Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana silnika

Featured Replies

Napisano

Witam, orientuje się ktoś czy silnik z punto 1,2 75 KM spasuje do pandy 1,1. Wiem że będzie problem z łapą silnika, może ktoś zna inne problemy Pozdr

Napisano

> Witam, orientuje się ktoś czy silnik z punto 1,2 75 KM spasuje do pandy 1,1. Wiem że będzie problem

> z łapą silnika, może ktoś zna inne problemy Pozdr

a jak z elektroniką? sieć CAN i EOBD2 mogą robić kuopociki crazy.gif

Napisano
  • Autor

> a jak z elektroniką? sieć CAN i EOBD2 mogą robić kuopociki

No właśnie tego się obawiam najbardziej hmm.gif. Dzisiaj zrobiłem małego testa i podłączyłem aku bez silnika i komputera i niby wszystko hula licznik nie mryga. Będzie pewnie problem ze wskaźnikiem temperatury bo chyba sygnał dostaje od kompa po can-ie. Dodam że panda to golas tylko abs ma.

Napisano

> No właśnie tego się obawiam najbardziej . Dzisiaj zrobiłem małego testa i podłączyłem aku bez

> silnika i komputera i niby wszystko hula licznik nie mryga. Będzie pewnie problem ze

> wskaźnikiem temperatury bo chyba sygnał dostaje od kompa po can-ie. Dodam że panda to golas

> tylko abs ma.

Ktoś na PCP wstawiał do golasa silnik z Punto, zerknij tam, bo szczegółów nie pamiętam ok.gif

Napisano

> Ktoś na PCP wstawiał do golasa silnik z Punto, zerknij tam, bo szczegółów nie pamiętam

Ja bym szukał na centonani tam na bank Ci powiedzą do seja od punto 1.2 wchodzi bez problemu coś tam było z osprzętem inaczej ale dało radę waytogo.gif

Napisano

> Ja bym szukał na centonani tam na bank Ci powiedzą do seja od punto 1.2 wchodzi bez problemu coś

> tam było z osprzętem inaczej ale dało radę

problemem w Pandzie jest CAN, którego w sejach nie ma, a na PCP jest ciemno-niebieska panda-golas z 1,2 75KM od Punto 1 wink.gif

Napisano

> problemem w Pandzie jest CAN, którego w sejach nie ma, a na PCP jest ciemno-niebieska panda-golas z

> 1,2 75KM od Punto 1

Ale widziałeś na żywo, czy nawiązujesz do tego gościa (właściciela), co sam się w swoich opowieściach o tej Pandzie gubił? palacz.gif

Napisano

> Ale widziałeś na żywo, czy nawiązujesz do tego gościa (właściciela), co sam się w swoich

> opowieściach o tej Pandzie gubił?

nie wiem, nie zagłębiałem się w temat, pamiętam, że wątek był wink.gif

Panda jako serię powinna mieć 1,2 16v 80KM z Punto 2, wszystko co mniejsze - nie jedzie i to rzeźbienie w kupie grinser006.gif

Napisano

> Ale widziałeś na żywo, czy nawiązujesz do tego gościa (właściciela), co sam się w swoich

> opowieściach o tej Pandzie gubił?

nie było żadnych istotnych info o tej pandzie, opisu modyfikacji nie było, jedynie zdjecia z zewnatrz auta. Pamietam jak pytalem o silnik i modyfikacje dostalem info ze auto wstawione do mechanika i wyjechalo z silnikiem 1.2 i tyle konkretow wink.gif

Napisano
  • Autor

Wygląda na to że będę musiał przecierac szlak. Co do silnika to jasne że lepszy byłby z punto2, tylko że w garażu stoi silnik z punto 1 po wymianie ważniejszych gratów i płynów cfaniaczek.gif z kompletnym osprzętem i wiązką. I pytanie jakie ciśnienie daje pompa paliwa w 1,1 MPI. Pozdr i dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Napisano

3 bar najprawdopodobniej ok.gif

jest jeszcze różnica, w Pandzie jest pompa bez powrotu, a w Punto1 chyba chyba z powrotem hmm.gif

Napisano
  • Autor

> 3 bar najprawdopodobniej

> jest jeszcze różnica, w Pandzie jest pompa bez powrotu, a w Punto1 chyba chyba z powrotem

W punto na pewno jest z powrotem, ale panda ma dwa przewody ze zbiornika, jak domniemam to drugi jest od recyrkulacji par paliwa i można by go wykorzystac do powrotu. A skąd licznik/body bierze sygnał do prędkościomierza bo na skrzyni nie znalazłem żadnego impulsatora?

Napisano

> W punto na pewno jest z powrotem, ale panda ma dwa przewody ze zbiornika, jak domniemam to drugi

> jest od recyrkulacji par paliwa i można by go wykorzystac do powrotu. A skąd licznik/body

> bierze sygnał do prędkościomierza bo na skrzyni nie znalazłem żadnego impulsatora?

z ABS.

Napisano

> nie wszystkie pandy maja ABS

ale to co mają zdaje mi się że już nie posiadają impulsatora na skrzyni .... hmm.gif tylko wiązka z kostką została .

Napisano

> ale to co mają zdaje mi się że już nie posiadają impulsatora na skrzyni .... tylko wiązka z

> kostką została .

W pandach bez ABS impulsator jest na skrzyni wkręcony i jest kostka - wypniesz ją znika sygnał i po ok 100 km wywali błąd na licnziku

Napisano

> Pamietam jak pytalem o silnik i modyfikacje dostalem info ze auto wstawione do

> mechanika i wyjechalo z silnikiem 1.2 i tyle konkretow

Widziałem ten wątek ale w ten sposób można napisać co tylko klawiatura da radę przyjąć.

Napisano
  • Autor

A może posiada ktoś schemat instalacji elektrycznej pandy 1.1, najbardziej interesowało by mnie rozpiska pinów złącza instalacji silnikowej.

Napisano

> A może posiada ktoś schemat instalacji elektrycznej pandy 1.1, najbardziej interesowało by mnie

> rozpiska pinów złącza instalacji silnikowej.

poszukaj programu elearn tam masz duzo info o pandzie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.