Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cruze dwa pytanka.

Featured Replies

Napisano

1. Czy moja wersja posiada coś takiego jak czujnik zmierzchu hmm.gif

Ostatnio wlazłem na FanKlub Chevroleta, zainspirowany postami kolegów C77 i Etac_owca i tam ludziska się chwalą że mają, tylko nie wiem w jakiej to wersji jest wyposażenia i rocznika. Ja mam rocznik 2010, październik, MY2011. Wersja w podpisie.

2. Czy jak odepnę przewody od fotela kierowcy na zgaszonym aucie i wyciągniętym kluczyku to nie wywali mi po jego ponownym podłączeniu błędów jakiś, np poduch?

Napisano

> 1. Czy moja wersja posiada coś takiego jak czujnik zmierzchu

W pakiecie Premium jest czujnik. Włącza podświetlenie zegarów i deski ok.gif

Napisano

> 1. Czy moja wersja posiada coś takiego jak czujnik zmierzchu

> Ostatnio wlazłem na FanKlub Chevroleta, zainspirowany postami kolegów C77 i Etac_owca i tam

> ludziska się chwalą że mają, tylko nie wiem w jakiej to wersji jest wyposażenia i rocznika. Ja

> mam rocznik 2010, październik, MY2011. Wersja w podpisie.

Wersja LS+ z pakietem Premium dla MY2011 ma to na standardzie

> 2. Czy jak odepnę przewody od fotela kierowcy na zgaszonym aucie i wyciągniętym kluczyku to nie

> wywali mi po jego ponownym podłączeniu błędów jakiś, np poduch?

Dla pewności lepiej jest odpiąć na 10-15 minut wcześniej klemę ujemna z akumulatora.

Napisano

To i ja się dołączę z pytankiem.

Czy któraś wersja wyposażenia Cruza posiada bluetootha ?. Na stronie Cheviego w porównywarce wersji nie znalazłem tego.

BTW 2 rzeczy w konfiguratorze są przedziwne:

- do wersji LT+ 1.8AT nie można dokupić Premium, a do wersji LT+ 1.6AT można

- żadne wersje benzyna+AT nie występują jako przystosowane do LPG, a 1.8MT tak.

Napisano
  • Autor

> W pakiecie Premium jest czujnik. Włącza podświetlenie zegarów i deski

Aha, bo rozumiem, ten czujnik nie włączy mi świateł mijania sam np. jak się ciemno robi a ja zapitalam bez świateł. A tak w ogóle to jak go się używa, tzn co trzeba włączyć by zaobserwować jego działanie. Może durne pytanie al ja niewiem.gif tego clown.gif

Napisano

> Aha, bo rozumiem, ten czujnik nie włączy mi świateł mijania sam np. jak się ciemno robi a ja

> zapitalam bez świateł. A tak w ogóle to jak go się używa, tzn co trzeba włączyć by

> zaobserwować jego działanie.

Przecież masz Premium więc światła włączają się wraz z silniiem

Napisano
  • Autor

> Przecież masz Premium więc światła włączają się wraz z silniiem

Wiem, ale np. kumpel w kaszkaju ma tak, że ma zamontowane Ledy do jazdy na dzień. I jak sie zmierzcha to mu automatycznie czujnik włącza mijania. Przynajmniej tak się chwali grinser006.gif

A co z pozostałą częścią mojego pytania?

Napisano

> Wiem, ale np. kumpel w kaszkaju ma tak, że ma zamontowane Ledy do jazdy na dzień. I jak sie

> zmierzcha to mu automatycznie czujnik włącza mijania. Przynajmniej tak się chwali

Tu światła palą się na stałe a czujnik odpowiada tylko za zegary

> A co z pozostałą częścią mojego pytania?

Zaraz doczytam grinser006.gif

edyta: co do poduch nie wypowiem się

Napisano

> Czy któraś wersja wyposażenia Cruza posiada bluetootha ?.

Ja w moim LT+ Premium mam bluetootha, ale tylko do odtwarzania muzyki np. z telefonu. Jak rozglądałem się za Cruzem to mieli na miejscu jednego z bluetooth jako zestaw głośnomówiący.

Napisano

> Ja w moim LT+ Premium mam bluetootha, ale tylko do odtwarzania muzyki np. z telefonu. Jak

> rozglądałem się za Cruzem to mieli na miejscu jednego z bluetooth jako zestaw głośnomówiący.

A to był zestaw dodatkowy (np Parrot, Nokia) czy fabryczny chevroletowski ?

Napisano

> A to był zestaw dodatkowy (np Parrot, Nokia) czy fabryczny chevroletowski ?

Z tego co mówili to fabryczny.

Napisano

> Z tego co mówili to fabryczny.

Ja mam dołozony bluetooth u siebie w garazu. Ale jest to tylko zestaw firmy NOKIA do odbioru telefonów z wykorzystaniem fabrycznych głośników. Montaz zająl mi 2 godziny, bo robiłem to pierwszy raz. Wszystko jest na złaczkach, bez ciecia zadnych kabli.

