Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NIE ZNAM SIE:) Pytanie o motorek?

Featured Replies

Napisano

Mam do kupienia taka zabawke<zalacznik>

Jest to 125 i mysle ze na poczatek starczy bo to pierwszy motorek w zyciu nie liczac motorynki z zajechanym silnikiem.

Ile takie cos pojedzie i ile spali?

ma kosztowac 5 tys zlotych ,jest z 2004 roku przebieg 12000

post-16359-14352467738934_thumb.jpg

Napisano

> Mam do kupienia taka zabawke

> Jest to 125 i mysle ze na poczatek starczy bo to pierwszy motorek w

> zyciu nie liczac motorynki z zajechanym silnikiem.

> Ile takie cos pojedzie i ile spali?

> ma kosztowac 5 tys zlotych ,jest z 2004 roku przebieg 12000

myśle że 125 to za mała pojemność

szybko do niej przywykniesz i co wtedy??

polecam jakąś 500-600

jeśli sie boisz to najmniej 250 bo 125 to przepraszam ale dla dzieci są

chyba ze crosówki wtedy wystarczy zeby.GIF

Napisano

> myśle że 125 to za mała pojemność

wszystko zalezy od tego czy kolega nie ma wzrotu koszykarza i wagi zawodnika sumo

> szybko do niej przywykniesz i co wtedy??

pojeździ, wjeździ się i jak mu zacznie brakować mocy to zamieni na większa pojemność

> polecam jakąś 500-600

a nie lepiej odrazu R1 albo zx10

> jeśli sie boisz to najmniej 250

a powiedz mi jaki motocykl polecasz w tej pojemności? oczywiście pomijam marki włoskie. bo z tego co się orientuję to taka pojemność była przeznaczona przeważnie na rynek japoński. i mimo rozwiniętej sieci dealerskiej zamówienie częsci graniczy z cudem.

>bo 125 to przepraszam ale dla dzieci są

cbr 125 o który pyta kolega faktycznie nie jest demonem prędkości bo ma silniczek 4 suwowy. a czy jeździłeś może kiedyś aprilią rs125?

> chyba ze crosówki wtedy wystarczy

niektórych i 125 potrafi nauczyć pokory.

jezeli rozglądasz się za tego typu motocyklem w tej pojemności skokowej to jest to bardzo dobra propozycja. ciekawi mnie tylko czemu jest taka niska cena za ten motocykl... jeżeli nie przeszkadza ci to że motocykl wyprodukowano w chinach, to że żeby wymienic żarówkę w reflektorach to trzeba mieć damskie dłonie lub rozebrać całą czachę to naprawdę polecam ten motocykl. sprawdż jego przeszłość pod kątem wypadkowości, prawnym i jeżeli wszystko jest ok to usiądź i przeanalizuj wszystkie za i przeciw i będziesz wiedział czy to jest moto dla ciebie. i weź pod uwage że to HONDA (bezawaryjnośc)

pozdrawiam

Napisano

> myśle że 125 to za mała pojemność

> szybko do niej przywykniesz i co wtedy??

> polecam jakąś 500-600

> jeśli sie boisz to najmniej 250 bo 125 to przepraszam ale dla dzieci

> są

> chyba ze crosówki wtedy wystarczy

Zgadzam sie. 500-600 ccm to dobra propozycja...

125 ccm jest dobre dla listonosza albo gimnazjalisty.

CBR 125 to bardzo dobry motocykl, ale obawiam sie ze arcyszybko przestanie odpowiadac. Naturalnie na takim moto tez mozna poszalec, ale chyba do tego lepiej nadaja sie wloskie maszyny z 2suwowymi silnikami. Mozna np.zalozyc tuningowy cylinder i ze 125 zrobic 160/180ccm.

Ponadto, motocykl jest po przejsciach wskazna ostroznosc.

