Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nolan i zestaw audio

Featured Replies

Napisano

Mam ja kask Nolan'a N85.

Do owego kasku, w akcesoriach, dostępne są:

- zestaw słuchawkowy BasicKit2

- zestaw Bluetooth BluetoothKit3

Pytania mam takie:

- czy ktoś używa co najmniej BasicKit2 i mógłby naświetlić sprawę jakości działania mikrofonu na pędzącym grinser006.gif motocyklu?

- czy ktoś używa dodatkowo BluetoothKit3 i mógłby podzielić się spostrzeżeniami na jego temat? Jak długo działa toto na baterii?

Pytanie bonusowe - przy prędkości rzędu 100km/h wiaterek wieje sobie pod kaskiem i zawija się do góry (zapewne po bokach) co powoduje dmienie spineyes.gif wiatru w kasku. Po przesłonięciu ręką kasku z boku od spodu jest zdecydowanie ciszej.

Czy to jest normalne czy to ja jestem jakiś taki mało aerodynamiczny? zlosnik.gif

Napisano

> Pytanie bonusowe - przy prędkości rzędu 100km/h wiaterek wieje sobie pod kaskiem i zawija się do

> góry (zapewne po bokach) co powoduje dmienie wiatru w kasku. Po przesłonięciu ręką kasku z

> boku od spodu jest zdecydowanie ciszej.

> Czy to jest normalne czy to ja jestem jakiś taki mało aerodynamiczny?

A jeździsz z założonym podbródkiem? Ja mam Nolana N85 i aż takich przedmuchów nie mam.

Swoją droga to chyba ten kask nie jest zbyt cichy.

Napisano
  • Autor

> A jeździsz z założonym podbródkiem? Ja mam Nolana N85 i aż takich przedmuchów nie mam.

Tak.

Ale to nie wieje od przodu, tylko gdzieś z boku - stawiałbym, że nawet lekko za policzkiem.

Nie czuję wiatru jako takiego (jeżdżę w kominiarce), ale go nieźle słyszę zlosnik.gif

> Swoją droga to chyba ten kask nie jest zbyt cichy.

niewiem.gif nie mam z czym porównać.

Napisano

> Tak.

> Ale to nie wieje od przodu, tylko gdzieś z boku - stawiałbym, że nawet lekko za policzkiem.

Masz za duży kask... zlosnik.gif

Jakbyś miał "chomiczka" to powietrze nie miałoby miejsca na przeciskanie się obok policzka zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Masz za duży kask...

To nie to, chyba że z tyłu zlosnik.gif

Jestem jeszcze na etapie ugniatania wink.gif

> Jakbyś miał "chomiczka" to powietrze nie miałoby miejsca na przeciskanie się obok policzka

Dobre biglaugh.gif

Będę musiał zrobić trochę głębszy risercz, ale niewygodnie się zdejmuje kask podczas jazdy wink.gif

Napisano

> Mam ja kask Nolan'a N85.

> Do owego kasku, w akcesoriach, dostępne są:

> - zestaw słuchawkowy BasicKit2

> - zestaw Bluetooth BluetoothKit3

> Pytania mam takie:

> - czy ktoś używa co najmniej BasicKit2 i mógłby naświetlić sprawę jakości działania mikrofonu na

> pędzącym motocyklu?

> - czy ktoś używa dodatkowo BluetoothKit3 i mógłby podzielić się spostrzeżeniami na jego temat? Jak

> długo działa toto na baterii?

Troszkę inaczej, bo ja mam akcesoryjne Midland BT2, jeden w integralu z mikrofonem klejonym, drugi w szczękowcu z mikrofonem na pałąku i tak:

- Z integrala słychać mnie bez żadnych uwag ze strony rozmówców do prędkości rzędu 100+km/h.

- Zdecydowanie większym problemem dla mnie jest dosłyszenie rozmówcy. Przy odwinięciu głośności na max pojawiają się bardzo silne przesterowania. Ogólnie wystarczy zwolnić do ok 80 i jest git.

- W szczękowcu przy otrwartym ryju i prędkościach 60+ są silne szumy na piance mikrofonu. Po zamknięciu ryja problem znika.

- Aha - interkom działa tak do 300+ metrów w przestrzeni otwartej w mieście (parking pod marketem).

- Muzyczka gra całkiem dobrze, aczkolwiek u mnie najsłabszym ogniwem jest telefon :-(

- Bateria wytrzymała od Warszawy do 50 km za granicą słowacką. Mjuzik cały czas był grany.

Ogólnie - dobry pomysł. Przy cenie jaką ja zapłaciłem bdb value for money.

> Pytanie bonusowe - przy prędkości rzędu 100km/h wiaterek wieje sobie pod kaskiem i zawija się do

> góry (zapewne po bokach) co powoduje dmienie wiatru w kasku. Po przesłonięciu ręką kasku z

> boku od spodu jest zdecydowanie ciszej.

Znaczyt' nie masz deflektora.

> Czy to jest normalne czy to ja jestem jakiś taki mało aerodynamiczny?

To normalne.

Napisano
  • Autor

> Troszkę inaczej, bo ja mam akcesoryjne Midland BT2, jeden w integralu z mikrofonem klejonym, drugi

> w szczękowcu z mikrofonem na pałąku i tak:

Też dobra opcja. Tym bardziej, że koszt jest dwukrotnie mniejszy ok.gif

> Znaczyt' nie masz deflektora.

W kasku jest wszystko, co być powinno smile.gif

Będę jeszcze szukać wink.gif

Napisano

> W kasku jest wszystko, co być powinno

> Będę jeszcze szukać

Nie każdy producent daje :-)

Napisano

> - Aha - interkom działa tak do 300+ metrów w przestrzeni otwartej w mieście (parking pod marketem).

Jak zrobiony jest interkom - po BT i wymaga sparowania ze sobą dwóch zestawów BT2, czy na jakieś oddzielnej częstotliwości radiowej? Da się ten interkom zrobić pomiędzy kilkoma (>2) zestawami?

Napisano
  • Autor

> Nie każdy producent daje :-)

Wszystko w tym sensie, że to co daje producent wink.gif

Spodziewałbym się więc, że powinno być wystarczająco dobrze - tylko ile to jest "wystarczająco" biglaugh.gif

Napisano

> Jak zrobiony jest interkom - po BT i wymaga sparowania ze sobą dwóch zestawów BT2, czy na jakieś

> oddzielnej częstotliwości radiowej? Da się ten interkom zrobić pomiędzy kilkoma (>2)

> zestawami?

2 sztuki po BT + telefon do każdej z nich + odtwarzacz do każdej z nich.

powyżej 2 sztuk da się zrobić przez PMR.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.