Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszerzane rekiny

Featured Replies

Napisano

Siemano!

Czy mial ktos do czynienie z poszerzanymi felgami rekin? Do ilu cali mozna je bezpiecznie poszerzyc zeby miescily sie w nadkolach.Obecnie mam 5,5J z dystansem 1.5cm na przodzie i 2cm na tyle.Jest w miare szeroko ale sama felga jest z dosc malym parapetem.Poszerzona felg na powiedzmy 8J eliminuje jaki kolwiek dystans? Prosze o jakies info bo jestem zielony w tym temacie

Napisano

Ja miałem rekiny w CC 5,5" bez dystansów. Samo poszerzenie do 8" nie wykluczy Ci dystansów gdyż poszerzysz ranty. Nie wiem czy jakoś inaczej się poszerza. Jeden kolega miał poszerzane rekiny ale nie pamiętam czy 8" czy 9"

Napisano

Co do dystansów to wszystko zależy jakie masz wyjściowe ET w tych rekinach. Ja w swoich nie musiałem mieć dystansów, ale nie pamiętam jakie było ET.

Poszerzać możesz rant na zewnątrz, więc sam sposób mocowania felgi się nie zmieni bo odległość od "końca" felgi do rotoru pozostaje taka sama. Jeśli już teraz musisz dać dystans, to poszerzając felgę "na zewnątrz" i tak go będziesz musiał dawać.

Jeśli będziesz poszerzał felgę do środka, czyli szerokość bębna, ale od strony wnętrza auta, to licz się z koniecznością stosowania większego dystansu.

Sądzę, że pewnie i tak felga będzie robiona na zewnątrz, po rancie, więc dystans taki jaki masz, taki będziesz dalej miał. Jest tylko większe prawdopodobieństwa tarcia felg o nadkola.

Mam nadzieję, że jakoś Ci to zobrazowałem ok.gif

Napisano
  • Autor

ET felg mam 18.A dystanse dalem zeby bylo szerzej a nie z koniecznosci smile.gif Oczywiscie felgi chce poszerzac po rancie.Poszerzajac przod np na 7J a tyl na 8J to ten dystans + szeroka fela nie sadze zeby zmiescily sie w nadkole.Oby sama felga nie tarla o ranty.O tyle dobrze ze na feldze zrobie naciag wiec juz mniejsze prawdopodobieństwo tarcia o opone.

Napisano

Wyjmij dystans, załóż normalnie felgi i sprawdź ile jest miejsca w nadkolu. Dolicz sobie półtora cala i będziesz wiedział wink.gif

Będzie ciężko bo rekiny mają strasznie małe ET.

Napisano

Moje też mają ET18 i bez dystansów. Jedynie co mi tarło na maks skręcie ale to pewnie tylko u mnie bo mam skrzynie od stilo. Nadkola będziesz klepał?

Napisano
  • Autor

Chce tak poszerzyc zeby nie musiec ich klepac ani poszerzac.Mysle ze 7J to max bo przy mattigach 7 calowych chyba nic jeszcze nie wystaje? tylko znow moga miec inne ET.

Napisano

Wszystko zależy od ET. Rekiny wyjściowo mają bardzo niskie ET, więc poszerzając je na 7J nie wiem czy je w ogóle zmieścisz.

Poszerzaj lepiej seryjną stal ok.gif

Napisano

> Chce tak poszerzyc zeby nie musiec ich klepac ani poszerzac.Mysle ze 7J to max bo przy mattigach 7

> calowych chyba nic jeszcze nie wystaje? tylko znow moga miec inne ET.

jak chcesz mieć felgi podobne do rekinów, prawie jak rekiny to poszezaj 14" stal z seata smile.gif

DSC_0535.JPG

smile.gif

przód 7.5" tył 8.5" bez lipy wchodzi, bez dystansów ITP./

Napisano
  • Autor

Tu nie chodzi o to ze chce konkretnie rekiny tylko akurat je mam wiec chce cos z nimi zrobic.Ale skoro 7J ma nie wejsc to na mniej nie ma sensu tego poszerzac skoro seria jest 5,5J.Chyba zostaje kupno 7J matiigow wink.gif

Napisano

Albo poszerzanie seryjnej stali.

Ja miałem stal poszerzaną z Seata Ibizy ale mk1 (rozstaw 4*98, piasta fiata).

Seryjnie 4,5J, poszerzone na 7J, wchodziło plug n play.

Zero dystansów i poszerzania nadkoli.

Wszystko zależy od tego jakie koło chcesz poszerzać ok.gif

To powodzenia w modzeniu ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.