Napisano
  • Autor

no wlasnie nie widzialem go na zywo i boje sie ze to male jest:)

wzrost 188 a waga ostatnio okolo 115:D

Napisano

zapomnij.

minimum 400 ccm z singla, albo 500 z dwucylindrówki. mowa oczywiscie o cywilnych czterosówach, a nie "cudach" typu ktm 250 sxf.

z twoją masą to niestety trzeba troche więcej mocy

suzuki ma bardzo sympatyczne i niedrogie supermoto w ofercie. żaden tam demon, ale na gumke idzie ślicznie

Napisano
  • Autor

a to jesli tak to wstrzymam sie z zakupem kilka lat bo narazie to chyba za mlody jestem na taka zabawke, nie wiem czy bede sie mogl powstrzymac przed dokreceniem do konca a poco ryzykowac

albo jakis skuter sobie kupie:)

Napisano

mięczak zlosnik.gif

i tak każdy dość prędko odkręca "do końca". i to jest tak samo niebezpieczne w gsxr jak i w skutecze, jeśli nie masz dość oleju w głowie. Jak masz....to aż tak dużo nie ryzykujesz zlosnik.gif

Napisano

> mięczak

bo chce zacząć swoją przygodę z jednośladami od 125 ccm?

> i tak każdy dość prędko odkręca "do końca".

może on nie chce byc jednym z wielu akurat "tych" odkręcających

>i to jest tak samo niebezpieczne w gsxr jak i w skutecze

odwiń na gsx'r jakies 280 a na skuterze 60. jeśli to nie ma dla ciebie różnicy to dziwi mnie to bardzo.

> jeśli nie masz dość oleju w głowie. Jak masz....to aż tak dużo nie ryzykujesz.

moim zdaniem ma olej w głowie. wie czego chce. a ty próbujesz namówić go na mocny i szybki motocykl. z tego co widze jest to domena Polaków. wsiąść odrazu na szybką maszynę. nie każdy chce siebie dowartościowac takim motocyklem.

oczywiście bez urazy dla nikogo.

pozdrawiam

Napisano

> bo chce zacząć swoją przygodę z jednośladami od 125 ccm?

115 kilogramowemu dryblasowi koniecznie chcesz polecić cherlawe 125 ccm.

> może on nie chce byc jednym z wielu akurat "tych" odkręcających

to po co mu w ogóle motor? hulajnoga też ma dwa kółka..

> odwiń na gsx'r jakies 280 a na skuterze 60. jeśli to nie ma dla

> ciebie różnicy to dziwi mnie to bardzo.

nie załapałeś w czym rzecz. Odwijanie samo w sobie nie jest jakimś gigantycznym niebezpieczeństwem. Ale odwijanie tam, gdzie kompletnie nie ma na to warunków jest tak samo niebezpieczne na skuterze i na 150 konnym motocyklu.

> moim zdaniem ma olej w głowie. wie czego chce. a ty próbujesz namówić

> go na mocny i szybki motocykl.

poleciłem mu 400 centymetrowego singla. gdzie ty tu widzisz moc i szybkosc? te 115 kilo chłopa trzeba czymś uciągnąć.

>z tego co widze jest to domena

> Polaków

chyba masz jakis kompleks.

>wsiąść odrazu na szybką maszynę.

powtarzam- 400 CENTYMETROWY SINGIEL!!!!!!! nieco ponad 30 koni całego majątku!!!!!!!

> nie każdy chce siebie

> dowartościowac takim motocyklem.

tu nie chodzi o dowartosciowanie. tylko pragmatyczne podejscie do tematu. to co ty mu proponujesz to jak holowanie maluchem przyczepy o masie....malucha. Bo motorki w okolicach 125 ccm ważą niewiele więcej (a czasami i mniej) niz kolega BOCZO.

> oczywiście bez urazy dla nikogo.

> pozdrawiam

ja również

Napisano

> bo chce zacząć swoją przygodę z jednośladami od 125 ccm?

> może on nie chce byc jednym z wielu akurat "tych" odkręcających

> odwiń na gsx'r jakies 280 a na skuterze 60. jeśli to nie ma dla

> ciebie różnicy to dziwi mnie to bardzo.

> moim zdaniem ma olej w głowie. wie czego chce. a ty próbujesz namówić

> go na mocny i szybki motocykl. z tego co widze jest to domena

> Polaków. wsiąść odrazu na szybką maszynę. nie każdy chce siebie

> dowartościowac takim motocyklem.

> oczywiście bez urazy dla nikogo.

