Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż auto zaraz po kupnie

Featured Replies

Napisano

Kupiłem samochód 2 miesiące temu i zarejestrowałem na siebie.Teraz chcę go sprzedać bo go już nie potrzebuję.Kupiłem za 3 tys. a teraz chcę sprzedać za 4 tys.Muszę płacić jakiś podatek,złożyć PIT czy jak to zrobić?

Napisano

Zależy ile wpiszesz na umowie, bo jak 3 tys. lub mniej to podatku żadnego nie zapłacisz.

Jak wpiszesz te 4 tys. to od 1 tys. zapłacisz podatek.

Napisano

> Kupiłem samochód 2 miesiące temu i zarejestrowałem na siebie.Teraz chcę go sprzedać bo go już nie

> potrzebuję.Kupiłem za 3 tys. a teraz chcę sprzedać za 4 tys.Muszę płacić jakiś podatek,złożyć

> PIT czy jak to zrobić?

Przejdź się/zadzwoń do Urzędu Skarbowego, poproś o katalog wartości samochodu

(ja akurat załatwiałem PCC po sprzedaży auta) i sprawdź, ile wg niego wart jest samochód i tyle wpisz na umowie. waytogo.gif

Napisano

Na umowie ma być prawda a nie to co w katalogu US. Jak go przyłapią na takim pytaniu to nie wiem czy mu te 4tyś starczy na mandat.

Napisano

> Kupiłem samochód 2 miesiące temu i zarejestrowałem na siebie.Teraz chcę go sprzedać bo go już nie

> potrzebuję.Kupiłem za 3 tys. a teraz chcę sprzedać za 4 tys.Muszę płacić jakiś podatek,złożyć

> PIT czy jak to zrobić?

Może wpisz mniej na umowie lub tyle samo i dopisz jakieś uwagi że np uszkodzona skrzynia czy coś. Wtedy nikt nie powinien sprawdzić czy coś było wogóle robione a auto automatycznie traci na wartości. o ile kupujący się zgodzi grinser006.gif

Napisano

> Na umowie ma być prawda a nie to co w katalogu US. Jak go przyłapią na takim pytaniu to nie wiem

> czy mu te 4tyś starczy na mandat.

Mhm, spoko. Na pewno w ostatnim czasie byłeś i widziałeś jak wygląda sprawa opłacenia PCC po zakupie/sprzedaży auta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.