Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie potrafi utrzymać prędkości

Featured Replies

Napisano

Dawno mnie tu nie było, a mam pytanie, bo nowy właściciel mojego uniaka się tutaj nie udziela, to pytam za niego -

pacjent uno 1.4

Objaw jest taki, że nie potrafi utrzymać prędkości - albo przyspiesza albo zwalnia, naciskasz gaz żeby przyspieszał, jedzie i przyspiesza ładnie, do momentu jak osiągnie zadaną prędkość, wtedy jakby mu ktoś odciął zapłon - i zwalnia. dodanie gazu pomaga i wtedy przyspieszać się da dalej.

Wolne obroty są.

Gdzie szukać przyczyny? Potencjometr przepustnicy?

Napisano

> Dawno mnie tu nie było, a mam pytanie, bo nowy właściciel mojego uniaka się tutaj nie udziela, to

> pytam za niego -

> pacjent uno 1.4

> Objaw jest taki, że nie potrafi utrzymać prędkości - albo przyspiesza albo zwalnia, naciskasz gaz

> żeby przyspieszał, jedzie i przyspiesza ładnie, do momentu jak osiągnie zadaną prędkość, wtedy

> jakby mu ktoś odciął zapłon - i zwalnia. dodanie gazu pomaga i wtedy przyspieszać się da

> dalej.

> Wolne obroty są.

> Gdzie szukać przyczyny? Potencjometr przepustnicy?

A może wyprzedzenie zapłonu? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A może wyprzedzenie zapłonu?

kopułka z paluchem ? bo już nie wiem jak się to ustawiało?

Napisano

1.4 na wtrysku ma kopułkę, ale czy da się coś regulować? jest przecież hal (?) w aparacie

może sonda nie trzyma parametrów jak ustawisz jedno położenie przepustnicy

Napisano

> kopułka z paluchem ? bo już nie wiem jak się to ustawiało?

chodzi mi o wężyk z podciśnieniem, skoro wszystko chodzi tylko przy wciśnietym gazie. hmm.gif

Napisano

> chodzi mi o wężyk z podciśnieniem, skoro wszystko chodzi tylko przy wciśnietym gazie.

No ale w 1.4 wężyk dochodzi do modułu zapłonowego, a nie do UFO, bo go nie ma.

Napisano

i jeśli map nie miałby podciśnienia, to by nie 'odczytywał' obciążenia i w cale chyba by auto nie jechało, albo w jakimś trybie awaryjnym

brak podciśnienia to jak pedał w podłodze, choć i wtedy jest jakieś podciśnienie w kolektorze i dodatkowo wychylenie przepustnicy

wszystkie sygnały na kupę

ale chyba warto zerknąć na wężyk do modułu

dziwne, że ma wolne obroty, a stałych nie utrzymuje

Napisano

> No ale w 1.4 wężyk dochodzi do modułu zapłonowego, a nie do UFO, bo go nie ma.

Mówisz do digiplex-a? o tym własnie pisałem, bo szczerze to nawet nie wiem jak UFO wygląda bo go na oczy nie widzialem - no poza zdjęciami. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 1.4 na wtrysku ma kopułkę, ale czy da się coś regulować? jest przecież hal (?) w aparacie

> może sonda nie trzyma parametrów jak ustawisz jedno położenie przepustnicy

sprawa była dziwna, bo pomógł resecik przez odłączenie aku na pół godzinki.

Co ciekawe, nie zdiagnozowano problemu...

druga sprawa była jeszcze taka, że zespawały się kable od postojówki i robiły zwarę, kabel grzał się przez pół wiązki...

nie ma to jak stare dobre uniaki wink.gif

Napisano

nie ma jak Uno, reset jak w PeCecie i działa, pewnie w sterowniku Win98 siedzi 270751858-jezyk.gif

moje Uno gasło tak bez powodu, zdarzyło mi się to chyba 4 razy przez 2,5 roku jeżdżenia, opadał przy tym obrotomierz i chyba nie było sygnału z cewki, wystarczyło w biegu wyłączyć szybko zapłon i włączyć z powrotem i ogień

Napisano

> zespawały się kable od postojówki i robiły zwarę, kabel grzał

> się przez pół wiązki...

> nie ma to jak stare dobre uniaki

I bezpiecznik nie zadziałał? hmm.gif

Wiesz, stare uniaki nie są złe pod jednym warunkiem: że nie są zaniedbane. Ale to się tyczy nie tylko naszych ukochanych bolidów 30.GIF

Napisano
  • Autor

> I bezpiecznik nie zadziałał?

> Wiesz, stare uniaki nie są złe pod jednym warunkiem: że nie są zaniedbane. Ale to się tyczy nie

> tylko naszych ukochanych bolidów

też się dziwiłem, no właśnie nie zadziałał...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.