Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieprawidłowe działanie licznika z CCSa

Featured Replies

Napisano

Witam! Pacjent żonki CCS. Od kupna nie działa prawidłowo. To znaczy tak. Obrotomierz ok, temperatura ok, stan paliwa ok. Prędkościomierz za to nie ok. Chodzi o to że strasznie zaniża. Jak się jedzie na 5 biegu i na obrotach powiedzmy 2500 - 3000obr/min. to prędkość wynosi na tarczy 60km/h. Czym to może być spowodowane. Rozkręcałem i linka jest nasmarowana. Czy mogło być niby coś grzebane i coś ułamane czy tam źle skręcone i przez to takie przekłamanie? Felgi 13" oponki 145/70. Jak kupię nowy to będzie ok?

Napisano

> Jak się jedzie na 5 biegu i na obrotach powiedzmy 2500 - 3000obr/min. to prędkość wynosi na

> tarczy 60km/h. Czym to może być spowodowane.

a nie jest to przypadkiem wyskalowane w milach? smile.gif

Napisano
  • Autor

Mówisz, że to może być w milach? Że ktoś przełożył tarcze i myślał, że to wystarczy?

Napisano

> Mówisz, że to może być w milach? Że ktoś przełożył tarcze i myślał, że to wystarczy?

w sumie jak by przełożył tarczę to prędkość by się zgadzała, jedynie przebieg by był zaniżony

Napisano

> Czyli może to być angielski licznik?

ale licznik w milach ma tak samo ułożoną skale - 100km/h (lekko odchylone od 60mph) na szczycie, jedynie przebieg inaczej nalicza

Napisano

Źle wskazówka nałożona po dłubaniu. Ja przed zdjęciem wskazówki zapisałem sobie prędkość przy 2500obrotów i potem przestawiałem wskazówkę żeby było jak wcześniej.

Teraz jak nie masz punktu odniesienia to ustaw sobie przy pomocy gps'a.

Napisano
  • Autor

> Źle wskazówka nałożona po dłubaniu. Ja przed zdjęciem wskazówki zapisałem sobie prędkość przy

> 2500obrotów i potem przestawiałem wskazówkę żeby było jak wcześniej.

> Teraz jak nie masz punktu odniesienia to ustaw sobie przy pomocy gps'a.

O lol a jak to ustawić? Jak rozbiorę licznik to mam jakoś wypiąć to strzałkę?

Napisano

Wskazówka jest na ośce.Podważasz paluchami i ściągasz.Potem delikatnie nakładasz (żeby nie nie problemów z ponownym ściągnięciem) i ustawiasz na gps.

Napisano
  • Autor

Rozumiem, że ona jest na jakiś trybikach?! Przepraszam ale nadal nie rozumiem po prostu jak ustawić wg GPS w czasie jazdy?

Napisano

> Rozumiem, że ona jest na jakiś trybikach?! Przepraszam ale nadal nie rozumiem po prostu jak ustawić

> wg GPS w czasie jazdy?

sciagasz wskazowke, podczas jazdy z gps jedziesz np 50km/h i w miedzy czasie zakladasz na predkosciomierz wskazowke. Wszystko oczywiscie robisz na wlasna odpowiedzialnosc

Napisano

Możesz tak:jedziesz w/g gps 50km/h patrzysz,że pokazuje ci szybkościomierz np.30km/h.Zatrzymujesz się,przekładasz wskazówkę o jakiś kąt, ruszasz i znowu jedziesz 50km/h i porównujesz ze wskazaniami gps..I tak metodą prób i błędów zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

To już troszkę lepsze rozwiązanie smile.gif w weekend będę robił zobaczymy co wyjdzie. Dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.