Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydajniejsza pompa hamulcowa?

Featured Replies

Napisano

Probowalem znalezc uzywajac szukajki, ale ta mnie chyba nie lubi, a szukalem informacji, ktora zpomp fiatowskich ma wieksza srednice tloka. Cos mi po glowie chodzi alfa albo lancia, ale byloby milo jakby jeszcze byla p&p do sc (a dokladnei mojego malucha, ale malaria i cc/sc maja takie samo mocowanie). Moze ktos poratowac informacja?

Napisano

> Probowalem znalezc uzywajac szukajki, ale ta mnie chyba nie lubi, a szukalem informacji, ktora

> zpomp fiatowskich ma wieksza srednice tloka. Cos mi po glowie chodzi alfa albo lancia, ale

> byloby milo jakby jeszcze byla p&p do sc (a dokladnei mojego malucha, ale malaria i cc/sc

> maja takie samo mocowanie). Moze ktos poratowac informacja?

Punto GT, serwo PI plus pompa PII albo serwo PI i pompa bodajze alfa 145, ponoc wydajniejsza jak PGT ale to wiem tylko ze slyszenia, z bravo ponoc pasuje, barchetta to to samo co PGT.

Napisano
  • Autor

> Punto GT, serwo PI plus pompa PII albo serwo PI i pompa bodajze alfa 145, ponoc wydajniejsza jak

> PGT ale to wiem tylko ze slyszenia, z bravo ponoc pasuje, barchetta to to samo co PGT.

W maluchu nie mam serwa, jedynie pompe, dlatego zalezy mi aby byla jak najwydajniejsza, bo wspomagania mial nie bede, a obecna maluchowa niestety mnie nei zadowala (3 wyjscia, slaba skutecznosc tylu, no i nei wyrabia na 4 tarcze). Fajnie wiec byloby wiedziec, ktora z powyzszych jest najwydajniesza, ale sama pompa bez serwa.

Napisano

> a obecna maluchowa niestety mnie nei zadowala (3 wyjscia, slaba

> skutecznosc tylu, no i nei wyrabia na 4 tarcze).

Kamikadze jesteś, tyle Ci powiem wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kamikadze jesteś, tyle Ci powiem

W jakim sensie? Ze chce poprawic skutecznosc, bo wychodze z zalozenia, ze kompromisow nie ma i jak moze byc lepiej to MA byc lepiej?

Napisano

> W jakim sensie? Ze chce poprawic skutecznosc, bo wychodze z zalozenia, ze kompromisow nie ma i jak

> moze byc lepiej to MA byc lepiej?

Nie, na odwrót, że jeżdzisz z taką skrzykaweczką w ramach pompy hamulcowej ok.gif Z tego co mi kiedyś powiedziała jedna mądra osoba, pompa malucha ledwo daje radę z zaciskami od DF-a na przodzie i seryjnym tyle (nie to, żeby to był dobry zestaw do hamowania).

Więc nie, bynajmniej nie mówię, że robisz źle, ino tyle, że już dawno powinieneś był ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie, na odwrót, że jeżdzisz z taką skrzykaweczką w ramach pompy hamulcowej Z tego co mi kiedyś

> powiedziała jedna mądra osoba, pompa malucha ledwo daje radę z zaciskami od DF-a na przodzie i

> seryjnym tyle (nie to, żeby to był dobry zestaw do hamowania).

> Więc nie, bynajmniej nie mówię, że robisz źle, ino tyle, że już dawno powinieneś był

No wiem, wiem, ze juz dawno powinienem byl, tylko jakos tak mi sie nie chce pruc wszystkich przewodow hamulcowych, bo musze zmienic koncowki na wlasciwy gwint (maluch ma rzadszy). A tak ladnie udalo mi sie je poprofilowac na kciuku hehe.gif

resizeofimg0776.jpg

A zeby je ladnie ulozyc to pol samochodu i caly tunel musze wypruc...

Napisano

> Probowalem znalezc uzywajac szukajki, ale ta mnie chyba nie lubi, a szukalem informacji, ktora

> zpomp fiatowskich ma wieksza srednice tloka. Cos mi po glowie chodzi alfa albo lancia, ale

> byloby milo jakby jeszcze byla p&p do sc (a dokladnei mojego malucha, ale malaria i cc/sc

> maja takie samo mocowanie). Moze ktos poratowac informacja?

Zacznij od obliczenia jak dużej pompy ci potrzba ok.gif a jak robić to chyba bym już zrobił na 2-ch pompach z możliwością regulacji siły hamowania, bardzo łatwo jest to zrobić, popatrz jak wyglada to na profi pedal-box tiltona np.

A jak się będziesz upierał to mam od sc nowiutka pompę i serwo razem z pedalami do opylenia wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.