Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto I - spryskiwacz pali bezpiecznik

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Spryskiwacze i wycieraczki są na jednym bezpieczniku - tak wynika ze schematu na klapce. Uruchomienie wycieraczek nic nie psuje, spryskiwaczy - jak wyżej. Pompka poszła? Czy jest jedna na przód i tył?

Od czego zacząć grzebanie?

• 6 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

hej!

Walczę z tym dalej, bo teraz bez spryskiwacza to udręka!

Tez myślałem, że to pompka ale gdy ją odłączyłem jest to samo! Podmieniłem też przełącznik zespolony pod kierownicą - to samo!

A czy brak pompki albo gdy jest odłączona, też może palić bezpiecznik?

Na tym samym bezpieczniku są również wycieraczki i one działają - do momentu załączenia spryskiwacza.

Czy na tył jest osobna pompka czy obie szyby mają wspólną?

Napisano

> Czy na tył jest osobna pompka czy obie szyby mają wspólną?

jedna pompka, ma dwa wyjścia, zmiana polaryzacji powoduje że leje z 1 lub drugiego kroćca

ściągaj nadkole, odłącz pompkę, podłącz jakąś żarówkę i sprawdzaj czy znów wywali bezpiecznik

Napisano
  • Autor

Zrobiłem małe druciarstwo, ale działa, tzn. wężyk zasilający spryskiwacz tylnej szyby podmieniłem z przednim, bo uruchomienie dźwignią pod kierownicą spryskiwacza tylnej szyby niczego nie pali! Dzieje się tak tylko, gdy pociągnę wajchę do siebie. Pompka jest ta sama.

Cholera wie, co jest. Trzeba będzie kiedyś podjechać do jakiegoś magika, chcociaż byłem niedawno u jednego i twierdził, że to przełącznik pod kierownicą.

Napisano

> Zrobiłem małe druciarstwo, ale działa, tzn. wężyk zasilający spryskiwacz tylnej szyby podmieniłem z

> przednim, bo uruchomienie dźwignią pod kierownicą spryskiwacza tylnej szyby niczego nie pali!

> Dzieje się tak tylko, gdy pociągnę wajchę do siebie. Pompka jest ta sama.

> Cholera wie, co jest. Trzeba będzie kiedyś podjechać do jakiegoś magika, chcociaż byłem niedawno u

> jednego i twierdził, że to przełącznik pod kierownicą.

sprawdź kable i piny w kostce, i na pompce

odepnij kostkę z pompki i 'włącz' spryskiwacz, możliwe że gdzieś jest zwarcie na obwodzie poprostu

Napisano
  • Autor

Włączenie spryskiwacza z odpiętą pompką bezpiecznik pali - to już sprawdzałem. Rozbiorę chyba kostkę i przejrzę kable.