Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

swap???

Featured Replies

Napisano

Witam przymierzam się do swapa z silnika 1,4 8v 60KM na hmm.gif właśnie jaki ( wiem najlepiej 2,0 smile.gif) lecz przypuszczam że koszta by mnie zniechęciły i nakład pracy frown.gif, ale do sedna bardzo chwalony jest silnik 1,6 tylko który?,i jakie klamoty bym musiał dokupić ewentualnie czy byłoby plug & play ???

Pomożecie

Napisano

Podstawowa rzecz to czy sam będziesz to robił??

Ogólnie silniki C16NZ 75KM są bardzo przyjemne i podobne do C14NZ jeżeli chodzi o peryferia, ale jeżeli byś chciał go wkładać to:

- sam silnik

- wiązka elektryczna

- ECU

- EGR

- i kilka innych rzeczy.

Pytanie drugie podstawowe jak długo zamierzasz jeździć tym wozidłem co teraz masz??

PZDR VEN

Napisano

> Podstawowa rzecz to czy sam będziesz to robił??

> Ogólnie silniki C16NZ 75KM są bardzo przyjemne i podobne do C14NZ jeżeli chodzi o peryferia, ale

> jeżeli byś chciał go wkładać to:

> - sam silnik

> - wiązka elektryczna

> - ECU

> - EGR

> - i kilka innych rzeczy.

> Pytanie drugie podstawowe jak długo zamierzasz jeździć tym wozidłem co teraz masz??

> PZDR VEN

tak jak kolega prawi - zastanów się

Ten 1.6 8V to najtańsza opcja dla ciebie - w pozostałych musiałbyś już wymieniać skrzynię, półosie, piasty etc.

Przejedź się gdzieś tym 1.6 a stwierdzisz, że chyba nie warto.

No chyba, że połączysz go z elementami z lanosowskiego 1.5 8V to wyjdzie Ci coś takiego jak ja mam (ja mam oryginał)

pozdro

Napisano
  • Autor

> tak jak kolega prawi - zastanów się

> Ten 1.6 8V to najtańsza opcja dla ciebie - w pozostałych musiałbyś już wymieniać skrzynię, półosie,

hmm.gifDokładniej to chodzi mi po głowie 1,6 100KM lub 1,8 ,bo z 60KM na 75 to sensu niema tylko właśnie niewiem.gif jeździł przypuszczam będę jeszcze rok , dwa niewiem.gif po prostu za mułowate to auto jest oslabiony.gif,na benzynie jeszcze daje rade lecz na LPG no.gif ,i nie wiem czy to wina LPG(pierwsze moje auto z LPG) czy TTTM

Napisano

> Dokładniej to chodzi mi po głowie 1,6 100KM lub 1,8 ,bo z 60KM na 75 to sensu niema tylko właśnie

> jeździł przypuszczam będę jeszcze rok , dwa po prostu za mułowate to auto jest ,na

> benzynie jeszcze daje rade lecz na LPG ,i nie wiem czy to wina LPG(pierwsze moje auto z LPG)

> czy TTTM

Mam identyczna jednostke jak Ty i po dobrej regulacji roznica miedzy gazem a NoPb jest nieodczuwalana, spalanie w cyklu mieszanym na poziomie 8.7L, w trasie przy spokojnej jezdzie zejdzie nawet do 7,2L. Poszukaj kumatego gazownika i bedzie git.

Pozdrawiam

Napisano

> ...spalanie w cyklu mieszanym na poziomie 8.7L...

rozumiem że gazu....

to ile to pali benzyny hmm.gif

Napisano

> Dokładniej to chodzi mi po głowie 1,6 100KM lub 1,8 ,bo z 60KM na 75 to sensu niema tylko właśnie

> jeździł przypuszczam będę jeszcze rok , dwa po prostu za mułowate to auto jest ,na

> benzynie jeszcze daje rade lecz na LPG ,i nie wiem czy to wina LPG(pierwsze moje auto z LPG)

> czy TTTM

Też jestem posiadaczem pojazdu (Astry) z silnikiem 1,4 8v 60KM C14NZ z 95 roku uzbrojony w instalacje gazową, spalanie gazu okło 8 - 8,5 l/100 na benzynie około 7.5 - 8 l/100 ale moje wrażenia z jazdy na gazie są bardziej pozytywne gdyż jak to się mówi lepiej się zbiera i ma lepsze osiągi niż na benzynie (na tyle ile to możliwe przy takim silniczku) bez zbędnego katowania.

Poszukaj dobrego gazownika

Napisano

Jak szaleć to szaleć, 1,6 ale z górą od SE. Bezkolizyjne 100KM, ekonomicznie chyba podobnie będzie jak zwykła wersja.

Napisano

> rozumiem że gazu....

> to ile to pali benzyny

No oczywiscie ze LPG a spalanie benzyny hmm.gif dobre pytanie dawno nie sprawdzalem dodam ze mam dosc ciezka noge i parownik LPG mi juz dogorewa, na sprawnym parowniku w cyklu mieszanym nieprzekraczala 8,2 LPG.

Pozdrawiam

Napisano

> Jak szaleć to szaleć, 1,6 ale z górą od SE. Bezkolizyjne 100KM, ekonomicznie chyba podobnie będzie

> jak zwykła wersja.

Mój oryginalny C16SE pali w mieście 9-9,5 gazu (II gen), a trasie 7-9 w zależności od tempa na skrzyni CR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.