Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zbiornik wyrównawczy, pomóżcie zidentyfikować

Featured Replies

Napisano

Hej,

pekł sobie zbiorniczek. No i trzeba znaleźć nowy zlosnik.gif

Wg realoem to jest mój układ => klik

Jednak wg mnie nijak to jest podobne do mojego zbiorniczka:

dsc00366.jpg

dsc00367.jpg

dsc00368.jpg

dsc00369.jpg

dsc00371.jpg

Dzwoniłem do ASO, wysłałem nawet zdjęcia. Gość oddzwonił znalazł, że jest to 17111436381. Wg allegro => klik

Wyglada rzeczywiscie jak ten moj, ale potrzebuje potwierdzenia zlosnik.gif

Moze ktos kiedys przerabial podobny temat? hmm.gif

Napisano

> Hej,

> pekł sobie zbiorniczek. No i trzeba znaleźć nowy

> Wg realoem to jest mój układ =

> Jednak wg mnie nijak to jest podobne do mojego zbiorniczka:

> Dzwoniłem do ASO, wysłałem nawet zdjęcia. Gość oddzwonił znalazł, że jest to 17111436381. Wg

> allegro =

> Wyglada rzeczywiscie jak ten moj, ale potrzebuje potwierdzenia

> Moze ktos kiedys przerabial podobny temat?

Ja odbiegne od tematu, a co sie stalo ze pekl? Nie masz czasem zbyt wysokiego cisnienia w ukladzie , czy moze czyms uderzyles?

Napisano
  • Autor

> Ja odbiegne od tematu, a co sie stalo ze pekl? Nie masz czasem zbyt wysokiego cisnienia w ukladzie

> , czy moze czyms uderzyles?

hmm, nie zastanawialem sie nad tym... na pewno nie uderzylem niczym zlosnik.gif

pogadam z mechanikiem o cisnieniu, zobaczymy, pekniecie z gory na dol na jakies 5-7cm

Napisano

> hmm, nie zastanawialem sie nad tym... na pewno nie uderzylem niczym

> pogadam z mechanikiem o cisnieniu, zobaczymy, pekniecie z gory na dol na jakies 5-7cm

Eeee spoko masz tą lepszą opcję bo u ciebie spokojnie można wymienić sam zbiornik bez konieczności ruszania chłodnicy ok.gif

Tak czy siak musisz go zdemontować a;e według mnie ten z allegro to twój typ ok.gif

Bardziej bym się zastanawiał czemu doszło do pęknięcia. icon_rolleyes.gif ... po wymianie koniecznie obserwuj układ i monitoruj temp (test nr 7)

Napisano
  • Autor

> Eeee spoko masz tą lepszą opcję bo u ciebie spokojnie można wymienić sam zbiornik bez konieczności

> ruszania chłodnicy

> Tak czy siak musisz go zdemontować a;e według mnie ten z allegro to twój typ

> Bardziej bym się zastanawiał czemu doszło do pęknięcia. ... po wymianie koniecznie obserwuj układ

w sumie 1,5 miesiaca temu byla wymieniana pompa wody, ale nie ma zadnych niepokojacych objawow...

> i monitoruj temp (test nr 7)

nie ogarniam ich blush.gif

Napisano

> nie ogarniam ich

trzymasz kasowanie przebiegu --> wchodzisz w testy, klikasz aż będziesz miał nr 19 (odblokowanie zegarów), wyświetla się na przemian ON i OFF, w momencie jak jest na OFF wciskasz przycisk. Teraz klikasz aż pojawi się nr 7 i TADAM. Przynajmniej tak jest u mnie (mam mały wyświetlacz i jeden przycisk od kasowania przebiegu).

Ja od czasu do czasu jeżdżę na tym teście i patrzę jak zachowuje się temperatura (od momentu wymiany chłodnicy nerwowo podchodzę do tego tematu). Generalnie wskaźnik ma bardzo dużo rozpiętość jeśli chodzi o "pion" bo już od 75 stopni stoi aż do 115. Dopiero po 115 leci na czerwone.

Napisano

Tomeczku, ten z allegro jest taki jak u Ciebie. Coś tam jeszcze pamiętam po wymianie pompy. Wyciągaliśmy wtedy obudowę od wentylatora i było widać zbiornik dokładnie. Wiem też na pewno, że ma podłączone dwa węże od spodu, ale nie pamiętam tego trzeciego otworu (na czujnik?). W poniedziałek rano wsadzę tam lusterko i dam znać, czy to ten.

Napisano
  • Autor

> Tomeczku, ten z allegro jest taki jak u Ciebie. Coś tam jeszcze pamiętam po wymianie pompy.

> Wyciągaliśmy wtedy obudowę od wentylatora i było widać zbiornik dokładnie. Wiem też na pewno,

> że ma podłączone dwa węże od spodu, ale nie pamiętam tego trzeciego otworu (na czujnik?). W

> poniedziałek rano wsadzę tam lusterko i dam znać, czy to ten.

ooo, a wlasnie Ci priva napisalem smile.gif

super, daj tez znac czy mozesz gdzies dostac ten zbiornik - 17111436381 czy trza tego z allegro brac zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.