> pozdrawiam

mysle że sie mylisz 125 (nie wyczynowa) dla kogos kto wazy 100 kg to porazka a silnik 500-600 ccm nie generuje az takiej ogromnej mocy icon_rolleyes.gif

a jeszcze pomyśl jak będzie wygladał na takiej zabawce 125 przecież to jest bardzo mały motorek crazy.gif

Napisano
  • Autor

bez awantur prosze 893goodvibes.gif

przejade sie i wtedy pomysle

nie zalezy mi na szybkiej jezdzie, myslalem o jakims chooperze bo zalezy mi na tym zeby czuc wiatr we wlosach i sie tak wiezc pomalu przed siebie

poczytam pomysle podpytam sie Was i cos postanowie

boje sie tylko czy tylko dla tego wiatru we wlosach warto kupowac motor, nigdy nie interesowalem sie zbytnio motorami i jakos nic szczegolnego nie czuje jak je widze

ale moze to tylko kwestia krotkiej przejazdki i wtedy sie zacznie

Napisano

sie przejedź. tylko kto ci moto da?

a jak chcesz coś spokojnego i niedrogiego, ale za to dającego naprawde bardzo fajne wrażenie z jady, to polecam to

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M121991

jeździłem jego większym bratem - 650R. I powiem ci, że naprawde zrobił na mnie bardziej pozytywne wrażenie niż większość duuuuużo droższych motocykli. No i to jest V2.....

Napisano
za takie pieniądze bym wolał coś innego... 270635636-JUMP2.gif
Napisano

> myslalem o jakims chooperze bo

> zalezy mi na tym zeby czuc wiatr we wlosach i sie tak wiezc pomalu przed siebie

to może zostań przy wspomnianej wczesmniej hulajnodze ?

na moto musisz mieć kask na głowie - więc wiatru we włosach nie uzyskasz... zlosnik.gif

Napisano

> za takie pieniądze bym wolał coś innego...

w klasie 250 ccm? zlosnik.gif

Napisano

> no wlasnie nie widzialem go na zywo i boje sie ze to male jest:)

> wzrost 188 a waga ostatnio okolo 115:D

Wiesz co, mysle, ze dobrym rozwiązaniem dla Ciebuie na początek będzie jakaś Yamaha xj600 diversion (ewnetualnie N, ale div jest z owiewką a N klasyczny golas). Wystarczająco mocny (50 lub 68koni, nie jestem pewien, ale były dwie wersje) do tego spokojny i do nauki jezdzenia całkiem dobry moto. Na Twoje wymiary na sam początek wystarczy (wiem bo mam 180/100 i troszke nim jezdziłem). Polecam na początek. A po sezonie jak się wprawisz kupisz sobie jakąś inną 600, moze fazerka (100 koni), a po następnym jakiegoś tysiączka smile.gif

Pozdro

Napisano

> A po sezonie jak się

> wprawisz kupisz sobie jakąś inną 600, moze fazerka (100 koni), a

> po następnym jakiegoś tysiączka

a po kolejnym trumne hahaha.gif

Napisano

> a po kolejnym trumne

EEe, bez przesady. Nie kaze kupować odrazy jakiejś haji, powoli trzeba się przyzwczajać. Jezeli wg. Twojego toku rozumowania kolejnym krokiem jest trumna to jesteś jakiś dziwny. Pewnie młody jeszcze i "ciągnie" Cie do szaleństw. Idąc dalej tym tropem to moze wogole niekupowac moto, moze lepiej jakiś rower? Ale nie, przecież na rowerze tez mozna zginąć frown.gifczerwona.gif

Zresztą nie moja sprawa.

Pozdro

Napisano

> w klasie 250 ccm?

w moim przypadku to jest albo jakaś minimum 500 z 4 garnkami w rzędzie, albo skuter... zlosnik.gif

Napisano

w moim też zeby.GIF ale nie w rzedzie, tylko z dwoma w ukladzie V.....albo fajny singiel zlosnik.gif

rzędowe czwórki to zło zlosnik.gif

Napisano

mówiąc szczerze to nie łapię, po co komu tysiączka po dwóch sezonach. Bo po takim stażu jazdy to możliwości dobrej sześćsetki i tak nie umiesz jeszcze wykorzystać.

