Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drastyczny wzrost spalania

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Od tygodnia notuję drastyczny wzrost spalania w lanosie (inst. II gen). Z 12 l po miecie na 16 .... Co może być przyczyną? Parownik był wymieniony niecały rok temu. Faktycznie mam problem bo po szybkim przełączeniu na gaz (na zimnym) pojawia się efekt jakby parownik nie dostarczał gazu do silnika (tak przez ok. 3-5 sek.).

Miałem już tak raz to powiedziano mi, że coś się tam blokuje. Czy blokowanie się czegoś w parowniku może byc przyczyną tak wielkiego spalania? Dodam, że nie zanotowałem ani zwiększenia ani zmniejszenia mocy. Po prostu spala więcej.

Napisano

A jaki masz przebieg na tym reduktorze ? wink.gif Z reguły reduktor do regeneracji=wyższe spalanie

Napisano
  • Autor

> A jaki masz przebieg na tym reduktorze ? Z reguły reduktor do regeneracji=wyższe spalanie

Około 30 tysięcy km. ale na poprzednim zrobiłem ponad 100 tyś...

Napisano

A sonda lambda jak sie ma ?

Jezeli pada, to tak moze palić.

Napisano
  • Autor

Witam,

przepraszam za zamieszanie. Byłem dzisiaj u gazownika. Okazało się, że nie pracował poprawnie elektrozawór na parowniku. Zostało wymienione takie wkręcane, wyglądające na śrubkę coś pod elektrozaworem i sądząc po minach chłopaków to nie pierwszy taki przypadek. Do tego regulacja i zobaczymy...

Napisano

> Okazało się, że nie pracował poprawnie

> elektrozawór na parowniku. Zostało wymienione takie wkręcane, wyglądające na śrubkę coś pod

> elektrozaworem

Nie sądze by to miało wpływ na spalanie. Elektrozawór ma dwa stany, otwarty i zamkniety. Jedynie co, to nie domykanie sie elektrozaworu mogło powodowac uciekanie gazu do atmosfery podczas postoju, ale to tyle.

IMHO to problemu nie załatwi.

Napisano

chyba raczej mu chodziło o krokowca i założyli mu śrube smile.gif ile skasowali cie za tą przyjemność ?? krokowca odzyskałęs ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.