Napisano

> Aha, bo rozumiem, ten czujnik nie włączy mi świateł mijania sam np. jak się ciemno robi a ja

> zapitalam bez świateł. A tak w ogóle to jak go się używa, tzn co trzeba włączyć by

> zaobserwować jego działanie. Może durne pytanie al ja tego

Wlasnie caly problem tego czujnika jest taki ze jak wskazano wczesniej zapala tylko deske rozdzielcza i zapala swiatla jak otworzysz drzwi po zmroku.

Niestety ktos w Chevrolet Europe znalazł jakis zapis ze swiatla mijania nie moga działac jako switala dzienne, ale nie wiem gdzie. Nawet w Sparku swiatla zapalaja sie po zalaczeniu silnika i nie da sie ich wyłaczyc na stałe.

Ja za ta pomylke ASO i Manuala i Pani w CAC dostalem gratisa.

• 2 tygodnie później...
Napisano

To ja dołożę jeszcze jedno pytanko. Czy w Hatchbacku nie ma światełka w bagażniku? W moim nie ma.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Tu światła palą się na stałe a czujnik odpowiada tylko za zegary

> Zaraz doczytam

> edyta: co do poduch nie wypowiem się

czy ten czujnik steruje również tylnymi światłami?

Napisano

> czy ten czujnik steruje również tylnymi światłami?

Ten czujnik steruje wieloma funkcjami. Ale twoje pytanie jest zbyt mało precyzyjne zeby na nie tez tak krotko odpowiedziec

Napisano

chodzi o to czy włącza i wyłącza tylne światła razem z postojowymi z przodu zależnie od natężenia światła padającego na czujnik tak jak np ma to miejsce w oplu

Napisano

> chodzi o to czy włącza i wyłącza tylne światła razem z postojowymi z przodu zależnie od natężenia

> światła padającego na czujnik tak jak np ma to miejsce w oplu

wlasnie ze powinien tak robic jak wskazuje na to instrukcja i zapis w Chevroelt TIS, ale nasza kochana EU nakazala zmienic oprogramowanie w ECM i teraz swiatala swieca zawsze po wlaczeniu silnika, a czujnik tylko zalacza i wylacza oswietlenie deski rozdzielczej lub zalacza swiatla przy otwieraniu samochodu przy ustawionej takiej opcji.

I tutaj jest kicha jakich mało, chevrolet zakrywa sie regulacja EU o numerze ECE R48.

Napisano

dziwne przecież inni producenci mają światła dzienne z wykorzystaniem świateł mijania taki opel fiat citroen itd

Napisano

> dziwne przecież inni producenci mają światła dzienne z wykorzystaniem świateł mijania taki opel

> fiat citroen itd

Cruze tez ma. Uzywa swiatel mijania przednich z 50% moca, bez zaswiecania tylnych.

Im ktos cos zle wytlumaczyl i nawet Aveo wzywaja do serwisu zeby im to przeprogramowac na ten chamski sposob.

Napisano

> one nigdy nie sa wylaczone

hmm to bezsensu przecież przepis mówi że w dzień nie muszą a w nowych tylko nie wiem od którego roku nie mogą się świecić tylne światła

Napisano

> hmm to bezsensu przecież przepis mówi że w dzień nie muszą a w nowych tylko nie wiem od którego

> roku nie mogą się świecić tylne światła

to dzwon do Chevrolet Polska, bo mnie sie juz nie chce. Mnie na odpierdziel dali zestaw glosnomowiacy.

Napisano

> to dzwon do Chevrolet Polska, bo mnie sie juz nie chce. Mnie na odpierdziel dali zestaw

> glosnomowiacy.

no tak wszystko jasne żyjemy w kraju absurdów pewnych spraw sie nie przeskoczy

pozdrawiam

Napisano

> no tak wszystko jasne żyjemy w kraju absurdów pewnych spraw sie nie przeskoczy

> pozdrawiam

Wysłalem przez Facebook'a zapytanie do Chevrolet Europe z wskazaniem ktory punkt tej normy o tym mowi i dlaczego tak jest

Napisano

> Wysłalem przez Facebook'a zapytanie do Chevrolet Europe z wskazaniem ktory punkt tej normy o tym

> mowi i dlaczego tak jest

heh, uważaj bo Tobie odpiszą biglaugh.gif

Ale jeśli odpiszą to, zapytaj ich o tzw. Panik-Knopf,

dlaczego jego nie ma skoro w innych autach sprzedawanych obecnie w E.U. on występuje facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> heh, uważaj bo Tobie odpiszą

> Ale jeśli odpiszą to, zapytaj ich o tzw. Panik-Knopf,

> dlaczego jego nie ma skoro w innych autach sprzedawanych obecnie w E.U. on występuje

I odpisali

Hi Krzysztof, thank you for your message. We are sorry to hear of your issue. We will have one of our team contact you to find out more about your issue on the e mail adress that you have provided [email protected].

Have a nice weekend!

Kind Regards,

Chevrolet Europe

No to teraz czekam na maila

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.