Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybiło płyn hamulcowy przez zbiorniczek

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem w CCSie. Wymieniłem tarcze i klocki z jednej strony i przechodze do drugiej (lewej), wciskam tłoczek i nagle zaczyna lecieć płyn po zbiorniczku i na podłogę.

Czy zbiorniczek ma jakieś zabezpieczenie, że jeśli wzrasta znacząco ciśnienie to wybija płyn?

Wylało się może z pół kieliszka, ja ubrałem jeszcze trochę zakręciłem i wytarłem.

Przejechałem się troche i hamuje dobrze. Hamulec nie wpada i nic już nie cieknie.

Wiem że w zbiorniczku było więcej płynu niż powinno. Podczas wymiany gościu mi nalał prawie do pełna.

Co z tym teraz zrobić, żeby nie było sytacji że kiedyś mi wpadnie pedał hamulca?

Napisano

Moim zdaniem jak masz dobrze odpowietrzone to wylał się tylko nadmiar. Aczkolwiek mogę się mylić.

Napisano

> Witam, mam problem w CCSie. Wymieniłem tarcze i klocki z jednej strony i przechodze do drugiej

> (lewej), wciskam tłoczek i nagle zaczyna lecieć płyn po zbiorniczku i na podłogę.

> Czy zbiorniczek ma jakieś zabezpieczenie, że jeśli wzrasta znacząco ciśnienie to wybija płyn?

> Wylało się może z pół kieliszka, ja ubrałem jeszcze trochę zakręciłem i wytarłem.

> Przejechałem się troche i hamuje dobrze. Hamulec nie wpada i nic już nie cieknie.

> Wiem że w zbiorniczku było więcej płynu niż powinno. Podczas wymiany gościu mi nalał prawie do

> pełna.

> Co z tym teraz zrobić, żeby nie było sytacji że kiedyś mi wpadnie pedał hamulca?

normalne, że jak wciskasz tłoczek to płyn sie wylewa, gdzieś musi uciec skoro normalnie układ jest pełny płynu aty wciskajac tloczek delikatnie zmniejszasz jego pojemnosc....

Napisano

Zaczyna się wymianę hebli od tego, że odkręcasz nakrętkę pojemnika i upewniasz się przy pomocy strzykawki że Ci płyn nie wyleci przy wciskaniu tłoczków. Jak tłoczki są daleko wysunięte przy mocno zużytych klockach i płyn jest na max, to na pewno poleci. Raz tego nie zrobiłem w Golfie, to mi wogóle całą nakrętke wybiło :/

Niczym się nie przejmuj, skontroluj tylko poziom płynu po całej operacji.

Napisano

Bez obaw- masz wszystko ok. Tylko jeśli możesz to wypłukaj płyn hamulcowy z elementów lakierowanych smile.gif- pięknie wszystko rozpuszcza smile.gif.

PS. Lepiej przy wciskaniu odkręcić trochę odpowietrznik przy zacisku.

1. O wiele lżej jest wcisnąć tłok.

2. Stary płyn nie jest wtłaczany do układu, tylko od razu go usuwamy.

3. Zapobiegamy właśnie przelewaniu się przez zbiornik.

Ja tak robię i jest ok.

Napisano
  • Autor

ok, dzięki za odpowiedzi wink.gif, dzisiaj jak naginałem na autostradzie to się właśnie bałem że nagle hamulce stracę:P

Ale jeśli to "normalne" zjawisko to dobrze, na przyszłość już będe pamiętać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.