy/na kontrolkę/ ma czarną obwódkę plastikową, a ten pod wskaźnik

> /rezystancyjny/ ma czerwoną obwódkę

Ja mam licznik z ccs-a w 899 spi. Wsztsktko poza sygnałem do obrotka plug&play.

U mnie niestety patent z nóżką pinu 85 nie zdał egzaminu, obrotek ostatecznie został ,,zdrutowany" pod cewkę przez co oszukuje. Może mam walnięty obrotomierz frown.gif

Napisano
  • Autor

Czyli nie jet to do końca takie proste trochę trzeba się namęczyć smile.gif

Napisano

> Ja mam licznik z ccs-a w 899 spi. Wsztsktko poza sygnałem do obrotka plug&play.

> U mnie niestety patent z nóżką pinu 85 nie zdał egzaminu, obrotek ostatecznie został ,,zdrutowany"

> pod cewkę przez co oszukuje. Może mam walnięty obrotomierz

pewnie pokazuje polowe obrotow, powod dostaje co drugi impuls

Napisano

witam.....mogę sie podłączyć pod temat o toż kopiłem obrotomierz i teraz chciałbym go wsadzić w oryginalne miejsce w desce rozdzielczej ze takiego otworu nie mam to go zrobię......ale co z reszta co z elektryka dużo modzenia ??? czy jest coś o czym powinienem wiedzieć ...elektryka mam zdolnego wiec się nie boje o podłączenie ale chodzi czy są jakieś niuanse jakieś haczyki ????? instalacji jeżeli były to raczej mój sej nie ma...nawet pod halogeny robiliśmy sami wiec wątpię ze i pod obrotka będzie........ okej już znalazłem chyba ze ktoś ma jakiś schemacik smile.gifto bym prosił na prv z góry dziekuje

Napisano

> witam.....mogę sie podłączyć pod temat o toż kopiłem obrotomierz i teraz chciałbym go wsadzić w

> oryginalne miejsce w desce rozdzielczej ze takiego otworu nie mam to go zrobię......ale co z

> reszta co z elektryka dużo modzenia ??? czy jest coś o czym powinienem wiedzieć ...elektryka

> mam zdolnego wiec się nie boje o podłączenie ale chodzi czy są jakieś niuanse jakieś haczyki

> ????? instalacji jeżeli były to raczej mój sej nie ma...nawet pod halogeny robiliśmy sami wiec

> wątpię ze i pod obrotka będzie........

wszystko jest obrotek

dasz rade to samemu zrobić zlosnik.gif

Napisano

> wszystko jest obrotek

> dasz rade to samemu zrobić

oooo Panie niech Ci bóg w dzieciach wynagrodzi !!!!!! dzięki wielkie

Napisano

> oooo Panie niech Ci bóg w dzieciach wynagrodzi !!!!!! dzięki wielkie

dzięki dzięki jedno mam i mi wystarczy grinser006.gif

też z tego lynka robiłem ok.gif

Napisano

> pewnie pokazuje polowe obrotow, powod dostaje co drugi impuls

prawdopobnie- chociaż na luzie w zasadzie działa spoko, ale w trakcie jazdy oszukuje (i faktycznie jakby pokazywał połowę obrotów...) może macie na to jakąś radę?

Napisano

> prawdopobnie- chociaż na luzie w zasadzie działa spoko, ale w trakcie jazdy oszukuje (i faktycznie

> jakby pokazywał połowę obrotów...) może macie na to jakąś radę?

juz nie długo zajmie się tym zagadnieniem.....i będę mógł więcej coś napisać na ten temat....

• 1 miesiąc później...
Napisano

Panowie....wszystko podłączyłem....działa...ale nie mogę podłączyć kabelka pod pompę paliwa ......niby napisane jest pod stycznik czerwony w komorze silnika . Musimy się podłączyć do nóżki numer 85. Jest to cienki przewód koloru czarnego (stopka bliżej szyby)....i tu są już nie zgody.....booo ta stopka bliżej szyby nie jest stopka85 ...oraz nie mam tam żadnego czarnego kabelka są inne kolory ale nima czarnego. jakieś sugestie ????

Napisano

> Panowie....wszystko podłączyłem....działa...ale nie mogę podłączyć kabelka pod pompę paliwa

> ......niby napisane jest pod stycznik czerwony w komorze silnika . Musimy się podłączyć do

> nóżki numer 85. Jest to cienki przewód koloru czarnego (stopka bliżej szyby)....i tu są już

> nie zgody.....booo ta stopka bliżej szyby nie jest stopka85 ...oraz nie mam tam żadnego

> czarnego kabelka są inne kolory ale nima czarnego. jakieś sugestie ????

Różne rzeczy już widziałem przy montażu... nawet spotkałem się z dwoma czarnymi podstawkami i dwoma czarnymi przekaźnikami... były też przekaźniki zamienione miejscami lewa/ prawa strona... sugeruj się cienkim czarnym kablem, przy tych przekaźnikach jest tylko jeden taki, średnica coś koło 1mm i cały czarny, bez pasków... sprawdź czy nie masz zamienionych przekaźników miejscami...

Napisano

z przykrością stwierdzam ze nie ma czarnego kabelka !!! zatem pytam gdzie mogę jeszcze się podłączyć ?? z tylu jest pompa tak ...wiec może tam ????

poszukałem i znalazłem.....w lewym dolnym słupku pod plastikiem są 3 kostki podłączyłem się pod zółta i czerwono-czarny kabel....i działa a o to foto zapodane z innego portalu.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.