Chociaż z drugiej strony tysiączki sa z reguły łagodniejsze niż wyżyłowane 600 zlosnik.gif

anyway - kazdy ma to, co lubi i na co go stać. jak dla mnie to 600-650 ccm w V2 w zupełności wystarcza zlosnik.gif

Napisano

Nie chodzi o to czy tysiączka, czy900 czy jakieś 1300 smile.gif_ Chodzi o to, ze straszysz kolesia, ze naturalną koleją rzeczy jest trumna frown.gif Tak się nie robi.

A co do preferowanych pojemności w poprzednim sezonie zachorowałem na V4.. 750... VFR oczywiście, baardzo przyjemne moto o dosyć dobrych osiągach.

Pozdro

Napisano

no jak komus po dwóch czy trzech sezonach polecasz tysiączkę....to trumna jest calkiem prawdopodobna zlosnik.gif

a VFR to dupowóz biglaugh.gif łagodna niczym baranek.

Napisano
  • Autor

> to może zostań przy wspomnianej wczesmniej hulajnodze ?

> na moto musisz mieć kask na głowie - więc wiatru we włosach nie

> uzyskasz...

przenosnia taka 893goodvibes.gif

hulajnoga no chyba ze z siodelkiem alien.gif

sam sobie kup hulajnoge cool.gif

Napisano

> Nie chodzi o to czy tysiączka, czy900 czy jakieś 1300 _ Chodzi o to,

> ze straszysz kolesia, ze naturalną koleją rzeczy jest trumna

> Tak się nie robi.

> A co do preferowanych pojemności w poprzednim sezonie zachorowałem

> na V4.. 750... VFR oczywiście, baardzo przyjemne moto o dosyć

> dobrych osiągach.

> Pozdro

Powiem, tak... Mam prawko kat. A i niewielkie doswiadczenie w jezdzie roznymi sprzetami. Nigdy nie mialem wlasnego motocykla. Teraz mam. Niedawno posiadlem cbr 600 f2. Wiem, ze zaraz beda krzyki, ze samobojca, ze napewno sie rozpi... itp itd. Mam to gleboko...

, Kocham Moja Zone i Syna i nie mam zamiaru zabic sie ani tez dac sie zabic. Mam swiadomosc moich niklych umiejetnosci i mozliwosci motocykla... musze byc ostrozny i tyle... Wiem, ze motocykl prowokuje do szybkiej jazdy ... ale czy inaczej jest z samochodem. Rozwalic mozna sie rownie dobrze na 500 jak i na 1000, jezeli nie ma sie oleju w glowie. Problem jest jeden i zasadniczy, na sportowym 600 czy 1000 latwiej wykonac manewr, ktore przerasta mozliwosci jezdzca. Latwiej o szimi, latwiej pojsc na gume, zlapac uslizg w zakrecie itp. Na motocyklu trzeba uwazac, a na sporcie trzeba tym bardziej uwazac. Ktos rozwazajac o roznicach w prowadzeniu samochodu i motocykla zrobil to poprzez porownanie lotu samolotem do lotu smiglowce. Samolot poza ladowaniem i startem porusza sie sam byle mu w tym nie przeszkadzac, w helikopterze pilot musi byc caly czas aktywny regaowac na nieustanie zmieniajaca sie sytuacje. W motocyklu musisz na raz balansowac cialem, dbac o rownowage, uwazac na nawierzchnie, przyczepnosc opon, innych uczestnikow ruchu.

Nie mam ochoty rezygnowac z marzen. A moim marzeniem byl wlasnie taki japonski motocykl. 4 cylindrowa rzedowka.

Napisano

problem w tym, że sportowa tysiączka rozpędza się niesamowicie szybko, ale sprawia wrażenie bardzo łagodnej (bo spokojniej rozwija moc od 600). Niestety to tylko wrażenie....często jest tak, że wydaje ci się, że jedziesz niezbyt szybko póki nie spojrzysz na prędkościomierz. a jak spojrzysz na chwile przed wejściem w zakręt to już może byc za późno zlosnik.gif

dlatego na 600 powiedzmy że wystarczy dużo oleju w głowie i nieco umiejętności. Na tysiączce potrzeba baaaardzo dużo oleju w głowie i jeszcze więcej umiejętności.

Napisano

> a VFR to dupowóz łagodna niczym baranek.

a jeździłeś VFR? palacz.gif

Napisano

> a jeździłeś VFR?

jeździłem. Baaardzo sympatyczna....ale silnik mi absolutnie nie podchodził. Za to w VTR - jak najbardziej. To jest dopiero demon!!

Napisano

> jeździłem. Baaardzo sympatyczna....ale silnik mi absolutnie nie

> podchodził. Za to w VTR - jak najbardziej. To jest dopiero

> demon!!

VTR to traktor.... shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

> VTR to traktor....

sam jestes traktor zlosnik.gif

silnikowo to bije VFR na głowę biglaugh.gif

Napisano

> sam jestes traktor

> silnikowo to bije VFR na głowę

VTR i VFR to dwa zupełnie inne motocykle.

A co do charakterystyki silnika to powiedzmy kwestia gustu skromny.gif

Napisano

> trumna jest calkiem prawdopodobna

> a VFR to dupowóz łagodna niczym baranek.

Może w porównaniu z lżejszymi i mocniejszymi motocyklami sportowymi to dupowóz, ale z tą łagodnością to trochę przesadziłeś. Co prawda moc oddaje raczej liniowo i przewidywalnie ale spory moment obrotowy sprawia że wcale nie jest taka spokojna jak się zacznie odwijać grinser006.gif

Napisano

jaką moc....do 6 czy 7 krpm nic sie nie dzieje, potem łupnięcie vteca i tez szaleństwa nie ma zlosnik.gif

a tak powaznie to naprawde fajne moto. mi nie pasuje, bo w motocyklach szukam czegos innego, ale jest fajna ok.gif

Napisano

> sam jestes traktor

> silnikowo to bije VFR na głowę

Mam gdzieś te V Foury i V Twiny, lubię rzędowe czwórki, wysokoobrotowe, ale z charekterystykami agresywnego naked bike. devil.gifzlosnik.gif

Napisano

> jaką moc....do 6 czy 7 krpm nic sie nie dzieje, potem łupnięcie vteca

> i tez szaleństwa nie ma

Nie jeździłem VTEC'iem, ale 800FI, która ciągnie równo od 4000obr/min.

> a tak powaznie to naprawde fajne moto. mi nie pasuje, bo w

> motocyklach szukam czegos innego, ale jest fajna

No i wszystko jasne waytogo.gif

Napisano

> Mam do kupienia taka zabawke

> Jest to 125 i mysle ze na poczatek starczy bo to pierwszy motorek w

> zyciu nie liczac motorynki z zajechanym silnikiem.

> Ile takie cos pojedzie i ile spali?

> ma kosztowac 5 tys zlotych ,jest z 2004 roku przebieg 12000

jak ma być jak to napisałes zabawka to bierz... ale jak chcesz sie tym bawic wiecej niz 2-3 miechy to szukaj czegos wiekszego przy Twoim wzroscie i masie.

Napisano

> sie przejedź. tylko kto ci moto da?

> a jak chcesz coś spokojnego i niedrogiego, ale za to dającego

> naprawde bardzo fajne wrażenie z jady, to polecam to

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M121991

Ciekawy "Opis pojazdu:

Super Fajny Motocykl- silnik w układzie V, moc 30km - GS 500 Suzuki zostaje w tyle...;)"...

46 koni w suzi nie da rady 30 konikom chińczyka...? hmm.gif

Pozdr. P.

Napisano

> 46 koni w suzi nie da rady 30 konikom chińczyka...?

> Pozdr. P.

46 koni suzuki to w ogóle nie daje rady......

ale to tylko moja opinia zlosnik.gif

Napisano

> 46 koni suzuki to w ogóle nie daje rady......

> ale to tylko moja opinia

To zależy...

Mój w Bieszczadach dał radę FJR1300 kumpla grinser006.gif

Napisano

> To zależy...

> Mój w Bieszczadach dał radę FJR1300 kumpla

a bo to wyłącznie zasługa jeźdźca claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.